Ухвала
від 24.08.2023 по справі 527/2019/23
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 527/2019/23

провадження № 2/527/659/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

24 серпня 2023 року Глобинський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Павлійчук А.В., вивчивши матеріали позовної заяви за позовом представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , за участю третіх осіб: Служби у справах дітей Глобинської міської ради, Служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації про визначення місця проживання дитини та про зміну розміру та способу стягнення аліментів на дитину,

ВСТАНОВИВ:

22 серпня 2023 року до Глобинського районного суду Полтавської області надійшла позовна заява представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , за участю третіх осіб: Служби у справах дітей Глобинської міської ради, Служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації про визначення місця проживання дитини та про зміну розміру та способу стягнення аліментів на дитину.

Згідно відповіді № 194670 від 23.08.2023 з Єдиного державного демографічного реєстру, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Позовна заява подана з додержанням предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції, підсудна Глобинському районному суду Полтавської області, відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Згідно ч. 5 ст. 19 СК України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Враховуючи вищевикладене, суддя вважає за необхідне дану позовну заяву прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, справу розглядати за правилами загального позовного провадження, витребувати висновок органу опіки та піклування так як, письмовий висновок органу опіки та піклування при розгляді судом спорів щодо визначення місця проживання дитини є обов`язковим, призначити підготовче засідання та запропонувати відповідачу надати до суду відзив на позов, третій особі надати пояснення щодо позову або відзиву.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 84, 175, 177, 187 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ) - ОСОБА_2 ( АДРЕСА_3 ) до ОСОБА_3 ( АДРЕСА_4 ), за участю третіх осіб: Служби у справах дітей Глобинської міської ради (Полтавська область, м. Глобине, вул. Центральна, 230/2), Служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації (Чернівецька область, Чернівецький район, м. Чернівці, вул. Поповича Омеляна, 2) про визначення місця проживання дитини та про зміну розміру та способу стягнення аліментів на дитину.

Зобов`язати Орган опіки та піклування виконавчого комітету Глобинської міської ради в особі Служби у справах дітей Глобинської міської ради надати суду письмовий висновок органу опіки та піклування щодо розв`язання спору між ОСОБА_1 та ОСОБА_3 щодо визначення місця проживання дитини - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у цивільній справі в приміщенні Глобинського районного суду Полтавської області (Полтавська обл., м. Глобине, вул. Центральна, 183/23) на 09.30 год. 21 вересня 2023 року.

Роз`яснити відповідачу її право у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали подати:

- відзив на позовну заяву до якого додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються його заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

- зустрічний позов.

Роз`яснити позивачу його право в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу її право в п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив подати на неї свої заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити третій особі її право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати пояснення щодо позову або відзиву.

Копію даної ухвали про відкриття провадження у справі за вищевказаною позовною заявою невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачу та третій особі по справі копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://gl.pl.court.gov.ua/sud1604/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А. В. Павлійчук

СудГлобинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення24.08.2023
Оприлюднено28.08.2023
Номер документу113029000
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —527/2019/23

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні