Ухвала
від 30.08.2023 по справі 274/5637/23
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №274/5637/23

Провадження № 2/0274/1433/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження

"30" серпня 2023 р. м. Бердичів

Суддя Бердичівськогоміськрайонного судуЖитомирської областіХуторна І.Ю., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 до Гришковецької селищної ради Бердичівського району Житомирської області, місцезнаходження за адресою: Житомирська область, Бердичівський район, смт Гришківці, вул. Червоний Промінь, 4 про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом, -

в с т а н о в и л а :

21.08.2023 ОСОБА_1 , в особі свого представника адвоката Лукашука О.В., звернулася з позовом, у якому просить визнати за нею право власності на житловий будинок разом з господарськими спорудами, розташований за адресою: АДРЕСА_2 в порядку спадкування за заповітом після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Позов пред`явлено з тих підстав, що у зв`язку з відсутністю правовстановлюючих документів на вказаний житловий будинок за померлим ОСОБА_2 їй відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом на будинок.

Ухвалою від 24.08.2023 дану позовну заяву було залишено без руху, позивачці надано строк на усунення недоліків 10 днів, з дня отримання копії ухвали.

28.08.2023 на виконання ухвали суду від 24.08.2023 представник позивачки адвокат ЛукашукО.В. усунув недоліки позовної заяви, вказані в ухвалі від 24.08.2023.

Спір підвідомчий Бердичівському міськрайонному суду Житомирської області, відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження. Вказана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Клопотання представника позивача адвоката Лукашука О.В. про витребування у приватного нотаріуса Бердичівського районного нотаріального округу Богатирчука Віктора Анатолійовича матеріалів спадкової справи до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 187, 260, ч. 2 ст. 261, ст. 353-355 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и л а :

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняв цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до Гришковецької селищної ради Бердичівського району Житомирської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Проведення підготовчого засідання призначити о 09-45год.08.09.2023 в приміщенні Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області (м.Бердичів, вул.Житомирська, 30А).

Витребувати у приватного нотаріуса Бердичівського районного нотаріального округу Богатирчука Віктора Анатолійовича до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Витребувані документи належить направити на адресу Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області (13312, м. Бердичів, вул. Житомирська 30 а, Житомирської області) в строк до 07.09.2023.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, відповідачу, крім того, копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачу протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду: відзив на позовну заяву та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів, який повинен бути надісланий (наданий) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Запропонувати позивачу протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання відзиву надати суду відповідь на відзив, виклавши в ньому свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення; докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь на відзив, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи копію відповіді на відзив та доданих до неї документів, яка повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Запропонувати відповідачу протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання відповіді на відзив надати суду заперечення на відповідь, виклавши в них свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення; надати іншим учасникам справи копію заперечення на відповідь та доданих до нього документів, яке повинно бути надіслане (надане) одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь до суду.

Роз`яснити учасникам справи, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено ЦПК України; копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://bd.zt.court.gov.ua/sud0603/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не підлягає оскарженню.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.Ю. Хуторна

СудБердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення30.08.2023
Оприлюднено31.08.2023
Номер документу113117072
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —274/5637/23

Рішення від 08.09.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні