Ухвала
від 29.08.2023 по справі 916/3329/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про повернення заяви про скасування судового наказу

"29" серпня 2023 р.м. Одеса Справа № 916/3329/23Господарський суд Одеської області у складі судді Сулімовської М.Б., розглянувши заяву Комунального закладу "Херсонський базовий медичний фаховий коледж" Херсонської обласної ради про скасування судового наказу у провадженні за заявою

стягувача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" (код ЄДРПОУ 42117825, 73000, м. Херсон, вул. Перекопська, буд.178)

до боржника: Комунального закладу "Херсонський базовий медичний фаховий коледж" Херсонської обласної ради (код ЄДРПОУ 02011657, 73036, м. Херсон, вул. Перекопська, буд. 164-А)

про видачу судового наказу про стягнення 149543,34 грн. заборгованості за Договором постачання електричної енергії споживачу, -

в с т а н о в и в:

До Господарського суду Одеської області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" з вимогою про видачу судового наказу про стягнення з Комунального закладу "Херсонський базовий медичний фаховий коледж" Херсонської обласної ради 149543,34 грн. заборгованості за Договором постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг.

Як на підставу своїх вимог заявник посилається на неналежне виконання боржником умов Договору, в результаті чого утворилась заборгованість в загальній сумі 149543,34 грн.

Враховуючи вище викладене та у зв`язку із порушенням боржником умов договору, заявник просить видати судовий наказ про стягнення з боржника грошової заборгованості в загальній сумі 149543,34 грн.

За результатами розгляду вищевказаної заяви, 09.08.2023 судом було видано судовий наказ, копія якого разом із заявою стягувача та доданими до заяви доказами була направлена на адресу Комунального закладу "Херсонський базовий медичний фаховий коледж" Херсонської обласної ради (73036, м. Херсон, вул. Перекопська, буд. 164-А).

Згідно з ст.157 ГПК України, боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб. Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі. Заява про скасування судового наказу має містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника для фізичних осіб - громадян України; 3) ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) представника боржника, якщо заява подається представником, його місце проживання або місцезнаходження; 4) наказ, що оспорюється; 5) зазначення про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача. Заява підписується боржником або його представником. До заяви про скасування судового наказу додаються: 1) документ, що підтверджує сплату судового збору; 2) документ, що підтверджує повноваження представника боржника, якщо заява подається таким представником; 3) клопотання про поновлення пропущеного строку, якщо заява подається після спливу строку, передбаченого частиною першою цієї статті. У разі подання неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу суддя постановляє ухвалу про її повернення не пізніше двох днів з дня її надходження до суду.

28.08.2023 до суду від Комунального закладу "Херсонський базовий медичний фаховий коледж" Херсонської обласної ради надійшла заява про скасування судового наказу.

Дослідивши зміст заяви, суд зауважує, що вказана заява не підписана заявником, в порушення вимог ч. 4 ст. 157 ГПК України, що підтверджується актом від 28.08.2023, складеним відповідальним працівником Відділу документального забезпечення (канцелярії) суду, у зв`язку з чим заява підлягає поверненню заявнику.

При цьому, згідно з ч.ч.4 та 5 ст.6 ГПК України, Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система відповідно до закону забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, а також фіксування судового процесу і участь учасників судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу на їхні офіційні електронні адреси, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до п. 111 Розділу V Положення, до початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС, процесуальні та інші документи можуть подаватися до суду в електронній формі з використанням офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти, з якої надійшли документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом. До початку функціонування всіх підсистем (модулів) ЄСІТС суд надсилає документи у справах або на офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти, з якої надійшли до суду документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом. У разі надсилання судом документів на адресу електронної пошти, з якої надійшли до суду документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом, ризики технічної неможливості доставки документа суду на відповідну адресу учасника судового процесу несе учасник судового процесу.

Таким чином, оскільки заявник направив заяву про скасування судового наказу до суду в електронному вигляді на електронну пошту суду, вказані документи підлягають поверненню заявнику також в електронному вигляді.

Керуючись статтями 151, 157, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

у х в а л и в:

1. Заяву Комунального закладу "Херсонський базовий медичний фаховий коледж" Херсонської обласної ради від 28.08.2023 про скасування судового наказу повернути заявнику.

2. Ухвалу направити сторонам.

Суддя М.Б. Сулімовська

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку і строки, передбачені ст. ст. 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала підписана 29.08.2023.

Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено31.08.2023
Номер документу113087635
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 149543,34 грн. заборгованості за Договором постачання електричної енергії споживачу

Судовий реєстр по справі —916/3329/23

Ухвала від 13.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

Ухвала від 25.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

Судовий наказ від 07.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Сулімовська М.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні