Ухвала
від 28.08.2023 по справі 199/5176/23
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/5176/23

(2/199/2091/23)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.08.2023 року Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

у складі головуючого судді Авраменка А.М.,

при секретарі судового засідання Хамула А.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Дніпро в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Вінтера Трейд» про встановлення факту трудових відносин, зобов`язання внести запис до трудової книжки, нарахувати та виплатити податки та збори,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська перебуває вищевказана цивільна справа, яка була призначена до розгляду в порядку загального позовного провадження в підготовче засідання з викликом сторін на 28 серпня 2023 року.

В підготовче засідання учасники розгляду справи не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. Натомість позивачем подано суду заяву про відмову від позовних вимог та закриття у зв`язку із цим провадження у цивільній справі. Крім того, у своїй заяві позивач посилається про свою обізнаність із наслідками відмови від позову та закриття провадження у справі.

Відповідач в підготовче засідання не з`явився, свого представника не направив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

За таких обставин суд вважає за можливе у відповідності до ст.ст.197, 198, 223 ЦПК України для вирішення процесуального питання щодо можливості прийняття відмови від позову та закриття провадження у справі провести судове засідання за відсутності учасників справи, а також без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного запису у відповідності до положень ст.247 ч.2 ЦПК України.

Ознайомившись із заявою про відмову від позову та матеріалами цивільної справи, суд приходить до наступного висновку на підставі нижчевикладеного.

Так, відповідно до ст.197 ч.2 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, окрім іншого, вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Відповідно до ст.49 ЦПК України позивач, окрім іншого, вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Суд не приймає відмови від позову у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Згідно ст.206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі. Суд не приймає відмову позивача від позову у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Нормою ст.255 ч.1 п.4, ч.2 ЦПК України визначено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом. Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

Положеннями ст.256ЦПК Українипередбачено,що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Згідно ст.200 ч.2 п.2, ч.4 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі. Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому ст.ст.206, 207 ЦПК України.

Приймаючи до уваги вищевикладене та враховуючи, що позивачу наслідки відмови від позову із подальшим закриттям провадження у справі відомі та зрозумілі, звернення позивача до суду із заявою про відмову від позовних вимог здійснено із дотриманням вимог цивільного процесуального закону щодо змісту та форми такої заяви, а також строків вчинення відповідної процесуальної дії, сама відмова позивача від позову не суперечить вимогам закону та не порушує прав, свобод та інтересів інших осіб, суд вважає за можливе прийняти відмову позивача від позову та закрити у зв`язку із цим провадження по даній цивільній справі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.49, 197, 198, 200, 206, 211, 223, 240, 255, 256, 258-261, 263, 268, 351-355 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Відмову позивача ОСОБА_1 від його позову до Товариства з обмеженою відповідальністю «Вінтера Трейд» про встановлення факту трудових відносин, зобов`язання внести запис до трудової книжки, нарахувати та виплатити податки та збори прийняти.

Провадження у цивільній справі №199/5176/23 (провадження №2/199/2091/23) за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Вінтера Трейд» про встановлення факту трудових відносин, зобов`язання внести запис до трудової книжки, нарахувати та виплатити податки та збори закрити.

Ухвала набирає законної сили у відповідності до ст.261 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання через Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська або безпосередньо до суду апеляційної інстанції апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. У разі постановлення ухвали без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання ухвали.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Суддя А.М. Авраменко

Дата ухвалення рішення28.08.2023
Оприлюднено29.08.2023
Номер документу113056299
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту трудових відносин, зобов`язання внести запис до трудової книжки, нарахувати та виплатити податки та збори

Судовий реєстр по справі —199/5176/23

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

АВРАМЕНКО А. М.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

АВРАМЕНКО А. М.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

АВРАМЕНКО А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні