Ухвала
від 29.08.2023 по справі 181/1315/23
МЕЖІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 181/1315/23

Провадження № 2/181/272/23

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

"29" серпня 2023 р. смт. Межова

Суддя Межівського районного суду Дніпропетровської області Літвінова Л.Ф., розглянувши матеріалипозовної заявиОСОБА_1 до виконкому Кремінської міської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

До Межівського районного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до виконкомуКремінської міськоїради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Перевіривши дотримання позивачем вимог, викладених у ст.ст. 175 ЦПК України, суддя вважає, що подана заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін.

Згідно з ч. 1, ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи. У справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно з ч. 1ст. 48 ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач.

Позивачем вимоги п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України не виконані тим, що у справі позовного провадження зазначено сторонами заявника та заінтересовану особу, в той час як сторонами у справі позовного провадження є позивач і відповідач.

Крім того, відповідно до п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

При цьому, позивач зазначає, що підставою пропуску строку на звернення до нотаріуса із заявою є неможливість зареєструвати смерть бабусі у встановленому законом порядку та вказує свідоцтво про смерть, що було видане відділом запису актів цивільного стану Кремінського районного управління юстиції та не відповідало вимогам чинного законодавства України, однак вказане свідоцтво до матеріалів позовної заяви долучено не було.

Згідно з ч. 1ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином враховуючи зазначене, позивачу необхідно надати суду уточнену позовну заяву із вірним зазначенням процесуального статусу учасників та надати Свідоцтво про смерть серії НОМЕР_1 від 19.10.2022 р.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до виконкому Кремінської міської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини - залишити без руху.

Копію ухвали направити позивачу для відома та надати йому строк для усунення недоліків десять днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначеністаттями 175і177цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:Л. Ф. Літвінова

Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113081505
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —181/1315/23

Рішення від 01.12.2023

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні