Ухвала
від 29.08.2023 по справі 639/4877/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №639/4877/20

Провадження №2/639/78/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

29 серпня 2023 року

Жовтневий районний суд міста Харкова у складі:

головуючого судді Рубіжного С.О.,

за участю секретаря Чубенко О.С.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Харківська міська рада про поділ в натурі майна, що є у спільній частковій власності, -

ВСТАНОВИВ:

04 серпня 2020 року до Жовтневого районного суду м. Харкова надійшла позовна заява, яка в подальшому була уточнена. позивача ОСОБА_1 , до відповідача ОСОБА_2 , про припинення права спільної часткової власності, виділ частки в натурі, встановлення порядку користування.

Ухвалою від 10 серпня 2020 року позовну заяву - залишено без руху.

18 серпня 2020 року позивачем на виконання вимог ухвали суду були усуненні відповідні недоліки, сплачено судовий збір.

Ухвалою від 28 вересня 2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито загальне позовне провадження у цивільній справі. Призначено підготовче судове засідання.

23 жовтня 2020 року до канцелярії суду надійшов відзив ОСОБА_2 , відповідно до якого пояснила що сторони доводяться один одній рідними сестрами, після смерті матері набули право на спадщину, будинок має два окремі виходи, та відсутні суперечки, щодо користування приміщенням будинку, що стосується земельної ділянки, то між сторонами склався фактичний порядок користування.

Водночас відповідач ОСОБА_2 подала клопотання про виклик свідків, а саме вона просила суд викликати та допитати в якості свідків ОСОБА_3 , яка мешкає за адресою АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , який мешкає за адресою АДРЕСА_2 , ОСОБА_5 , яка мешкає за адресою АДРЕСА_3 .

29 жовтня 2020 року через канцелярію суду надійшло клопотання від позивача ОСОБА_1 про витребування доказів, а саме вона просила суд витребувати з КП «Харківське міське бюро технічної інвентаризації» інвентаризаційну справу на домоволодіння за адресою: АДРЕСА_4 .

10 листопада 2020 року судом отримана інвентарна справа №20836.

19 листопада 2020 року через канцелярію суду від позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про витребування доказів, відповідно до якого вона просила суд витребувати з АТ «Харківміськгаз» інформацію проте, скільки особових рахунків та на чиє ім`я відкрито за адресою: АДРЕСА_4 , а також які встановлені газові прилади та у яких приміщеннях зазначеного будинку. Дана інформація про відкриті особові рахунки з газопостачання необхідна для проведення експертизи.

Ухвалою суду від 19 листопада 2020 року клопотання задоволено, витребувано з Акціонерного товариства «Харківміськгаз» інформацію проте, скільки особових рахунків та на чиє ім`я відкрито за адресою: АДРЕСА_4 , а також які встановлені газові прилади та у яких приміщеннях зазначеного будинку.

30 листопада 2020 року судом отримані витребувані з Акціонерного товариства «Харківміськгаз» документи.

Ухвалою суду від 23 грудня 2020 року призначена судова будівельно-технічна експертиза.

10 квітня 2023 року на адресу суду надіслано висновок судової будівельно-технічної та земельно-технічної експертизи № 584/12865-12897 від 03.04.2023 року по цивільній справі №639/4877/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про припинення права спільної часткової власності, виділ частки в натурі, встановлення порядку користування.

Ухвалою суду від 11 квітня 2023 року поновлено провадження у справі. Призначено підготовче судове засідання.

09 червня 2023 року через канцелярію суду надійшла уточнена позовна заява, відповідно до якої представник позивача просить здійснити поділ між співвласниками будинку АДРЕСА_4 відповідно до І варіанту розподілу експертизи. Припинити право спільної часткової власності на будинок АДРЕСА_4 . Встановити порядок користування земельною ділянкою відповідно до ІІ варіанту експертизи.

16 червня 2023 року представником позивача ОСОБА_1 адвокатом Борисовець О.І. подано клопотання про залучення Харківської міської ради до участі у вищезазначеній цивільній справ в якості третьої особи, що не заявляє самосійних вимог.

Ухвалою суду від 16 червня 2023 року прийнято до розгляду уточнену позовну заяву. Залучено до участі у цивільній справі № 639/4877/20,в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету позову на стороні позивача Харківську міську раду.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином.

Представник позивача надав заяву про проведення підготовчого судового засідання без його участі, проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду не заперечував.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть учать у справі фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

За відсутності сторін питання щодо роз`яснення обставин, які входять до предмета доказування, які докази мають бути подані ними, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі, не вирішувалось.

Позивачем тайого представникомнадано всідокази,на яківони посилаються у позові, клопотань про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, витребування додаткових доказів, їх забезпечення не надходило.

Клопотань про виклик у судове засідання експертів, залучення перекладача, спеціаліста, забезпечення позову, зустрічне забезпечення, інших заяв та клопотань також не надходило.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Відповідач ОСОБА_2 в клопотанні просила викликати свідків в підтвердження доводів викладених у відзиві щодо фактичного порядку користування земельною ділянкою.

Дослідивши матеріали справи, позицію відповідача, предмету спору, відповідно до якого позивач просить змінити фактичне користування земельною ділянкою відповідно до часток у праві власності, наявність висновку експерта, який також містить інформацію щодо фактичного користування земельною ділянкою, заява відповідача про виклик та допит свідків в судовому засіданні не підлягає задоволенню.

Підстав для вирішення питань, визначених пунктами 11-14 ч. 2 ст. 197 ЦПК України не встановлено.

Розмір заявлених позивачем судових витрат не надавався.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За таких обставин, суд вважає за необхідне закінчити підготовче провадження у справі закриттям підготовчого засідання та призначити справу до розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження

Керуючись ст. ст.189,196-198, 200 ЦПК України суд,

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання ОСОБА_2 про виклик свідків відмовити.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Харківська міська рада про поділ в натурі майна, що є у спільній частковій власності.

Призначити справудо судовогорозгляду всудове засіданняна 20вересня 2023року о10:00годині у приміщенні Жовтневого районного суду м. Харкова, кабінет 7.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухала набираєзаконної силиз моментуїї підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.О. Рубіжний

Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено31.08.2023
Номер документу113112728
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл в натурі майна, що є у спільній частковій власності

Судовий реєстр по справі —639/4877/20

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні