Ухвала
від 04.09.2023 по справі 183/1604/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/1604/21

№ 2-с/183/46/23

У Х В А Л А

04 вересня 2023 року м. Новомосковськ

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Парфьонов Д. О., розглянувши заяву ОСОБА_1 про скасування судового наказу № 183/1604/21 про стягнення заборгованості за надані послуги з управління багатоквартирним будинком на користь Комунального підприємства «Новомосковський комсервіс», -

В С Т А Н О В И В:

26 травня 2021 року за заявою Комунального підприємства «Новомосковський комсервіс» видано судовий наказ про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з управління багатоквартирним будинком за період з 01 червня 2018 року по 28 лютого 2021 року у розмірі 11144,39 грн та судового збору у розмірі 227,00 грн.

01 вересня 2023 року ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою про скасування вищевказаного судового наказу. Заяву передано головуючому судді 04 вересня 2023 року.

У поданій заяві заявник просить скасувати судовий наказ, у зв`язку з тим, що вимоги стягувача повністю необґрунтовані. Заявник вважає, що судовий наказ підлягає скасуванню, оскільки заборгованості у неї перед КП «Новомосковський комсервіс» немає. Також, разом з заявою подано клопотання про поновлення пропущеного строку для подання заяви про скасування судового наказу, яке не підписано заявником.

Дослідивши матеріали справи, приходжу до наступного висновку.

Згідно з ч. 2 ст. 183 ЦПК України письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Таким чином, оскільки подане клопотання про поновлення пропущеного строку для подання заяви про скасування судового наказу не підписане заявником, з урахуванням наведених положень, вважаю за необхідне повернути його заявникові без розгляду.

Вирішуючи питання щодо скасування судового наказу, зазначаю наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 170 ЦПК України боржник має право протягом 15 днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 цього Кодексу. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом (ч. 1 ст. 126 ЦПК України). Суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення (ч. 1 ст. 127 ЦПК України).

У своїй заяві заявник зазначає, що судовий наказ отримано нею 07 серпня 2023 року, однак доказів цього суду на надано. Також судом установлено, що докази отримання судового наказу боржником в матеріалах справи відсутні.

Оскільки матеріали справи не містять доказів отримання боржником судового наказу, строк для подання заяви про скасування судового наказу не пропущено, а тому у суду відсутні підстави для поновлення такого строку.

Згідно з ч. 3 ст. 171 ЦПК України у разі відсутності підстав для повернення заяви про скасування судового наказу, суддя не пізніше двох днів після її подання постановляє ухвалу про скасування судового наказу, в якій роз`яснює заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження.

Таким чином, ураховуючи вимоги ст.ст. 170, 171 ЦПК України, відсутність підстав для повернення без розгляду заяви про скасування судового наказу згідно з ч. 6 ст. 170 ЦПК України, наведені боржником обставини, які визначають наявність між сторонами спору про право, суд убачає наявність достатніх підстав для постановлення ухвали про скасування судового наказу.

За таких обставин, вважаю за необхідне судовий наказ скасувати.

При цьому суд роз`яснює, що заявлені стягувачем вимоги можуть бути розглянуті в позовному провадженні з додержанням загальних правил щодо пред`явлення позову.

На підставі викладеного, та керуючись ст. ст. 170 , 171 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

клопотання ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку для подання заяви про скасування судового наказу повернути заявникові без розгляду.

Заяву ОСОБА_1 про скасування судового наказу № 183/1604/21 про стягнення на користь Комунального підприємства «Новомосковський комсервіс» заборгованості за надані послуги з управління багатоквартирним будинком задовольнити.

Судовий наказ № 183/1604/21, виданий Новомосковським міськрайонним судом Дніпропетровської області 26 травня 2021 року за заявою Комунального підприємства «Новомосковський комсервіс» про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надані послуги з управління багатоквартирним будинком у розмірі 11144,39 грн та судового збору у розмірі 227,00 грн скасувати.

Роз`яснити Комунальному підприємству «Новомосковський комсервіс» його право звернутися до суду з тими самими вимогами у порядку спрощеного позовного провадження з додержанням загальних правил пред`явлення позову.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 04 вересня 2023 року.

Суддя Д. О. Парфьонов

Дата ухвалення рішення04.09.2023
Оприлюднено05.09.2023
Номер документу113192735
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані послуги з управління багатоквартирним будинком на користь Комунального підприємства «Новомосковський комсервіс

Судовий реєстр по справі —183/1604/21

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Судовий наказ від 26.05.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болкарьова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні