Ухвала
від 28.08.2023 по справі 156/596/23
ІВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 156/596/23

Провадження № 2/156/130/23

У Х В А Л А

І М Е Н ЕМ У К Р А Ї Н И

28 серпня 2023 року Суддя Іваничівського районного суду Волинської області Бєлоусов А.Є., ознайомившись зі змістом позовної заяви Дочірнього підприємства «Агрофірма Луга- Нова» Приватного підприємства «Універсам» до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманих коштів на суму 15300,00 грн., доданими до заяви матеріалами,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява Дочірнього підприємства «Агрофірма Луга- Нова» Приватного підприємства «Універсам» до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманих коштів на суму 15300,00 грн..

Відповідно до ч.1 ст. 27 ЦПК України, за загальним правилом, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Позов пред`явлено до фізичної особи ОСОБА_1 (позивачем зазначено адресу проживання цієї особи: АДРЕСА_1 ).

Позивач є юридичною особою, місцезнаходженням Дочірнього підприємства «Агрофірма Луга- Нова» Приватного підприємства «Універсам» є с. Мишів, Володимирський район (колишній Іваничівський район), Волинська область.

Згідно з отриманою на запит суду довідкою старости старостинського округу «Благодатне» Нововолинської міської ради від 15.06.2023 № 22/20-04 (надійшла до суду 19.06.2023 вх. № ЕП-897/2023), в смт. Благодатне (колишнє найменування- смт. Жовтневе) не існує вулиці Озерної, ОСОБА_1 не зареєстрована та не проживає на території згаданого старостинського округу.

Згідно з отриманою на запит суду довідкою Управління Державної міграційної служби України у Волинській області від 08.08.2023 (надійшла до суду 21.08.2023 вх. № 2467/2023) останнім відомим місцем проживання ОСОБА_1 є адреса: АДРЕСА_1 , фізична особа знята з реєстрації за цією адресою 22.08.2017; при цьому нової адреси відповідачки в довідці не зазначено.

Положеннями ст. 28 ЦПК України передбачені категорії позовів, котрі можуть пред`являтися також до судів за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача. До таких категорії не віднесені позови юридичної особи до фізичної особи про стягнення безпідставно отриманих коштів.

Позови до відповідача, який не має в Україні місця проживання чи перебування, можуть пред`являтися, зокрема, за останнім відомим зареєстрованим місцем його проживання чи перебування в Україні (ч. 10 ст. 28 ЦПК України).

За таких обставин вбачається, що позовна заява була подана не до належного суду, цивільна справа не віднесена до територіальної підсудності (юрисдикції) Іваничівського районного суду Волинської області, натомість підсудна Нововолинському міському суду Волинської області.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, зокрема, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

З огляду на це, суддя вважає за необхідне з метою дотримання правил підсудності, для забезпечення справедливого розгляду Дочірнього підприємства «Агрофірма Луга- Нова» Приватного підприємства «Універсам» до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманих коштів на суму 15300,00 грн. судом, встановленим законом, передати справу № 156/596/23 на розгляд до Володимир-Волинського міського суду Волинської області.

Керуючись ст. 27, 31 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВЛЯЄ:

Цивільну справу за позовом Дочірнього підприємства «Агрофірма Луга- Нова» Приватного підприємства «Універсам» до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно отриманих коштів на суму 15300,00 грн. - передати на розгляд іншого суду Володимир-Волинського міського суду Волинської області.

Копію цієї ухвали направити на адресу позивача Дочірнього підприємства «Агрофірма Луга- Нова» Приватного підприємства «Універсам».

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою підсудністю з підстави, передбаченої п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя А. Є. Бєлоусов

Дата ухвалення рішення28.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113060097
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення безпідставно отриманих коштів на суму 15300,00 грн., доданими до заяви матеріалами

Судовий реєстр по справі —156/596/23

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Бєлоусов А. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні