Ухвала
від 31.08.2023 по справі 521/6701/21
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/6701/21

Провадження № 2/521/427/23

У Х В А Л А

про витребування доказів

31 серпня 2023 року

Малиновський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді Гуревського В.К.

при секретарі Федорової А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Одесі клопотання представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Приватний нотаріус Одеського міського нотаріального округу Муль Наталя Сергіївна, ОСОБА_3 , про витребування майна з чужого незаконного володіння, -

в с т а н о в и в :

В Малиновському районному суді м. Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Приватний нотаріус Одеського міського нотаріального округу Муль Наталя Сергіївна, ОСОБА_3 , про витребування майна з чужого незаконного володіння.

Представник позивача надала до суду клопотання про витребування доказів шляхом витребування з Відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління національної поліції в Одеській області (код ЄДРПОУ: 41411697, місцезнаходження юридичної особи: вул. Канатна, буд. 101 В, м. Одеса, 65039) кримінальне провадження №12020161500001729 разом з договором купівлі-продажу житлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , та всіма документами, що стали підставою для укладення зазначеного договору, що 17 лютого 2021 року вилучені у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Муль Н.С. на підставі ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 29 січня 2021 року по справі № 522/23805/20; витребування з Державного нотаріуса Малиновської державної нотаріальної контори у місті Одеса - Михальової Л.І. спадкову справу № 52г/2019, в рамках якої ОСОБА_1 набув права власності на житлове приміщення за адресою: АДРЕСА_1 на підставі свідоцтва про право на спадщину за заповітом від 09 квітня 2019 року, зареєстроване в реєстрі за № 1-205, з метою повного та всебічного розгляду справи.

Свої вимоги обґрунтовувала тим, що сторона позивача звернулась до суду із клопотаннями про витребування доказів, а саме витребувати у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Муль Н.С. оригінал договору купівлі-продажу від 06 листопада 2020 року, посвідченого приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Муль Н.С., за яким ОСОБА_2 купив у ОСОБА_1 житлове приміщення за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 13 липня 2022 року по справі № 521/6701/21, зокрема, витребувано у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Муль Н.С. вищевказаний договір купівлі-продажу.

Однак, заявою представника приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Муль Н.С. - Кліменка В.П. від 18 жовтня 2022 року повідомлено суд, що виконати ухвалу Малиновського районного суду м. Одеси від 13 липня 2022 року по справі № 521/6701/21 не представляється можливим з наступних підстав.

Ухвалою слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 29 січня 2021 року по справі № 522/23805/20 задоволено клопотання слідчого слідчого відділу Шевченківського відділення поліції Приморського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області (далі - СВ Шевченківського ВП Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області) Грозова Г.М. про тимчасовий доступ до речей та документів. Надано слідчому СВ Шевченківського ВП Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області - Грозову Г.М. та старшому слідчому СВ Шевченківського ВП Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області - Кумайгородському С.Г. тимчасовий доступ з можливістю вилучення усіх оригіналів документів, що стали підставою для укладення та реєстрації договору купівлі-продажу житлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Муль Н.С., яка здійснює свою діяльність в приміщенні нотаріальної контори за адресою: АДРЕСА_2 .

17 лютого 2021 року співробітниками СВ Шевченківського ВП Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області на виконання вищевказаної ухвали проведено відповідні слідчі дії та вилучено оригінал договору купівлі-продажу житлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , та всі документи, що стали підставою для укладення зазначеного договору, що знаходились у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Муль Н.С. Зазначене підтверджується протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 17 лютого 2021 року, описом речей та документів, які були вилучені на підставі ухвали слідчого судді, суду від 17 лютого 2021 року, актом про вилучення справ (документів) від 17 лютого 2021 року.

Таким чином, станом на день подання зазначеного клопотання оригінал договору купівлі-продажу житлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , та всі документи, що стали підставою для укладення зазначеного договору, що знаходились у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Муль Н.С., вилучені та знаходяться в матеріалах кримінального провадження № 12020161500001729 у приміщенні відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління національної поліції в Одеській області.

Представник позивача звертався до відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління національної поліції в Одеській області із заявою про ознайомлення з матеріалами кримінального провадження № 12020161500001729, однак, 09 серпня 2023 року у черговій частині зазначеного відділу поліції повідомлено про те, що у зазначеному кримінальному провадженні призначено нового слідчого - Правду Тетяну, яка знаходиться на лікарняному, у зв`язку з чим, ознайомитись з вищевказаними матеріалами стороні Позивача не вдалось.

Разом з цим, 09 квітня 2019 року ОСОБА_1 прийняв спадщину після смерті своєї матері - ОСОБА_4 , а саме житлове приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується свідоцтвом про право на спадщину за заповітом від 09 квітня 2019 року, зареєстроване в реєстрі за № 1-205, спадкова справа № 52г/2019, посвідчене державним нотаріусом Малиновської державної нотаріальної контори у місті Одеса - Михальовою Лідією Іванівною.

Отже, у спадковій справі № 52г/2019, що відкрита державним нотаріусом Малиновської державної нотаріальної контори у місті Одеса - Михальовою Л.І., знаходиться копія паспорта громадянина України ОСОБА_1 , з яким він звертався до державного нотаріуса Малиновської державної нотаріальної контори у місті Одеса - Михальової Л.І., вилучення якої важливе для розгляду судової справи, оскільки копія паспорта громадянина України ОСОБА_1 , що вилучена поліцією у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Муль Н.С., відрізняється від справжнього паспорта Позивача, а саме: фотографіями особи.

З вищесказаного вбачається, що ОСОБА_1 не міг прийти до приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Муль Н.С. з паспортом громадянина України, що відрізняється від паспорта громадянина України, з яким він звертався до державного нотаріуса Малиновської державної нотаріальної контори у місті Одеса - Михальової Л.І., оскільки серія та номер паспорта, орган, що його видав, та дата видачі залишились колишніми, а фотографія з першої сторінки змінилась на нову, однак, зазначена зміна фотографій законодавчо не передбачена.

Представник позивача звертався до державного нотаріуса Малиновської державної нотаріальної контори у місті Одеса - Михальової Л.І. у телефонному режимі з прохання надати для ознайомлення вищезгадану спадкову справу № 52г/2019, однак, отримав відмову. ОСОБА_5 зазначила, що надасть спадкову справу тільки у разі отримання ухвали суду про витребування доказів.

Представник позивача надала до суду заяву про розгляд клопотання за її відсутності.

Представник відповідача та треті особи в судове засідання не з`явилися.

Дослідивши клопотання про витребування доказів, розглянувши матеріали справи, суд вважає заявлену вимогу такою, що підлягає задоволенню, оскільки витребувані докази безпосередньо стосуються предмету спору.

Згідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Керуючись ст. ст. 76-84 Цивільного процесуального кодексу України, СУД

У Х В А Л И В :

Зобов`язати Відділполіції №5Одеського районногоуправління поліції№ 1Головного управліннянаціональної поліціїв Одеськійобласті (кодЄДРПОУ:41411697,місцезнаходження юридичноїособи:вул.Канатна,буд.101В,м.Одеса,65039)надати судуналежним чиномзавірену копіюкримінального провадження№12020161500001729разом здоговором купівлі-продажужитлового приміщенняза адресою: АДРЕСА_1 ,укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 ,та всімадокументами,що сталипідставою дляукладення зазначеногодоговору,що 17лютого 2021року вилученіу приватногонотаріуса Одеського міського нотаріального округу Муль Наталі Сергіївни на підставі ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 29 січня 2021 року по справі № 522/23805/20.

Зобов`язати Державного нотаріуса Малиновської державної нотаріальної контори у місті Одеса - Михальову Лідію Іванівну надати суду належним чином завірену копію спадкової справи № 52г/2019, в рамках якої ОСОБА_1 набув права власності на житлове приміщення за адресою: АДРЕСА_1 на підставі свідоцтва про право на спадщину за заповітом від 09 квітня 2019 року, зареєстроване в реєстрі за № 1-205.

Ухвалу для виконання направити до Відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління національної поліції в Одеській області, Державного нотаріуса Малиновської державної нотаріальної контори у місті Одеса - Михальової Лідії Іванівни.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Ухвала суду в повному обсязі складена 31 серпня 2023 року.

СУДДЯ В.К. Гуревський

Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено05.09.2023
Номер документу113182394
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —521/6701/21

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Рішення від 10.07.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні