Ухвала
від 31.08.2023 по справі 490/7620/23
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

490/7620/23 31.08.2023

н\п 1-кп/490/758/2023

Центральний районний суд міста Миколаєва

Справа № 490/7620/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 серпня 2023 року місто Миколаїв

Центральний районний суд міста Миколаєва у складі судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання прокурора Окружної прокуратури міста Миколаєва ОСОБА_3 про звільнення від кримінальної відповідальності у кримінальному проваджені №12023150000000397 від 08.08.2023 стосовно

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ; проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 ,

який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України,

за участю: прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 ,

встановив:

У провадженніЦентральногорайонногосуду містаМиколаєваперебуваєклопотання прокурорапрозвільнення ОСОБА_4 відкримінальної відповідальностіукримінальномупроваджені №12023150000000397від08.08.2023заознакамикримінальногоправопорушення,передбаченогоч.2ст.205-1ККУкраїни,узв`язкуіззакінченнямстроків давності,визначенихч.1ст.49ККУкраїни.

Відповідно до клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205-1 КК України, за таких обставин.

Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, розуміючи що самостійно реалізувати вказаний злочинний план він не може, на початку червня 2018 року запропонував за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., раніше знайомому ОСОБА_4 внести в документи, які подаються для державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдиві відомості.

На початку жовтня 2018 року точний день, час та місце досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 реалізуючи злочинний умисел, при зустрічі з особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, точних обставин досудовим розслідуванням не встановлено, не маючи відповідної освіти та досвіду роботи, перебуваючи у скрутному матеріальному становищі, будучи позбавленим засобів для ведення господарської діяльності, усвідомлюючи протиправний характер запропонованих йому дій як майбутньому керівнику підприємства, погодився на пропозицію особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн. внести в документи, які подаються для державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдиві відомості, тим самим вступивши у попередню змову з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, реалізовуючи спільний із ОСОБА_4 злочинний план, спрямований на внесення завідомо неправдивих відомостей до документів, які згідно із законом подаються для проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, отримав від останнього копію паспорта громадянина України серії НОМЕР_1 виданий 16.12.2005 Заводським РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області, та індивідуальний податковий номер НОМЕР_2 , необхідні для складання документів, які згідно із законом подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.

Отримавши ці документи, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, реалізуючи спільні з ОСОБА_4 злочинні наміри в невстановленому досудовим розслідуванням місці, за невстановлених обставин забезпечив виготовлення у встановленій законом формі проєктів документів, необхідних для проведення державної реєстрації змін до відомостей про ФГ «Поперечного В.В. (код ЄДРПОУ 31917115), а саме установчих та реєстраційних документів: статуту ФГ «Поперечного В.В., рішення про зміну керівника, збільшення частки статутного капіталу та затвердження нового статуту, наказу про призначення на посаду директора, які містили завідомо неправдиві відомості про мету і предмет діяльності підприємства, його місцезнаходження, розмір майнового внеску до статутного капіталу тощо.

ОСОБА_4 з метою подальшої реалізації попередньо обумовленого з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, спільного злочинного плану, спрямованого на внесення завідомо неправдивих відомостей у документи, які згідно із законом подаються для проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, прибули до офісного приміщення приватного нотаріуса ОСОБА_5 , розташованого за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, буд. 41, офіс 101.

04.10.2018, перебуваючи у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_5 , розташованого за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, буд. 41, офіс 101, яка не була обізнана про злочинні наміри ОСОБА_4 та особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, надали паспорт громадянина України серії НОМЕР_1 виданий 16.12.2005 Заводським РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області, та індивідуальний податковий номер НОМЕР_2 останнього.

ОСОБА_4 був встановлений приватним нотаріусом ОСОБА_5 , відповідно до вимог чинного законодавства згідно з даними, зазначеними у паспорті громадянина України, після чого особа-1 матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, надав нотаріусу заздалегідь підготовлені за наведених вище обставин та отримані від ОСОБА_4 , проєкти документів щодо ФГ « ОСОБА_6 (код ЄДРПОУ 31917115), необхідні для проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, а саме:

- рішення №7 від 04.10.2018 засновника (голови господарства) Фермерське господарство «Поперечного В.В.» про звільнення з посади голови Фермерського господарства ОСОБА_6 , призначення на посаду голови Фермерського господарства ОСОБА_4 , збільшення розміру статутного капіталу господарства та розподіл часток, затвердження нового статуту та реєстрацію змін у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- нову редакцію статуту ФГ «Поперечного В.В.», затверджену рішенням №7 від 04.10.2018.

Усвідомлюючи відсутність навичок і досвіду для виконання обов`язків службової особи підприємства, а також підприємницької діяльності загалом, не маючи наміру здійснювати таку діяльність від імені ФГ «Поперечного В.В.» (код ЄДРПОУ 31917115), достовірно розуміючи, що надані йому на підпис проєкти документів містять завідомо неправдиві відомості, ОСОБА_4 , продовжуючи реалізацію спільних із особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, злочинних намірів, діючи з корисливих мотивів, власноручно поставивши підписи кульковою ручкою у графі, відведеній для підпису директора підприємства, засвідчив такі документи: рішення №7 від 04.10.2018 засновника (голови господарства) Фермерське господарство «Поперечного В.В.» про звільнення з посади голови Фермерського господарства ОСОБА_6 , призначення на посаду голови Фермерського господарства ОСОБА_4 , збільшення розміру статутного капіталу господарства та розподіл часток, затвердження нового статуту та реєстрацію змін у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, нову редакцію статуту ФГ «Поперечного В.В.», затверджену рішенням №7 від 04.10.2018, наділивши їх таким чином необхідними реквізитами офіційних документів, тобто вчинив їх підроблення.

Завершуючи реалізацію спільних з ОСОБА_4 злочинних намірів, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримав від нього опис документів, що згідно із законом надаються юридичною особою ФГ «Поперечного В.В. (код ЄДРПОУ 31917115), державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи», а саме: реєстраційну картку на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи; рішення про внесення змін до установчих документів; нову редакцію установчих документів; копію квитанції, виданої банком; документ, який посвідчує повноваження уповноваженої особи.

Надалі особа-1 матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою із ОСОБА_4 , організував подання підписаних останнім документів, які згідно із законом подаються для проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу - ФГ «Поперечного В.В.» (код ЄДРПОУ 31917115), що містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору юридичних осіб, фізичних осіб-підприємцівна адресу департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради, за адресою: м. Миколаїв, вул. Адміральська 20, на підставі яких 23.10.2018 проведено реєстраційні дії «Державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу», у зв`язку із чим, серед іншого, керівником ФГ «Поперечного В.В.» визначено ОСОБА_4 , про що зроблено записи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань за № 151100852362.

Незважаючи на те, що ФГ «Поперечного В.В.» (код ЄДРПОУ 31917115) зареєстроване в державних органах влади як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, ОСОБА_4 зареєстрував його на власне ім`я не з метою здійснення підприємницької діяльності, а для отримання грошової винагороди.

Вищевказані документи, підписані ОСОБА_4 , містять завідомо неправдиві відомості, оскільки останній не мав жодного наміру здійснювати господарську діяльність та справляти податки, не мав необхідних навичок та досвіду для керівництва ФГ «Поперечного В.В.», фактично не виконував обов`язків директора, не мав доступу до банківських рахунків підприємства, до печатки та ніколи її не отримував, не отримував особисто та не використовував сертифікати ключів електронного цифрового підпису, сертифікати ключів у системі «Клієнт-Банк», а вказані відомості до реєстраційних документів внесені виключно з корисливих мотивів.

Крім того, у подальшому, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи умисно із корисливих спонукань, переслідуючи мету наживи, розуміючи що створені ним суб`єкти господарської діяльності без мети здійснювати господарську діяльність, приноситимуть йому прибуток шляхом проведення «фіктивних фінансово-господарських операцій», «обготівкування коштів», отримання відсотку від обігу грошових коштів, які перераховуються від замовників за надання певного виду послуг, у тому числі без здійснення відповідної діяльності, прийняв рішення залучити з метою систематичного здійснення протиправної діяльності ОСОБА_4 .

Для забезпечення реалізації зазначеної мети особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, розробив план злочинної діяльності, який включав у себе: підшукання осіб, які повинні були надавати свої документи (паспорт, індивідуальний податковий номер) для проведення державної реєстрації на них суб`єктів господарської діяльності, без здійснення ними у подальшому фактичного керування цим підприємством; державну реєстрацію підприємств на підставі виготовлених установчих та реєстраційних документів, до яких вносилися завідомо неправдиві відомості, що є засобом відкриття банківських рахунків, які використовувалися у продовж здійснення злочинної діяльності; підробки документів на переказ грошових коштів з вказаних банківських рахунків з метою подальшого отримання відсотку від обігу грошових коштів.

Відповідно до розробленого і узгодженого плану вчинення кримінальних правопорушень, були розподілені функції, відповідно до яких особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, виконував таке:

- розробив план злочинної діяльності, спрямований на незаконне отримання доходів;

- надавав вказівки та керував діями учасників злочинних дій, вимагав від останніх виконання його вказівок, з метою безперебійного процесу по підшукуванню підставних осіб та призначення останніх на посади засновників та директорів шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей в документи, які відповідно до закону подаються для проведення реєстрації юридичних осіб;

- передавав підписані статутні документи юридичних осіб від імені підставних осіб, юристам, які на підставі довіреностей вносили завідомо неправдиві відомості в документи;

- безпосередньо створював суб`єкти господарської діяльності без подальшої участі їх директорів в діяльності ТОВ;

- доручав третім особам, які не були обізнані про злочинну діяльність, проведення їх державної реєстрації;

- виплачував учасниками злочинних дій грошові кошти за проведену ними роботу;

- виплачував грошові кошти підставним директорам та засновникам юридичних осіб.

У своючергу ОСОБА_4 , будучи обізнаним про злочинні дії особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, в період з 2018 по 2019 роки виконував таке:

- здійснював пошук осіб, переважно з числа тих, які мають низький соціальний статус, не мають постійного місця роботи, стабільного доходу та не були обізнані у порядку створення та реєстрації суб`єктів господарювання - юридичних осіб, їх господарської діяльності та оподаткування та не мали усвідомлювати зміст та наслідки своїх дій при реєстрації та перереєстрації на їхні імена раніше створених підприємств;

- супроводжував підставних осіб до приватного нотаріуса, у якого підставні засновники та директори підписували статутні документи юридичних осіб, без подальшої мети здійснення господарської діяльності та прийняття участі в діяльності ТОВ в цілому;

- супроводжував осіб до відділень банків, де підставні (формальні) засновники та директори упродовж періоду з 2018 по 2019 роки відкривали банківські рахунки та в подальшому передавати Особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, електронні засоби доступу до банківських рахунків, що надалі використовувались для підробки документів на переказ грошових коштів;

- отримував від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, свою частину прибутку від злочинної діяльності.

У подальшому ОСОБА_4 ,діючизапопередньою змовоютазавказівкою особи-1,матеріали стосовноякої виділенов окремепровадження,реалізовуючизлочиннийплан підшукавзчисласвоїх малозабезпеченихзнайомихтазапропонував особа-2,особа-3,особа-4,особа-5,особа-6,особа-7,особа-8, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, стати директорами та засновниками підприємств за грошову винагороду, без здійснення ними фінансово-господарської діяльності, а також відкрити банківські рахунки на підприємствах, з подальшою передачею електронних цифрових підписів, які надають право доступу до дистанційного управління рахунками.

Особа-2,особа-3,особа-4,особа-5,особа-6,особа-7,особа-8, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, будучи обізнаними про наявність злочинного плану ОСОБА_4 та особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, погодились на пропозицію ОСОБА_4 та надали згоду на скоєння злочинів зі створення або придбання суб`єктів підприємницької діяльності та їх державної реєстрації, а також відкриття банківських рахунків на підприємствах, з подальшою передачею електронних цифрових підписів, які надають право доступу до дистанційного управління рахунками.

Особа-2, особа-3, особа-4, особа-5, особа-6, особа-7, особа-8, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, виконували таке:

- надавали свої документи (паспорт та індивідуальний податковий номер) для реєстрації суб`єктів господарської діяльності;

- за викликом ОСОБА_4 та особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, прибували до приватного нотаріуса для підписання установчих та реєстраційних документів;

- відкривали в банківських установах рахунки та отримували електронні цифрові підписи, які у подальшому передавали та особа-1,матеріали відносно якого виділені в окреме провадження;

- отримували від та особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошові кошти за виконання пособницьких дій.

У подальшому, та особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи паспорти та індивідуальні податкові номери особа-2, особа-3, особа-4, особа-5, особа-6, особа-7, особа-8, матеріали відносно яких виділені в окремі провадження, підготував установчі документи підприємств ТОВ "КОРВЕТ Н", ТОВ "НТК ЮГ", ТОВ "КЕРМИТ", ТОВ «ВИЗАРД Н», ТОВ «ЮВЕНИЯ», ТОВ "ВАЙССЕ", ТОВ "МИЛАГРЕС", ТОВ «НЕДА 1», ТОВ "АРИМА", ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД", ТОВ "ЮНИКО", ТОВ «КОРСА ЮГ», ТОВ «Никса С», ТОВ "НИКОТРАНС", ТОВ "ТЕСС ГРУПП", ТОВ "БАРТА КОМПАНІ", ТОВ "КАЙРОС ДІ".

Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, за попередньою домовленістю, виплачував ОСОБА_4 грошову винагороду у розмірі 2000 грн. за підшукання підставних осіб та призначення їх засновниками та директорами, без подальшої участі в діяльності ТОВ останніми, допомогу у відкритті на імена підставних директорів та засновників банківських рахунків та передачі електронних засобів доступу, що забезпечують можливість дистанційного управління банківськими рахунками, які в подальшому використовувались у підробці документів на переказ грошових коштів від імені таких підприємств.

Так, ОСОБА_4 , діючи за попередньою групою осіб з особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надала згоду на реєстрацію на її ім`я підприємства розуміючи при цьому, що нею не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196). Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проекти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196):

-рішення № 1 учасника ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196) від 05.09.2018, до якого внесено завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

-статут ТОВ "КОРВЕТ Н", затверджений рішенням учасника ТОВ "КОРВЕТ Н" №1 від 05.09.2018, до якого внесено завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.36. оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами.

У подальшому особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 06.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_7 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 06.09.2018, до яких було внесено недостовірні дані про нібито формування Особою-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на її ім`я нове підприємство ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 07.09.2018 реєстрацію підприємства ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196). Вказане підприємство було оформлено на особу-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка стала його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 07.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196) за номером №15221020000039039, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Лесі Українки, буд. 45.

У подальшому формальним директором ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 в АТ "ПУМБ", № НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 в АТ "Сбербанк, № НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 , НОМЕР_13 , НОМЕР_14 , НОМЕР_15 , НОМЕР_16 в АТ «ПриватБанк, № 37514000380166, НОМЕР_17 , НОМЕР_18 в Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особою-2, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 07.09.2018 ТОВ "КОРВЕТ Н" (код ЄДРПОУ 42451196) за номером №15221020000039039, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Лесі Українки, буд. 45.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року (більш точну дату та час слідством не встановлено) особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надала згоду на реєстрацію на її ім`я підприємства розуміючи при цьому, що нею не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201). Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проєкти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201):

-рішення № 1 учасника ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201) від 05.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ "НТК ЮГ", затверджений рішенням учасника ТОВ "НТК ЮГ" №1 від 05.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.36. оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами.

У подальшому особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 06.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_7 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 06.09.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на її ім`я нове підприємство ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 07.09.2018 реєстрацію підприємства ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201). Вказане підприємство було оформлено на особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка стала його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особи-2, м матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 07.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201) за номером №15221020000039040, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Лесі Українки, буд. 45.

У подальшому формальним директором ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_19 , НОМЕР_20 , НОМЕР_21 , НОМЕР_22 в АТ "ПУМБ", № НОМЕР_23 , НОМЕР_24 , НОМЕР_25 , НОМЕР_26 в АТ "Сбербанк, № НОМЕР_27 , НОМЕР_28 , НОМЕР_29 , НОМЕР_30 , НОМЕР_31 , НОМЕР_32 , НОМЕР_33 в АТ «ПриватБанк, № 37513000380167, НОМЕР_34 , НОМЕР_35 в Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, в ході невстановленої досудовим розслідуванням дати та часу, але не пізніше 03.10.2018 особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проекти установчих документів ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201):

- рішення № 2 учасника ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201) від 03.10.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про внесення в державний реєстр додаткових видів діяльності, а саме: 46.31 оптова торгівля фруктами й овочами.

У подальшому особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 03.10.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 2 учасника, реєстраційну картку ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201).

У подальшому, особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 та особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, як формальний директор підприємства ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201), не маючи намір здійснювати господарську діяльність, склала договір доручення від 03.10.2018, що уповноважує особу-9 бути представником, зокрема з усіх питань з проведенням будь-яких реєстраційних дій від імені довірителя.

На підставі оформлених на ім`я особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 03.10.2018 проведено державну реєстрацію нових видів діяльності ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201).

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особою-2, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 07.09.2018 ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201) за номером №15221020000039040, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Лесі Українки, буд. 45.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надала згоду на реєстрацію на її ім`я підприємства розуміючи при цьому, що нею не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243). Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проєкти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243):

- рішення № 1 учасника ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243) від 06.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ "КЕРМИТ", затверджений рішенням учасника ТОВ "КЕРМИТ" №1 від 06.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.36. оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами;

У подальшому особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 06.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_7 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 06.09.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на її ім`я нове підприємство ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 07.09.2018 реєстрацію підприємства ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243). Вказане підприємство було оформлено на особу-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка стала його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 07.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243) за номером №15221020000039041, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Лесі Українки, буд. 45.

У подальшому формальним директором ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_36 , НОМЕР_37 , НОМЕР_38 в АТ "ПУМБ", № НОМЕР_39 , НОМЕР_40 , НОМЕР_41 в АТ "Сбербанк, № НОМЕР_42 , НОМЕР_43 , НОМЕР_44 , НОМЕР_45 , НОМЕР_46 , НОМЕР_47 , НОМЕР_48 в АТ «ПриватБанк та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, в ході невстановленої досудовим розслідуванням дати та часу, але не пізніше 29.03.2019 особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-2 матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243):

- рішення № 2 учасника ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243) від 29.03.2019, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про внесення в державний реєстр додаткових видів діяльності, а саме: 56.10 діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування; 56.21 постачання готових страв для подій; 56.29 постачання інших готових товарів; 47.99 інші види роздрібної торгівлі поза магазинами.

У подальшому особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 29.03.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_7 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 2 учасника, реєстраційну картку ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243).

У подальшому, особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 та особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, як формальний директор підприємства ТОВ "НТК ЮГ" (код ЄДРПОУ 42451201), не маючи намір здійснювати господарську діяльність, склала договір доручення від 29.03.2019, що уповноважує особи-9 бути представником, зокрема з усіх питань з проведенням будь-яких реєстраційних дій від імені довірителя.

На підставі оформлених на ім`я особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 29.02.2019 проведено державну реєстрацію нових видів діяльності ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243).

Таким чином ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особою-2, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 07.09.2018 ТОВ "КЕРМИТ" (код ЄДРПОУ 42451243) за номером №15221020000039041, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Лесі Українки, буд. 45.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року (більш точну дату та час слідством не встановлено) особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надала згоду на реєстрацію на її ім`я підприємства розуміючи при цьому, що нею не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286). Особа - 1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проєкти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286):

- рішення № 1 учасника ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286) від 05.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ "НЕДА 1", затверджений рішенням учасника ТОВ "НЕДА 1" №1 від 05.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особи-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.90. неспеціалізована оптова торгівля;

У подальшому особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 06.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_7 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 07.09.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на її ім`я нове підприємство ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286).

Після чогоособа-1,матеріалистосовно якоївиділено вокреме провадження,організував07.09.2018реєстраціюпідприємстваТОВ "НЕДА1"(кодЄДРПОУ42454286).Вказанепідприємствобуло оформленонаособа-8, яка стала його засновником та формальним директором.

У подальшомуособа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286) для проведення державної реєстрації.

На підставіоформленихнаім`я особи-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 07.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286) за номером №15221020000039043, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Лесі Українки, буд. 45.

У подальшому формальним директором ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_49 , НОМЕР_50 , НОМЕР_51 , НОМЕР_52 , НОМЕР_53 в АТ «ПУМБ», № НОМЕР_54 , НОМЕР_55 , НОМЕР_56 в АТ «ПриватБанк», № 37513000380424, НОМЕР_57 , НОМЕР_58 в Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, в ході невстановленої досудовим розслідуванням дати та часу, але не пізніше 27.06.2019 особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286):

-акт приймання-передачічасткиустатутному капіталіТОВ"НЕДА1"(кодЄДРПОУ42454286)від27.06.2019,доякоговнесені завідомонеправдивівідомостіпро передачуособі-10відособа-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100 % частки у статутному капіталі ТОВ.

У подальшомуособа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 27.06.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_9 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Пушкінська, буд. 33, підписала акт приймання-передачі ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286).

На підставі оформленого акта приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286) від 27.06.2019 державним реєстратором 01.07.2019 проведено державну реєстрацію зміни керівника та власника ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286) з особи-2, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, на особу-10.

Таким чином, ОСОБА_4 ,діючи запопередньою змовоюгрупою осібз особою-1 та особою-8,в матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 07.09.2018 ТОВ "НЕДА 1" (код ЄДРПОУ 42454286) за номером №15221020000039043, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Лесі Українки, буд. 45.

За виконаннявказанихдій ОСОБА_4 таособа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 ,діючизапопередньою змовоюгрупоюосібз особою-1,матеріалистосовно якоївиділено вокреме провадження,підшукавособу-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018року(більшточнудатута часслідствомневстановлено особа-8, матеріали стосовноякої виділенов окремепровадження,діючизапопередньою змовоюгрупоюосібз особою-1,матеріалистосовно якоївиділено вокреме провадження,та ОСОБА_4 ,надалазгодуна реєстраціюнаїїім`я підприємстварозуміючиприцьому,щонеюне будездійснюватисяфактичнекерування підприємствомТОВ"АРИМА"(кодЄДРПОУ42451161).Особа-1,матеріалистосовно якоївиділено вокреме провадження,використовуючикопіїдокументів (паспортутаіндивідуальногоподаткового номеру,особи-8,матеріали стосовноякої виділенов окремепровадження,підготувавуневстановленому входідосудовогорозслідування місці,проєктиустановчихдокументів,необхіднихдляпроведення державноїреєстраціївелектронному вигляді,аособа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так,особа-1,матеріалистосовно якоївиділено вокреме провадження,звідомаособи-8, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161):

- рішення № 1 учасника ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161) від 05.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ "АРИМА", затверджений рішенням учасника ТОВ "АРИМА" №1 від 05.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.90. неспеціалізована оптова торгівля;

У подальшому особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 06.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_7 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 06.09.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на її ім`я нове підприємство ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 07.09.2018 реєстрацію підприємства ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161). Вказане підприємство було оформлено на особу-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка стала його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особи-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 07.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161) за номером №15221020000039038, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Лесі Українки, буд. 45.

У подальшому формальним директором ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_59 , НОМЕР_60 в АТ «ПриватБанк», № НОМЕР_61 , НОМЕР_62 , НОМЕР_63 в АТ «ПУМБ», № НОМЕР_64 , НОМЕР_65 , НОМЕР_66 , НОМЕР_67 , НОМЕР_68 в АТ "Сбербанк", № НОМЕР_69 , 37516000380164, НОМЕР_70 в Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, в ході невстановленої досудовим розслідуванням дати та часу, але не пізніше 27.06.2019 особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161):

- акт приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161) від 27.06.2019 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про передачу особі-10 від особи-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100 % частки у статутному капіталі ТОВ.

У подальшому особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 27.06.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_9 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Пушкінська, буд. 33, підписала акт приймання-передачі ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161).

На підставі оформленого акта приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161) від 27.06.2019 державним реєстратором 08.07.2019 проведено державну реєстрацію зміни керівника та власника ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161) з особи-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, на особу-10.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та собою-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 07.09.2018 ТОВ "АРИМА" (код ЄДРПОУ 42451161) за номером №15221020000039038, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Лесі Українки, буд. 45.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-8, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на його ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надав згоду на реєстрацію на його ім`я підприємства розуміючи при цьому, що ним не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421). Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проєкти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписав документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421):

- рішення № 1 учасника ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421) від 07.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД", затверджений рішенням учасника ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" №1 від 07.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особи-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який фактично не здійснював керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.90. неспецiалiзована оптова торгівля;

У подальшому особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 10.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписав рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 10.09.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, який фактично не збирався ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на його ім`я нове підприємство ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 10.09.2018 реєстрацію підприємства ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421). Вказане підприємство було оформлено на особу-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який став його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , подав державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 10.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421) за номером №15221020000039145, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. 4 Круговий, буд. 22/2.

У подальшому формальним директором ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_71 , НОМЕР_72 , НОМЕР_73 , НОМЕР_74 , НОМЕР_75 в АТ "ПУМБ", № НОМЕР_76 , НОМЕР_77 , НОМЕР_78 , НОМЕР_79 , НОМЕР_80 , НОМЕР_81 , НОМЕР_82 в АТ «ПриватБанк, №37515000381090, НОМЕР_83 , НОМЕР_84 в Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Таким чином, ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особою-7, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 10.09.2018 ТОВ "ЗЕНТА ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 42463421) за номером №15221020000039145, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. 4 Круговий, буд. 22/2.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на його ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надав згоду на реєстрацію на його ім`я підприємства розуміючи при цьому, що ним не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069). особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проекти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписав документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069):

- рішення № 1 учасника ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069) від 07.09.2018 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ "ЮНИКО", затверджений рішенням учасника ТОВ "ЮНИКО" №1 від 07.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особи-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який фактично не здійснював керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.90. неспецiалiзована оптова торгiвля;

У подальшому особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 10.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписав рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 10.09.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, який фактично не збирався ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на його ім`я нове підприємство ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 10.09.2018 реєстрацію підприємства ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069). Вказане підприємство було оформлено на особу-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який став його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подав державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 10.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069) за номером №15221020000039148, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. 4 Круговий, буд. 22/2.

У подальшому формальним директором ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_85 , НОМЕР_86 , НОМЕР_87 , НОМЕР_88 , НОМЕР_89 , НОМЕР_90 , НОМЕР_91 в АТ «ПриватБанк, № 37511000381113, НОМЕР_92 , НОМЕР_93 в Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, в ході невстановленої досудовим розслідуванням дати та часу, але не пізніше 20.07.2019 особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069):

- акт приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069) від 20.07.2019 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про передачу особою-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, особі-10 100 % частки у статутному капіталі ТОВ.

У подальшому особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 20.07.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_10 , розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , підписав акт приймання-передачі ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069).

На підставі оформленого акта приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069) від 20.07.2019 державним реєстратором 05.08.2019 проведено державну реєстрацію зміни керівника та власника ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069) з особи-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, на особу-10.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та собою-7, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 10.09.2018 ТОВ "ЮНИКО" (код ЄДРПОУ 42464069) за номером №15221020000039148, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. 4 Круговий, буд. 22/2.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-7, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на його ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року,більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надав згоду на реєстрацію на його ім`я підприємства розуміючи при цьому, що ним не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ «КОРСА ЮГ»(код ЄДРПОУ 42464252). особа-1,матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру, особи-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проекти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписав документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ «КОРСА ЮГ»(код ЄДРПОУ 42464252):

- рішення № 1 учасника ТОВ «КОРСА ЮГ»(код ЄДРПОУ 42464252) від 10.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ «КОРСА ЮГ», затверджений рішенням учасника ТОВ «КОРСА ЮГ» №1 від 10.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особи-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який фактично не здійснював керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.90. неспецiалiзована оптова торгiвля;

У подальшому особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 10.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписав рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ «КОРСА ЮГ»(код ЄДРПОУ 42464252).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ «КОРСА ЮГ»(код ЄДРПОУ 42464252) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 10.09.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, який фактично не збирався ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на його ім`я нове підприємство ТОВ «КОРСА ЮГ»(код ЄДРПОУ 42464252).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 10.09.2018 реєстрацію підприємства ТОВ «КОРСА ЮГ»(код ЄДРПОУ 42464252). Вказане підприємство було оформлено на особу-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який став його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подав державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ «КОРСА ЮГ»(код ЄДРПОУ 42464252) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особи-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 10.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ «КОРСА ЮГ» (код ЄДРПОУ 42464252) за номером №15221020000039149, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Свободна, буд. 97.

У подальшому формальним директором ТОВ «КОРСА ЮГ» (код ЄДРПОУ 42464252) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_94 , НОМЕР_95 , НОМЕР_96 , НОМЕР_97 , НОМЕР_98 , НОМЕР_99 , НОМЕР_100 в АТ «ПриватБанк», № 37511000381124, НОМЕР_101 , UA758999980385179000000381124 Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особою-5, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ «КОРСА ЮГ»(код ЄДРПОУ 42464252), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 10.09.2018 ТОВ «КОРСА ЮГ»(код ЄДРПОУ 42464252) за номером №15221020000039149, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Свободна, буд. 97.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на його ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надав згоду на реєстрацію на його ім`я підприємства розуміючи при цьому, що ним не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936). Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проєкти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписав документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження,, з відома особи-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936):

- рішення № 1 учасника ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936) від 10.09.2018 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ "НИКСА С", затверджений рішенням учасника ТОВ "НИКСА С" №1 від 10.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який фактично не здійснював керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.90. неспецiалiзована оптова торгівля;

У подальшому особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 10.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписав рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 10.09.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, який фактично не збирався ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на його ім`я нове підприємство ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 10.09.2018 реєстрацію підприємства ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936). Вказане підприємство було оформлено на особу-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який став його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подав державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 10.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936) за номером №15221020000039147, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Свободна, буд. 97.

У подальшому формальним директором ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936)відкриті банківські рахунки № НОМЕР_102 , НОМЕР_103 , НОМЕР_104 , НОМЕР_105 , НОМЕР_106 , НОМЕР_107 , НОМЕР_108 в АТ «ПриватБанк», № НОМЕР_109 , НОМЕР_110 , НОМЕР_111 в АТ «ПУМБ», № НОМЕР_112 , НОМЕР_113 , НОМЕР_114 в АТ «Сбербанк», № НОМЕР_115 , НОМЕР_116 в Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, в ході невстановленої досудовим розслідуванням дати та часу, але не пізніше 22.11.2018 особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936):

- рішення № 2 учасника ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936) від 22.11.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про внесення в державний реєстр додаткових видів діяльності, а саме: 28.22, 28.24, 28.29, 31.01., 31.02, 31.09, 32.30, 16.23, 25.11, 25.12, 25.29, 25.50, 25.61, 25.62, 25.73, 25.91, 42.99, 43.12, 43.29, 43.91, 45.20, 46.19, 46.49, 46.61, 46.63, 46.69, 46.71, 46.72, 46.73, 46.74, 46.75, 46.90, 52.29, 71.12, 71.20, 33.11, 33.12, 33.14, 33.17, 33.19, 33.20, 33.15.

У подальшому особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 23.11.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписав рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936).

У подальшому, особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , як формальний директор підприємства ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936), не маючи намір здійснювати господарську діяльність, склав договір доручення від 22.11.2018, що уповноважує особу-9 бути представником, зокрема з усіх питань з проведенням будь-яких реєстраційних дій від імені довірителя.

На підставі оформлених на ім`я особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 27.11.2018 проведено державну реєстрацію нових видів діяльності ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936).

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особою-5, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 10.09.2018 ТОВ "НИКСА С" (код ЄДРПОУ 42463936) за номером №15221020000039147, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Свободна, буд. 97.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-5, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 3000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року,більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надала згоду на реєстрацію на її ім`я підприємства розуміючи при цьому, що нею не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889). особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проєкти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889):

- рішення № 1 учасника ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889) від 18.09.2018 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ "НИКОТРАНС", затверджений рішенням учасника ТОВ "НИКОТРАНС" №1 від 18.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 52.29. інша допоміжна діяльність у сфері транспорту;

У подальшому особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 19.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 20.09.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на її ім`я нове підприємство ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 20.09.2018 реєстрацію підприємства ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889). Вказане підприємство було оформлено на особу-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка стала її засновником та формальним директором.

У подальшому особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 20.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889) за номером №15221020000039222, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Рибна, буд. , кв. 174.

У подальшому формальним директором ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_117 , НОМЕР_118 , НОМЕР_119 , НОМЕР_120 , НОМЕР_121 , НОМЕР_122 в АТ "СБЕРБАНК", № НОМЕР_123 , НОМЕР_124 , НОМЕР_125 , НОМЕР_126 , НОМЕР_127 , НОМЕР_128 , НОМЕР_129 в АТ «ПриватБанк», № 37513000381962, НОМЕР_130 , UA508999980385179000000381962 Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Таким чином, ОСОБА_4 діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особою-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 20.09.2018 ТОВ "НИКОТРАНС" (код ЄДРПОУ 42486889) за номером №15221020000039222, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Рибна, буд. , кв. 174.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надала згоду на реєстрацію на її ім`я підприємства розуміючи при цьому, що нею не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999). Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проєкти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999):

- рішення № 1 учасника ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999) від 18.09.2018 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ "ТЕСС ГРУПП", затверджений рішенням учасника ТОВ "ТЕСС ГРУПП" №1 від 18.09.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.36. оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами.

У подальшому особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 19.09.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 20.09.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на її ім`я нове підприємство ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 20.09.2018 реєстрацію підприємства ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999). Вказане підприємство було оформлено на особу-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка стала її засновником та формальним директором.

У подальшому особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 20.09.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999) за номером №15221020000039223, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Рибна, буд. , кв. 174.

У подальшому формальним директором ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_131 , НОМЕР_132 , НОМЕР_133 , НОМЕР_134 в АТ "ПУМБ", № НОМЕР_135 , НОМЕР_136 , НОМЕР_137 , НОМЕР_138 , НОМЕР_139 , НОМЕР_140 , НОМЕР_141 в АТ «ПриватБанк та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, в ході невстановленої досудовим розслідуванням дати та часу, але не пізніше 22.10.2018 особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999):

- рішення № 2 учасника ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999) від 22.10.2018 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про внесення в державний реєстр додаткових видів діяльності, а саме: 69.20, 69.10, 70.22, 52.29, 73.20, 74.90, 77.11, 77.12. 82.99, 68.20.

У подальшому особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 23.10.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 2 учасника ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999).

У подальшому, особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , як формальний директор підприємства ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999), не маючи намір здійснювати господарську діяльність, склала договір доручення від 22.10.2018, що уповноважує особу-9 бути представником, зокрема з усіх питань з проведенням будь-яких реєстраційних дій від імені довірителя.

На підставі оформлених на ім`я особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 23.10.2018 проведено державну реєстрацію нових видів діяльності ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999).

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особа-6, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 20.09.2018 ТОВ "ТЕСС ГРУПП" (код ЄДРПОУ 42486999) за номером №15221020000039223, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Рибна, буд. , кв. 174.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надала згоду на реєстрацію на її ім`я підприємства розуміючи при цьому, що нею не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577). Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проекти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577):

- рішення № 1 учасника ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577) від 22.10.2018 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ "БАРТА КОМПАНІ", затверджений рішенням учасника ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" №1 від 22.10.2018, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особа-6,матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 69.20. діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування.

У подальшому особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 23.10.2018 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 24.10.2018, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на її ім`я нове підприємство ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 24.10.2018 реєстрацію підприємства ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577). Вказане підприємство було оформлено на особу-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка стала її засновником та формальним директором.

У подальшому особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 24.10.2018 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577) за номером №15221020000039418, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Інженерна, буд. 19.

У подальшому формальним директором ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_142 , НОМЕР_143 , НОМЕР_144 , НОМЕР_145 в АТ "ПУМБ", № НОМЕР_146 , НОМЕР_147 , НОМЕР_148 , НОМЕР_149 , НОМЕР_150 , НОМЕР_151 в АТ "Сбербанк, № НОМЕР_152 , НОМЕР_153 , НОМЕР_154 , НОМЕР_155 , НОМЕР_156 , НОМЕР_157 в АТ «ПриватБанк, №37516000387554, НОМЕР_158 , НОМЕР_159 в Казначейство України(ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб особою-1 та особа-6, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "БАРТА КОМПАНІ", чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 24.10.2018 ТОВ "БАРТА КОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 42570577) за номером №15221020000039418, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Інженерна, буд. 19.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надала згоду на реєстрацію на її ім`я підприємства розуміючи при цьому, що нею не буде здійснюватися фактичне керування підприємством "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771). особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та ідентифікаційного коду) особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проекти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771):

- акт прийому-передачі частки у статутному капіталі ТОВ "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771) від 22.02.2019, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про купівлю особою-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, у особи-11 корпоративних прав ТОВ "КАЙРОС ДІ" у розмірі 100% статутного капіталу.

У подальшому особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 22.02.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_11 , розташованого за адресою: АДРЕСА_4 , підписала акт прийому-передачі частки у статутному капіталі ТОВ "КАЙРОС ДІ" та реєстраційну картку.

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в акт прийому-передачі частки у статутному капіталі ТОВ "КАЙРОС ДІ", до якого були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, було переоформлено на її ім`я підприємство ТОВ "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 22.02.2019 перереєстрацію підприємства ТОВ "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771). Вказане підприємство було оформлено на особу-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка стала його формальним директором.

У подальшому особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 22.02.2019 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771) за номером №15221020000035264, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Екіпажний, буд. 16 за особа-6, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження.

У подальшому формальним директором ТОВ "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_160 , НОМЕР_161 , НОМЕР_162 в АТ «ПриватБанк», № 37518000319757, НОМЕР_163 , UA818999980385149000000319757 Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771):

- рішення №2 учасника ТОВ "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771) від 26.02.2019, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про зміну місцезнаходження ТОВ, за адресою: м. Миколаїв, вул. Янтарна, буд. 322;

- статут ТОВ "КАЙРОС ДІ", затверджений рішенням учасника ТОВ "КАЙРОС ДІ" №2 від 26.02.2019, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особи-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.41. вантажний автомобільний транспорт.

У подальшому особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 26.02.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_11 , розташованого за адресою: АДРЕСА_4 , підписала рішення №2 учасника ТОВ "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771) та статут.

На підставі оформлених на ім`я особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 04.03.2019 проведено державну реєстрацію зміненого місцезнаходження ТОВ "КАЙРОС ДІ".

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особа-6, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 22.02.2019 ТОВ "КАЙРОС ДІ" (код ЄДРПОУ 41369771) за номером №15221020000035264, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пров. Екіпажний, буд. 16 за особою-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

За виконання вказаних дій ОСОБА_4 та особа-6, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на його ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надав згоду на реєстрацію на його ім`я підприємства розуміючи при цьому, що ним не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ «ВИЗАРД Н» (код ЄДРПОУ 42851832). Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проекти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписав документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження,, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ «ВИЗАРД Н» (код ЄДРПОУ 42851832):

- рішення № 1 учасника ТОВ «ВИЗАРД Н» (код ЄДРПОУ 42851832) від 28.02.2019 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором.

- статут ТОВ «ВИЗАРД Н», затверджений рішенням учасника ТОВ «ВИЗАРД Н» №1 від 28.02.2019, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який фактично не здійснював керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.90. неспецiалiзована оптова торгiвля.

У подальшому особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 28.02.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписав рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ «ВИЗАРД Н» (код ЄДРПОУ 42851832).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ «ВИЗАРД Н» (код ЄДРПОУ 42851832) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 28.02.2019, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, який фактично не збирався ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на його ім`я нове підприємство ТОВ «ВИЗАРД Н» (код ЄДРПОУ 42851832).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 28.02.2019 реєстрацію підприємства ТОВ «ВИЗАРД Н» (код ЄДРПОУ 42851832). Вказане підприємство було оформлено на особу-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який став його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подав державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ «ВИЗАРД Н» (код ЄДРПОУ 42851832) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 28.02.2019 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ«ВИЗАРД Н» (код 42851832) за номером №15221020000040408, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Знаменська, буд. 43, кв. 35.

У подальшому формальним директором ТОВ«ВИЗАРД Н» (код 42851832) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_164 , НОМЕР_165 , НОМЕР_166 , НОМЕР_167 , НОМЕР_168 в АТ «ПУМБ», № НОМЕР_169 , НОМЕР_170 в АТ «ПриватБанк», № 37511000404896, НОМЕР_171 , UA858999980385119000000404896 Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особа-3, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ«ВИЗАРД Н» (код 42851832), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 28.02.2019 ТОВ«ВИЗАРД Н» (код 42851832) за номером №15221020000040408, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Знаменська, буд. 43, кв. 35.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на його ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надав згоду на реєстрацію на його ім`я підприємства розуміючи при цьому, що ним не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806). Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проєкти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписав документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806):

- рішення № 1 учасника ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806) від 28.02.2019 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором;

- статут ТОВ «ЮВЕНИЯ», затверджений рішенням учасника ТОВ «ЮВЕНИЯ» №1 від 28.02.2019, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який фактично не здійснював керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.90. неспецiалiзована оптова торгівля.

У подальшому особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 28.02.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписав рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 28.02.2019, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, який фактично не збирався ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на його ім`я нове підприємство ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 28.02.2019 реєстрацію підприємства ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806). Вказане підприємство було оформлено на особу-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, який став його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подав державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особи-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 28.02.2019 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806) за номером №15221020000040407, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Знаменська, буд. 43, кв. 35.

У подальшому формальним директором ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_172 , НОМЕР_173 , НОМЕР_174 , НОМЕР_175 , НОМЕР_176 в АТ «ПУМБ», № НОМЕР_177 , НОМЕР_178 в АТ «ПриватБанк», № 37513000404894, НОМЕР_179 , UA378999980385179000000404894 Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, в ході невстановленої досудовим розслідуванням дати та часу, але не пізніше 24.12.2019 особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з особою-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806):

- акт приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806) від 24.12.2019 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про передачу особою-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, особі-12 100 % частки у статутному капіталі ТОВ.

У подальшому особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 24.12.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_9 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Пушкінська, буд. 33, підписав акт приймання-передачі ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806).

На підставі оформленого акта приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806) від 24.12.2019 державним реєстратором 28.12.2019 проведено державну реєстрацію зміни керівника та власника ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806) з особи-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, на особй-12.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особа-3, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 28.02.2019 ТОВ «ЮВЕНИЯ» (код ЄДРПОУ 42851806) за номером №15221020000040407, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, вул. Знаменська, буд. 43, кв. 35.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-3, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-4, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надала згоду на реєстрацію на її ім`я підприємства розуміючи при цьому, що нею не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771). Особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проєкти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771):

- рішення № 1 учасника ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771) від 26.02.2019 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором;

- статут ТОВ "ВАЙССЕ", затверджений рішенням учасника ТОВ "ВАЙССЕ" №1 від 26.02.2019, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.90. неспеціалізована оптова торгівля.

У подальшому особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 28.02.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 28.02.2019, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на її ім`я нове підприємство ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 28.02.2019 реєстрацію підприємства ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771). Вказане підприємство було оформлено на особу-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка стала його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження,та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 28.02.2019 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771) за номером №15221020000040405, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пр. Богоявленський (Жовтневий), буд. 327/2, кв. 9.

У подальшому формальним директором ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_180 , НОМЕР_181 , НОМЕР_182 , НОМЕР_183 , НОМЕР_184 , НОМЕР_185 в АТ «Сбербанк», № НОМЕР_186 , НОМЕР_187 в АТ «ПриватБанк», № 37515000404892, НОМЕР_188 , НОМЕР_189 в Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, в ході невстановленої досудовим розслідуванням дати та часу, але не пізніше 27.11.2019 особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771):

- рішення № 2 учасника ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771) від 27.11.2019 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про звільнення з посади директора особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, призначення на посаду директора особи-13 та зміну адреси місцезнаходження ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771).

У подальшому особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 27.11.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_7 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення №2 ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771).

На підставі оформленого рішення №2 ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771) від 27.11.2019 державним реєстратором 03.12.2019 проведено державну реєстрацію зміни керівника ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771) з особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, на особу-13 та місцезнаходження підприємства за адресою: м. Миколаїв, вул. Погранична, 212.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особою-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 28.02.2019 ТОВ "ВАЙССЕ" (код ЄДРПОУ 42851771) за номером №15221020000040405, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пр. Богоявленський (Жовтневий), буд. 327/2, кв. 9.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

Крім того, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підшукав особу-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, для реєстрації на її ім`я суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи.

Восени 2018 року, більш точну дату та час слідством не встановлено, особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 , надала згоду на реєстрацію на її ім`я підприємства розуміючи при цьому, що нею не буде здійснюватися фактичне керування підприємством ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790). Особа-1 матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, використовуючи копії документів (паспорту та індивідуального податкового номеру) особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, підготував у невстановленому в ході досудового розслідування місці, проекти установчих документів, необхідних для проведення державної реєстрації в електронному вигляді, а особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, власноручно підписала документи, які у подальшому були надані для проведення державної реєстрації та відкриття банківських рахунків.

Так, особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790):

- рішення № 1 учасника ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790) від 28.02.2019 до якого внесені завідомо неправдиві відомості про створення підприємства з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, формування статутного капіталу, визначення місцезнаходження юридичної особи та призначення особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, формальним директором;

- статут ТОВ "МИЛАГРЕС", затверджений рішенням учасника ТОВ "МИЛАГРЕС" №1 від 28.02.2019, до якого внесені завідомо неправдиві відомості щодо фактичного учасника підприємства особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка фактично не здійснювала керування підприємством, та коду ведення економічної діяльності - 46.90. неспеціалізована оптова торгівля.

У подальшому особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 28.02.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_8 , розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Маріупольська, буд. 13-А, підписала рішення № 1 учасника, реєстраційну картку та статут ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790).

Таким чином, шляхом внесення недостовірних даних в рішення № 1 учасника, статут ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790) та реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи від 28.02.2019, до яких були внесені недостовірні дані про нібито формування особою-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, 100% частки у статутному капіталі, яка фактично не збиралась ставати власником підприємства та здійснювати фінансово-господарську діяльність, місцезнаходження підприємства, було створено на її ім`я нове підприємство ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790).

Після чого особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, організував 28.02.2019 реєстрацію підприємства ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790). Вказане підприємство було оформлено на особу-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, яка стала його засновником та формальним директором.

У подальшому особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, та ОСОБА_4 подала державному реєстратору пакет установчих та реєстраційних документів ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790) для проведення державної реєстрації.

На підставі оформлених на ім`я особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, установчих та реєстраційних документів державним реєстратором 28.02.2019 проведено державну реєстрацію юридичної особи ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790) за номером №15221020000040406, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пр. Богоявленський (Жовтневий), буд. 327/2, кв. 9.

У подальшому формальним директором ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790) відкриті банківські рахунки № НОМЕР_190 , НОМЕР_191 в АТ "ОТП Банк", № НОМЕР_192 , НОМЕР_193 , НОМЕР_194 , НОМЕР_195 , НОМЕР_196 , НОМЕР_197 в АТ «Сбербанк», № НОМЕР_198 , НОМЕР_199 в АТ «ПриватБанк», № 37514000404893, НОМЕР_200 , НОМЕР_201 в Казначейство України (ел. адм. подат.) та отримані ключі ЕЦП, необхідні для дистанційного управління банківськими рахунками, які передані особі-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження.

Крім того, в ході невстановленої досудовим розслідуванням дати та часу, але не пізніше 27.11.2019 особа-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, з відома особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, були підготовлені та складені такі проєкти установчих документів ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790):

- акт приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790) від 27.11.2019, до якого внесені завідомо неправдиві відомості про передачу особою-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, громадянину особі-14 100 % частки у статутному капіталі ТОВ.

У подальшому особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, перебуваючи 27.11.2019 у приміщенні приватного нотаріуса ОСОБА_12 , розташованого за адресою: АДРЕСА_5 , підписала акт приймання-передачі ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790).

На підставі оформленого акта приймання-передачі частки у статутному капіталі ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790) від 27.11.2019 державним реєстратором 03.12.2019 проведено державну реєстрацію зміни керівника та власника ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790) з особи-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, на особу-14.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з особою-1 та особою-4, матеріали стосовно яких виділено в окремі провадження, повторно внесли завідомо неправдиві відомості до установчих та реєстраційних документів ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790), чим фактично досягли злочинної мети шляхом державної реєстрації 28.02.2019 ТОВ "МИЛАГРЕС" (код ЄДРПОУ 42851790) за номером №15221020000040406, адреса місцезнаходження: м. Миколаїв, пр. Богоявленський (Жовтневий), буд. 327/2, кв. 9.

За виконання вказаних дій, ОСОБА_4 та особа-4, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, отримали від особи-1, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, грошову винагороду в сумі 2000 грн.

На підставі викладених фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення ОСОБА_4 , підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення з правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 205-1 КК України, а саме: внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб (в редакції ст. 205-1 КК України, що діяла у період часу з 26.11.2015 по 06.12.2019).

Прокурор підтримав клопотання в повному обсязі; просив звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності та закрити кримінальне провадження.

Підозрюваний ОСОБА_4 підтримав клопотання прокурора; просив звільнити його від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності; проти закриття кримінального провадження не заперечує; зазначив, що цілком розуміє наслідки закриття кримінального провадження із зазначених підстав.

Заслухавши думку учасників судового провадження, суд дійшов до таких висновків.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 314 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК), у підготовчому судовому засіданні суд має право закрити провадження у тому числі у випадку встановлення підстав, передбачених частиною другою статті 284 цього Кодексу.

Пунктом 1 ч. 2 ст. 284 КПК встановлено, що кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Крім того, відповідно до ч. 3 ст. 288 КПК, суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє підозрюваного, обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Як вбачається з клопотання прокурора Окружної прокуратури міста Миколаєва ОСОБА_3 про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні в період з червня 2018 року по листопад 2019 року кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.205-1 КК України.

Згідно з санкцією ч. 2 ст. 205-1 КК України (в редакції на момент вчинення кримінальних правопорушень), внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища караються штрафом від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п`яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 КК України (в редакції на момент вчинення кримінальних правопорушень червень 2018 року та листопад 2019 року), злочином невеликої тяжкості є злочин, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк не більше двох років, або інше, більш м`яке покарання за винятком основного покарання у виді штрафу в розмірі понад три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 49 КК України (в редакції на момент вчинення кримінальних правопорушень червень 2018 року та листопад 2019 року), особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання у виді обмеження або позбавлення волі минуло три роки.

Разом з тим, Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» від 22.11.2018 (далі ЗУ № 2617-VIII від 22.11.2018), внесені зміни до Кримінального кодексу України, зокрема, викладено у нових редакціях ст. 12 та частину першу ст. 49 КК України.

Відповідно до положення статті 12 КК України (в редакції ЗУ № 2617-VIII від 22.11.2018) кримінальні правопорушення поділяються на кримінальні проступки і злочини.

Згідно із санкцією ч. 2 ст. 205-1 КК України (в редакції на момент розгляду клопотання прокурора), внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи підприємця, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища - караються штрафом від восьми тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п`яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Згідно з ч. 2 ст. 12 КК України (в редакції на момент розгляду клопотання прокурора) нетяжким злочином є передбачене цим Кодексом діяння (дія чи бездіяльність), за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк не більше п`яти років.

Згідно з п. 2, 3 ч. 1 ст. 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею кримінального правопорушення і до дня набрання вироком законної сили минули такі строки: три роки у разі вчинення кримінального проступку, за який передбачено покарання у виді обмеження волі, чи у разі вчинення нетяжкого злочину, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше двох років; п`ять років - у разі вчинення нетяжкого злочину, крім випадку, передбаченого у пункті 2 цієї частини.

Частиною 2 статті 4 КК України передбачено, що кримінальна протиправність і караність, а також інші кримінально-правові наслідки діяння визначаються законом про кримінальну відповідальність, що діяв на час вчинення цього діяння.

Разом з тим, відповідно до ч. 1 ст. 5 КК України закон про кримінальну відповідальність, що скасовує кримінальну протиправність діяння, пом`якшує кримінальну відповідальність або іншим чином поліпшує становище особи, має зворотну дію у часі, тобто поширюється на осіб, які вчинили відповідні діяння до набрання таким законом чинності, у тому числі на осіб, які відбувають покарання або відбули покарання, але мають судимість.

За таких обставин, ураховуючи положення ст. 5 КК України, суд дійшов до переконання, що в зазначеному кримінальному провадженні підлягає застосуванню закон про кримінальну відповідальність, який діяв на час вчинення кримінальних правопорушень, оскільки такі норми поліпшують становище підозрюваного.

Положеннями ч. 1 ст. 44 КК України передбачено, що особа, яка вчинила кримінальне правопорушення, звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання у виді обмеження або позбавлення волі минуло три роки.

Таким чином, згідно з приписами вказаної статті особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею кримінального правопорушення і до дня набрання чинності вироком суду законної сили минули встановлені законом строки, обчислення яких зупиняється в разі ухилення особи, яка вчинила кримінальне правопорушення від слідства та суду, та переривається у випадку скоєння зазначеною особою нового кримінального правопорушення.

Матеріально-правовими підставами звільнення від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності є закінчення встановлених ч. 1 ст. 49 КК України строків і відсутність обставин, що порушують їх перебіг (ч. ч. 2-5 ст. 49 КК України).

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що кримінальні правопорушення в яких підозрюється ОСОБА_4 вчинені у період з червня 2018 року по листопад 2019 року та з моменту вчинення кримінальних правопорушень минуло понад три роки.

Згідно з ч. 2 ст. 49 КК України перебіг давності зупиняється, якщо особа, що вчинила кримінальне правопорушення, ухилилася від досудового розслідування або суду. У цих випадках перебіг давності відновлюється з дня з`явлення особи із зізнанням або її затримання, а з часу вчинення кримінального проступку - п`ять років. У цьому разі особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з часу вчинення кримінального правопорушення минуло п`ятнадцять років.

Відповідно до ч. 3 ст. 49 КК України перебіг давності переривається, якщо до закінчення зазначених у частинах першій та другій цієї статті строків особа вчинила новий злочин, за винятком нетяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк не більше двох років.

Судом встановлено, що також заявлено прокурором, перебіг давності не переривався і не зупинявся та строк давності за вчинені кримінальне правопорушення закінчився. Отже, на час розгляду клопотання строк, передбачений ч. 1 ст. 49 КК України, сплив.

Установивши наявність усіх передбачених законом обставин, суд зобов`язаний звільнити особу від кримінальної відповідальності за цією підставою, незалежно від того, на якій стадії перебуває кримінальне провадження.

У судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_4 суть пред`явленої підозри зрозумів, він розуміє свої права, визначені ч. ч. 2-3 ст. 285 КПК України, та підставу звільнення від кримінальної відповідальності. Судом роз`яснено підозрюваному ОСОБА_4 що звільнення від кримінальної відповідальності у зв`язку з закінченням строків давності за статтею 49 КК України є нереабілітуючою підставою.

Судом також встановлено, що підозрюваний ОСОБА_4 розуміє наслідки закриття кримінального провадження з цієї підстави та бажає бути звільненим від кримінальної відповідальності на підставі ст. 49 КК України.

Ураховуючи те, що з моменту вчинення кримінальних правопорушень минуло понад три роки, суд приходить до висновку, що кримінальне провадження підлягає закриттю в зв`язку із закінченням строку давності, встановленого ст. 49 КК України.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст.284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про необхідність звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження стосовно ОСОБА_4 на підставі ст.49 КК України у зв`язку з закінченням строків давності.

Документів та доказів про процесуальні витрати та заходи забезпечення кримінального провадження суду не надано, тому ці питання при постановленні судового рішення судом не вирішуються.

Керуючись ст. ст. 12, 44, 49, ч. 2 ст. 205-1 КК України, ст. ст.284, 285, 286, 288,374 КПК України, суд

постановив:

- клопотання прокурора Окружної прокуратури міста Миколаєва ОСОБА_3 про звільнення від кримінальної відповідальності у кримінальному проваджені №12023150000000397 від 08.08.2023 стосовно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , - задовольнити;

- звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 205-1 КК України на підставі ч. 1 ст. 49 КК України у зв`язку із закінченням строків давності;

- кримінальне провадження №12023150000000397 від 08.08.2023 стосовно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205-1 КК України, - закрити.

На ухвалу протягом семи днів з дня її оголошення може бути подана апеляційна скарга до Миколаївського апеляційного суду через Центральний районний суд міста Миколаєва.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Повний текст ухвали оголошено 31.08.2023 о 12:00.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено04.09.2023
Номер документу113142338
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від кримінальної відповідальності у кримінальному проваджені №12023150000000397 від 08.08.2023 стосовно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ; проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України,

Судовий реєстр по справі —490/7620/23

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 29.08.2023

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 11.08.2023

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Фортуна Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні