Ухвала
від 28.08.2023 по справі 200/3707/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

28 серпня 2023 року Справа №200/3707/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Куденков К.О., розглянувши матеріали адміністративного позову Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва адміністративних і житлових будівель» про стягнення адміністративно-господарських санкцій і пені,

УСТАНОВИВ:

Донецьке обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулося до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва адміністративних і житлових будівель», в якому просить стягнути адміністративно-господарські санкції за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році, у розмірі 120442,38 грн і пеню у розмірі 7611,65 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 19 липня 2023 року позовну заяву Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва адміністративних і житлових будівель» про стягнення адміністративно-господарських санкцій і пені залишено без руху, надано Донецькому обласному відділенню Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення виявлених недоліків шляхом подання до Донецького окружного адміністративного суду: документу про сплату 2147,20 грн судового збору.

Вказану ухвалу доставлено до електронного кабінету Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю 19.07.2023 о 14 год. 29 хв., що підтверджується довідкою про доставку електронного листа, яка міститься в КП «Діловодство спеціалізованого суду».

У встановлений судом строк позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху. Станом на 28 серпня 2023 року до суду не надано відомостей і відповідних доказів щодо усунення позивачем недоліків позовної заяви.

Пунктом 1 ч. 4 ст. 169 КАС України встановлено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

На підставі наведеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для повернення позовної заяви позивачеві.

Частиною 8 ст. 169 КАС України передбачено, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Отже, позивач має право повторного звернення з цим адміністративним позовом до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись ст. ст. 169, 248, 256, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва адміністративних і житлових будівель» про стягнення адміністративно-господарських санкцій і пені - разом із усіма доданими до неї документами повернути позивачеві.

Ухвала складена в повному обсязі 28 серпня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя К.О. Куденков

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113065486
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —200/3707/23

Ухвала від 28.08.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 19.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні