Судовий наказ
від 30.08.2023 по справі 149/2696/23
ХМІЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

СУДОВИЙ НАКАЗ

30.08.2023 Справа № 149/2696/23

До Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області надійшла заява Навчального центру по підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації кадрів про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані житлово-комунальні послуги у розмірі 5574 грн. 23 коп.,

ВСТАНОВИЛА:

21.08.2023 року надійшла вищевказана заява.

Згідно ст. 1 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" житлово-комунальні послуги - результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та/або перебування осіб у житлових і нежитлових приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил, що здійснюється на підставі відповідних договорів про надання житлово-комунальних послуг

Статтею 5 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" передбачено, що до житлово-комунальних послуг належать: житлова послуга - послуга з управління багатоквартирним будинком. Послуга з управління багатоквартирним будинком включає: утримання спільного майна багатоквартирного будинку, зокрема прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, виконання санітарно-технічних робіт, обслуговування внутрішньобудинкових систем (крім обслуговування внутрішньобудинкових систем, що використовуються для надання відповідної комунальної послуги у разі укладення індивідуальних договорів про надання такої послуги, за умовами яких обслуговування таких систем здійснюється виконавцем), утримання ліфтів тощо; купівлю електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного будинку; поточний ремонт спільного майна багатоквартирного будинку; комунальні послуги - послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами.

Згідно ч. 2 ст. 7 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" індивідуальний споживач зобов`язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, у строки, встановлені відповідними договорами.

Аналогічні обов`язки передбачені п. 7 Правил користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.1992 року №572, згідно яких власник та наймач (орендар) квартири, житлового приміщення у гуртожитку зобов`язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Відповідно до ст. 9 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором. Споживач не звільняється від оплати житлово-комунальних послуг, отриманих ним до укладення відповідного договору.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 161 ЦПК України судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу.

Згідно довідки про заборгованість №14 від 01.01.2022 встановлено, що заборгованість ОСОБА_1 за найм житлового приміщення у гуртожитку станом на серпень 2023 року становить 4870,00 грн. Загальна заборгованість разом з інфляційними витратами становить: 4870 грн (загална сума боргу), 550.93 грн (інфляційне збільшення), 153.30 ( 3% річних)

Керуючись ст. 141, 160, 161, 167-169 ЦПК України,

НАКАЗУЮ:

1. Стягнути з ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ,зареєстрованої заадресою: АДРЕСА_1 ) на користь Навчального центру по підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації кадрів (код ЄДРПОУ 03450716 , адреса: 09109 Київська область м.Біла Церква, вул.Київська, 113) заборгованість за надані житлово-комунальні послуги у розмірі 5574 (п`ять тисяч п`ятсот сімдесят чотири) грн. 23 коп.,

2. Стягнути з ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ,зареєстрованої заадресою: АДРЕСА_1 ) накористь Навчального центру по підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації кадрів (код ЄДРПОУ 03450716 , адреса: 09109 Київська область м.Біла Церква, вул.Київська, 113) судовий збір в розмірі 268 (двісті шістдесят вісім) грн 40 коп.

3. Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 цього Кодексу. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб (ч. 1 ст. 170 ЦПК України).

У разіненадходження досуду заявивід боржникапро скасуваннясудового наказупротягом п`ятиднів післязакінчення строкуна їїподання судовийнаказ набираєзаконної сили,крім випадківвидачі судовогонаказу відповіднодо пунктів4і 5частини першоїстатті 161цього Кодексу, коли судовий наказ набирає законної сили у день його видачі (ч. 1 ст. 172 ЦПК України).

Судовий наказ набрав законної сили __


20 ___ року.

Судовий наказ виданий стягувачу __


20___ року.

Суддя Марина РОБАК

За змістом ч.ч. 1, 2 ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" судовий наказ може бути пред`явлений до примусового виконання протягом трьох років з наступного дня після набрання ним законної сили.

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходження судового наказу на виконанняПовне найменування установи, підприємства, організації, в якому знаходився судовий наказ на виконанніЗагальна сума, відрахована за судовим наказомДата повернення судового наказу до відділу державної виконавчої служби чи стягувачевіПідстава повернення судового наказуПідпис керівника установи, підприємства оргнізації (з прикладанням печатки)Примітки

Інші відмітки


Дата ухвалення рішення30.08.2023
Оприлюднено01.09.2023
Номер документу113130285
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —149/2696/23

Судовий наказ від 30.08.2023

Цивільне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Робак М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні