Ухвала
від 01.09.2023 по справі 641/5442/23
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Номер провадження №1-кс/641/1288/2023 Справа №641/5442/23

УХВАЛА

01 вересня 2023 року м. Харків

Слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в приміщенні суду в м. Харкові скаргу представника ПТ "Ломбард "Кит Груп Плюс" ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого слідчого відділу відділу поліції № 2 Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

В С Т А Н О В И В :

До Комінтернівського районного суду м. Харкова 30.08.2023 року за допомогою системи "Електронний суд" надійшла скарга представника ПТ "Ломбард "Кит Груп Плюс" ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого слідчого відділу відділу поліції № 2 Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування скарги заявник зазначає, що 29.08.2023 року ПТ "Ломбард "Кит Груп Плюс" звернулось до ВП № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області з заявою про вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України. Однак, всупереч положень ст. 214 КПК України до цього часу до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за заявою ПТ "Ломбард "Кит Груп Плюс" від 29.08.2023 року.

В судове засідання ОСОБА_3 не з`явився, надав до суду заяву, в якій просить скаргу задовольнити та проводити судове засідання без його участі.

Слідчий ВП № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду скарги повідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 3 ст. 306 КПК України відсутність слідчого не є перешкодою для розгляду скарги.

Розглянувши скаргу, оцінивши докази, подані в її обґрунтування, слідчий суддя зазначає наступне.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України на досудовому провадженні можуть бути оскаржені бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Предметом судового контролю слідчого судді може бути лише бездіяльність слідчого чи прокурора щодо невнесення відомостей до ЄРДР після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, тобто саме заява чи повідомлення про кримінальне правопорушення є передумовою для внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР та для початку досудового розслідування в кримінальному провадженні та вказана заява чи повідомлення повинна містити достатні дані про наявність ознак кримінально-караного діяння.

Відповідно до ч. 1ст. 214 КПК України, слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

З наданого до суду матеріалу слідчим суддею встановлено, що 29.08.2023 року ПТ "Ломбард "Кит Груп Плюс" до ВП № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області подано заяву про вчинення злочину.

Згідно талону-повідомлення єдиного обліку № 006323 встановлено, що ВП № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області 29.08.2023 року було прийнято заяву ПТ "Ломбард "Кит Груп Плюс" від 29.08.2023 року про вчинення злочину.

З огляду на викладене, враховуючи факт звернення ПТ "Ломбард "Кит Груп Плюс" до ВП № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області із заявою про вчинення злочину та невнесення у встановлений законом строк та порядок відомостей до ЄРДР, слідчий суддя вважає скаргу такою, що підлягає задоволенню, та зобов`язує начальника слідчого відділу ВП № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області організувати внесення відомостей до ЄРДР за заявою ПТ "Ломбард "Кит Груп Плюс" від 29.08.2023 року про вчинення злочину та розпочати за цією заявою досудове розслідування.

Враховуючи наведене, скарга підлягає задоволенню.

Приймаючи до уваги викладене та керуючисьстатями 214,303-307,309,372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Скаргу представника ПТ "Ломбард "Кит Груп Плюс" ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою ПТ "Ломбард"КитГруп Плюс" від 29.08.2023 року, - задовольнити.

Зобов`язати начальника слідчого відділу ВП № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області організувати внесення до ЄРДР відомостей за заявою ПТ "Ломбард"КитГруп Плюс" про вчинення злочину від 29.08.2023 року та розпочати за цією заявою досудове розслідування.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.09.2023
Оприлюднено04.09.2023
Номер документу113165347
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —641/5442/23

Ухвала від 01.09.2023

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

Ухвала від 31.08.2023

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні