Ухвала
від 24.08.2023 по справі 520/9989/21
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

24 серпня 2023 р. № 520/9989/21

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Бідонько А.В., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі №520/9989/21 заяву позивача про заміну боржників у виконавчому провадженні по справі за позовом Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВИЙ ДІМ "САН ОЙЛ", заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «ПЕТРОЛ СТЕЙШН ЮКРЕЙН», Товариство з обмеженою відповідальністю «ВСТ ОЙЛ», Київський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Суворовський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Приморський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Малиновський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Овідіопольський відділ державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про тимчасову заборону (зупинення) діяльності, -

ВСТАНОВИВ:

До Харківського окружного адміністративного суду 17.08.2023 року звернувся позивач із заявою про заміну боржників у виконавчому провадженні по справі за позовом Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВИЙ ДІМ "САН ОЙЛ", заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «ПЕТРОЛ СТЕЙШН ЮКРЕЙН», Товариство з обмеженою відповідальністю «ВСТ ОЙЛ», Київський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Суворовський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Приморський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Малиновський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Овідіопольський відділ державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про тимчасову заборону (зупинення) діяльності, в якій просить суд:

- Замінити боржника в виконавчих провадженнях з примусового виконання рішення Харківського окружного адміністративного суду від 01 березня 2023 року по справі № 520/9989/21, а саме Товариство з обмеженою відповідальністю «ТОРГОВИЙ ДІМ «САН ОЙЛ» (61058, місто Харків, вул. Роллана Ромен, будинок 12, код ЄДРПОУ 39197130) на двох боржників - Товариство з обмеженою відповідальністю «ПЕТРОЛ СТЕЙШН ЮКРЕЙН» (67801, Одеська область, смт Овідіополь, вул. Соборна, буд. 41, код ЄДРПОУ 42906357) та Товариство з обмеженою відповідальністю «ВСТ ОЙЛ» (67663, Одеська область, село Усатове, вул. Вернидуба, буд. 9-В, код ЄДРПОУ 44882553).

Через кабінет електронного суду 23.08.2023 року представником Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) подане клопотання про проведення судового засідання за допомогою програмного забезпечення "EasyCon".

Дослідивши подане клопотання, суд зазначає наступне.

Згідно зі статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

За правилами частини 3 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Приписами частини 4 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що під час карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному ЗУ "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи вищевикладене та положення статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, у зв`язку з наявністю у суду технічної можливості щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції (за допомогою програмного забезпечення "EasyCon") та з метою забезпечення участі у розгляді справи представника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення вказаного клопотання щодо проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 52, 248, 250, 256, 294, 295, 297 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі №520/9989/21 заяву позивача про заміну боржників у виконавчому провадженні по справі за позовом Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОРГОВИЙ ДІМ "САН ОЙЛ", заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «ПЕТРОЛ СТЕЙШН ЮКРЕЙН», Товариство з обмеженою відповідальністю «ВСТ ОЙЛ», Київський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Суворовський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Приморський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Малиновський відділ державної виконавчої служби у місті Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Овідіопольський відділ державної виконавчої служби в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про тимчасову заборону (зупинення) діяльності - задовольнити.

Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) забезпечити участь уповноваженого представника в судовому засіданні, призначеному на 28 серпня 2023 року о 10:30 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EasyCon".

Роз`яснити представнику Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представнику Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), що ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція проводитиметься за допомогою програмного забезпечення "EasyCon", яке може бути встановлене за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя Бідонько А.В.

Дата ухвалення рішення24.08.2023
Оприлюднено28.08.2023
Номер документу113020063
СудочинствоАдміністративне
Сутьтимчасову заборону (зупинення) діяльності

Судовий реєстр по справі —520/9989/21

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Постанова від 02.02.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Постанова від 30.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Постанова від 30.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 26.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 19.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні