Ухвала
від 31.08.2023 по справі 467/1061/23
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/1061/23

Провадження № 2-о/467/11/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

31.08.2023 року Суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області Кологрива Т.М., розглянувши заяву, подану ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною та встановлення опіки, зацікавлена особа опікунська рада виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області

В С Т А Н О В И В:

У серпні 2023 року ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 звернувся до Арбузинського районного суду Миколаївської області у порядку окремого провадження з заявою про визнання особи недієздатною та встановлення опіки.

Заява подана із дотримання вимог ст.ст.175,177, ч.3 ст.297 ЦПК України, підстав для її залишення без руху немає.

Підстав для повернення заяви, регламентованих ч.4ст.185 ЦПК України, підстав для відмови у відкритті провадження, передбачених ч.1ст.186ЦПК України не виявлено.

Заяву належить розглядати Арбузинськми районним судом Миколаївської області, оскільки особа, щодо якої порушено питання про визнання її недієздатною, проживає на території, на яку поширюється юрисдикція цього суду.

При цьому, заява подана належною особою, племінником особи, щодо якої перед судом порушено питання про визнання її недієздатною.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст.187 ЦПК України суд вважає необхідним призначити справу до судового розгляду, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Крім того, вважаю таким, що підлягає задоволенню клопотання представника заявника про витребування від Миколаївської спеціалізованоїпсихіатричної медико-соціальноїекспертної комісіїособової справихворого ОСОБА_3 ;особової справиМСЕК хворого ОСОБА_3 ,яка знаходитьсяв спеціалізованійпсихіатричній Медико-соціальноїекспертної комісії; медичної картки ОСОБА_3 , яка знаходиться в КПП «Арбузинська центральна лікарня» та від опікунської ради виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області подання про можливість призначення опікуном ОСОБА_3 його батька ОСОБА_2 .

Зокрема, це клопотання подане у строки, визначені ст.83ЦПК України і одночасно містить у собі відомості, визначені ч.2 ст. 84 указаного Кодексу, докази, що належить витребувати, мають значення для повного, всебічного і об`єктивного установлення усіх обставин справи, у тому числі й для призначення експертизи у порядкуст. 298 ЦПК України.

Справу слід розглядати судом у складі одного судді і двох присяжних відповідно до вимог п.1 ч.2, ч.4ст. 293 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 187, 259, 260 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу цивільнійсправі зазаявою,поданою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною та встановлення опіки, зацікавлена особа опікунська рада виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області.

Призначити судовезасідання длярозгляду справипо сутіна 09:00 29.09.2023 рокув приміщеннісуду заадресою смт.Арбузинка,вул.Шевченко 204 звикликом заявникаОСОБА_2 , його представника ОСОБА_1 та зповідомленням зацікавленоїособи -опікунської ради виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області.

Витребувати від Миколаївської спеціалізованої психіатричної медико-соціальної експертної комісії (вул. Володарського,4, м. Миколаїв, 54001) особову справу хворого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Агрономія Арбузинського району Миколаївської області, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати від спеціалізованої психіатричної Медико-соціальної експертної комісії (вул. Екіпажна,4, м. Миколаїв, 54000) особову справу МСЕК хворого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Агрономія Арбузинського району Миколаївської області, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Арбузинська центральна лікарня» Арбузинської селищної ради (вул. Центральна,88, смт. Арбузинка, Миколаївська область, 55301) медичну картку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Агрономія Арбузинського району Миколаївської області, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати від опікунської ради виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області (пр.. Каштановий, 18, смт. Арбузинка, Миколаївська область, 55301) подання про можливість призначення опікуном ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , його батька ОСОБА_2 .

Роз`яснити особам, відповідальним за виконання цієї ухвали у частині надання витребовуваного доказу, що згідно ч.7 ст. 84 ЦПК України, у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, або відсутності можливості подати такий доказ у встановлені строки, вони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Попередити осіб, відповідальних осіб за виконання вказаної ухвали у частині надання витребовуваного доказу, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ab.mk.court.gov.ua.

Суддя Т.М.Кологрива

СудАрбузинський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено01.09.2023
Номер документу113131256
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —467/1061/23

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні