Ухвала
від 23.08.2023 по справі 607/13475/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23.08.2023 Справа №607/13475/23

Провадження №6/607/2773/2023

м. Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Кунець Н.Р.

за участі секретаря судового засідання Ковбасюк М.В.,

представника позивача, адвоката Молень Р.Б.,

представника відповідача Гасай Ю.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Молень Ростислав Богданович до Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №3» Тернопільської міської ради про відшкодування моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Молень Ростислав Богданович до Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №3» Тернопільської міської ради про відшкодування моральної шкоди.

Ухвалою судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 24.07.2023 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного провадження.

У судовому засіданні, до початку розгляду справи по суті, представник позивача ОСОБА_1 адвокат Молень Р.Б. подав заяву про залишення позову без розгляду та просив повернути позивачу 50 % сплаченого судового збору.

Представник відповідача ОСОБА_2 у судовому засіданні не заперечила щодо залишення позову без розгляду.

В силу вимог ч. 3 ст.13ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до вимог п.5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до принципу диспозитивності, позивач вправі розпоряджатися своїми вимогами на свій розсуд. Отже, підстави для відмови у задоволенні заяви позивача про залишення позову без розгляду законодавством не передбачені, оскільки це є безумовним правом особи, яка звернулася до суду з позовом.

Таким чином, у зв`язку з поданням представником позивача заяви про залишення позову без розгляду, суд вважає за необхідне задовольнити подану заяву шляхом залишення без розгляду позовної заяви ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Молень Ростислав Богданович до Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №3» Тернопільської міської ради про відшкодування моральної шкоди, на підставі п.5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 133 ЦПК України, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Стаття 7Закону України«Про судовийзбір» передбачає, що однією з підстав для повернення судового збору є залишення позову без розгляду, крім випадків, коли такі заяви залишені без розгляду за заявою (клопотанням) позивача.

Оскільки позовна заява залишена без розгляду за заявою представника позивача, підстави для повернення судового збору - відсутні, а відтак судові витрати позивача понесені на сплату судового збору слід покласти на позивача.

Керуючись ст.ст.133,141, 257ЦПК України таЗаконом України «Про судовий збір», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Молень Ростислав Богданович до Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №3» Тернопільської міської ради про відшкодування моральної шкоди, залишити без розгляду.

Судові витрати понесені позивачем на сплату судового збору у розмірі 1073,60 грн покласти на позивача ОСОБА_1 .

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на її апеляційне оскарження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Тернопільського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 23.08.2023.

Головуючий суддяН. Р. Кунець

Дата ухвалення рішення23.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113084773
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —607/13475/23

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунець Н. Р.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунець Н. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні