Ухвала
від 30.08.2023 по справі 761/23790/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/23790/23

Провадження № 2/761/8421/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 серпня 2023 року Шевченківський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Матвєєвої Ю.О.

за участю секретаря Каніковського Б.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Інформаційне агентство «24», ТОВ «Інформаційне агентство «Новини 24» про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації, -

В С Т А Н О В И В:

На розгляді Шевченківського районного суду міста Києва перебуває справа за позовом ОСОБА_1 - адвоката Циба В.К. до ТОВ «Інформаційне агентство «24», ТОВ «Інформаційне агентство «Новини 24» про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Ухвалою суду від 11 липня 2023 року призначено справу в порядку загального позовного провадження.

29 серпня 2023 року до суду надійшло клопотання від представника позивача - адвоката Дідик І.М. стосовно залучення ПАТ «Телерадіокомпанія Люкс» в якості співвідповідача у справі.

Клопотання мотивоване тим, що Адвокатське об`єднання «Естер Гардіанс», діючи в інтересах свого Клієнта - ОСОБА_1 , звернулось до Дочірнього підприємства «Центр компетенції адресного простору мережі інтернет» Консорціуму «Український центр підтримки номерів і адрес» із заявою щодо видачі довідки з відомостями про власника вебсайту https://24tv.ua/ або інформацією про його встановлення (далі - «Довідка»).

Відповідно до Довідки №168/2023-Д від 14.08.2023 року, власником веб-сайту https://24tv.ua/ є володілець облікового запису - Приватне акціонерне товариство «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ ЛЮКС» (код ЄДРПОУ: 20765851, адреса: Україна, 79008, Львівська область, м. Львів, площа Галицька, буд. 15), якщо інше не визначене умовами договору між останнім та реєстр антом доменного імені 24tv.ua та/або отримувачем послуг хостингу, або якщо такий договір відсутній.

Як зазначено у тексті Довідки, саме володілець облікового запису встановлює порядок та умови використання веб-сайту та є особою, відповідальною за зміст веб-сайту, що обумовлює необхідність залучення його як співвідповідача у справі.

30.08.2023 року до суду надійшло клопотання від представника позивача - адвоката Циба В.К. стосовно залучення ОСОБА_2 в якості співвідповідача у справі, так як останній є автором публікації, яка є предметом позову.

Крім того, просить витребувати у ТОВ «Інформаційне агентство «Новини 24» відомості про автора публікації ОСОБА_2 .

Дослідивши матеріали клопотань, суд дійшов до висновку про обґрунтованість клопотань з огляду на що, зазначає наступне.

Згідно ч. 1 ст.13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

За змістом ст.ст. 51, 175 ЦПК України на позивача покладений обов`язок визначати відповідача у справі. При цьому суд при розгляді справи має виходити із складу осіб, зокрема відповідачів, які залучені до участі у справі позивачем.

Визначення відповідачів, предмета та підстав спору є правом позивача.

Згідно ст. 48 ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

У відповідності до ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи норми ч. 1 ст. 51 ЦПК України, а також наведені в клопотанні представників позивача доводи, аргументи та обставини, суд задовольняє клопотання позивачів та залучає до участі у справі співвідповідачів, а саме: ПАТ «Телерадіокомпанія Люкс» та ОСОБА_2 .

Керуючись ст.ст. 51, 178, 260, 353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача адвоката Дідик І.М. про залучення співвідповідача у справі - задовольнити.

Залучити Приватне акціонерне товариство «Телерадіокомпанія Люкс» (код ЄДРПОУ: 20765851, адреса: Україна, 79008, Львівська область, м. Львів, площа Галицька, буд. 15) як співвідповідача у справу №761/23790/23 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «24» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «Новини 24» про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Заяву представника позивача адвоката Циба В.К. про залучення співвідповідача у справі - задовольнити.

Залучити ОСОБА_2 , як автора публікації як співвідповідача.

Витребувати у ТОВ «Інформаційне агентство «Новини 24» (адреса: 01033, м. Київ, вул. Володимирська, 61/11, оф. 50) відомості про автора публікації ОСОБА_2 , а саме: паспортні дані, дату народження, адресу проживання, код РНОКПП.

Зобов`язати сторону позивачів, протягом десяти календарних днів з часу винесення зазначеної ухвали суду надіслати примірник позовної заяви з доданими до нього документами іншим співвідповідачам.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч. 3 ст. 83, ч. 2, 4, 8 ст. 178, ч. 1 ст. 193 ЦПК України відповідач має право подати відзив на позов та зобов`язаний подати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача в п`ятнадцятиденний термін з дня отримання цієї ухвали суду та доданих до неї документів але не пізніше наступного засідання. Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до ст. 179 ЦПК України позивач має право подати відповідь на відзив в п`ятиденний термін з дня отримання відзиву на позов але не пізніше наступного засідання. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ст. 180 ЦПК України він має право подати заперечення, в яких викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення в п`ятиденний термін з дня отримання відповіді на відзив але до початку розгляду справи по суті.

Ухвалу суду може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги, протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Ю.О.Матвєєва

30 серпня 2023 року

Дата ухвалення рішення30.08.2023
Оприлюднено04.09.2023
Номер документу113172497
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —761/23790/23

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні