Ухвала
від 01.09.2023 по справі 727/9413/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/9413/23

Провадження № 1-кс/727/2673/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 вересня 2023 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

cлідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши в судовому засіданні в залі суду в м. Чернівці клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22023260000000061 від 08.02.2023 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 110-2 КК України, -

за участю:слідчого - ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді звернулася слідчий з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, яке погоджено прокурором відділу Чернівецької обласної прокуратури ОСОБА_4 .

В клопотанні посилається на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що на території регіону провадять свою діяльність особи, які організували схему незаконного ввезення через державний кордон в зоні діяльності МАПП «Порубне» МП «Вадул-Сірет» та МАПП «Красноїльськ» МП «Красноїльськ» Чернівецької митниці Державної митної служби України національної валюти, здобутої представниками окупаційної влади ЗС рф та військових підрозділів НЗФ «днр/лнр» при окупації східних та південних територій України та захопленні банківських установ, підприємств, установ та організацій.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до протиправної діяльності причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який володіючи мережею обмінних пунктів, що діють з порушенням чинного законодавства та без відповідної ліцензії Національного банку України, залучивши ряд осіб, які здійснюють діяльність з обміну валют, організував на території області обмін національної валюти України (гривні), ввезеної через територію третіх країни з окупованих регіонів України, на долари США, євро, а також російський рубль. У подальшому, накопичена у такий спосіб іноземна валюта переміщується через треті країни та передається представникам рф та її окупаційним органам, які закуповують та поновлюють наявне матеріально-технічне, військове та інше спорядження для використання у бойових діях проти України. ОСОБА_5 , володіє інформацією про походження грошових коштів, місця їх конвертації в Туреччині та безпосередньо в Україні, здійснює координацію роботи мережі обмінних пунктів та окремих осіб, які проводять обмінні операції, а також здійснює діяльність спрямовану на реалізацію умислу щодо незаконного переміщення на територію України грошових коштів у національній валюті, викрадених/конфіскованих представниками російської федерації у приватних осіб та захоплених фінансових установ з тимчасово окупованих територій України, які в подальшому конвертуються у національну валюту російської федерації (рубль), долари США, євро та передається представникам держави-агресора (рф) для фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, або ж передаються через криптообмінники з тією ж самою метою.

Також встановлено, що ОСОБА_5 , здійснює протиправну діяльність в пункті обміну валют, що розташований на першому поверсі нежитлового приміщення об`єкта незавершеного будівництва, який розміщений на земельній ділянці з кадастровим номером 7310136300:09:001:0224, яка на праві постійного користування належить ОСББ «Атлант-2017» (код ЄДРПОУ 41282350), за адресою вул. Головна, 220-В, м. Чернівці.

Таким чином, під час досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 110-2 КК України виникла необхідність в проведенні обшуку за місцем здійснення діяльності ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення: записників, блокнотів, чорнових записів, фінансово-господарських документів, платіжних доручень, виписок з банків, договорів про відкриття банківських рахунків, журналів обліку, комп`ютерної техніки (ПЕОМ, ноутбуки, планшети та ін.), магнітних носіїв інформації, USB-накопичувачів, ключів до криптогаманців (т.зв. «холодні гаманці»), мобільних телефонів, SIM-карток, які використовуються для планування та узгодження протиправної діяльності співучасників, включаючи, грошові кошти, що використовуються для фінансування збройних формувань терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР» та представників російської федерації і забезпечення протиправної діяльності. Просить надати дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщенні ( пункт обміну валют), за адресою: АДРЕСА_1 , розташованому на земельній ділянці за кадастровим номером 7310136300:09:001:0224, яка належить Територіальній громаді м. Чернівці, де фактично здійснює свою діяльність ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 08.02.2023 року до ЄРДР внесені відомості за № 22023260000000061, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 110-2 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення може бути причетний ОСОБА_5 і за місцем здійснення його діяльності в нежитловому приміщенні - пункті обміну валют, розташованому на першому поверсі незавершеного об`єкта будівництва, за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись документи, предмети та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна встановлено, що земельна ділянка 7310136300:09:001:0224 на якій розміщене приміщення, яке розташоване на за адресою: АДРЕСА_1 , на праві власності належить Територіальній громаді м. Чернівці в особі Чернівецької міської ради та перебуває на праві постійного користування у ОСББ «Атлант-2017».

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку у нежитловому приміщенні - пункті обміну валют, розташованому на першому поверсі незавершеного об`єкта будівництва, на земельній ділянці за кадастровим номером 7310136300:09:001:0224, за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві власності належить Територіальній громаді м. Чернівці в особі Чернівецької міської ради, де фактично здійснює свою діяльність ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення речових доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити. Надати дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщенні - пункті обміну валют, що знаходиться на першому поверсі об`єкта незавершеного будівництва, за адресою: АДРЕСА_1 , розташованого на земельній ділянці з кадастровим номером 7310136300:09:001:0224, яке на праві власності належить Територіальній громаді м. Чернівці в особі Чернівецької міської ради, де фактично здійснює свою діяльність ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання і вилучення: записників, блокнотів, чорнових записів, фінансово-господарських документів, платіжних доручень, виписок з банків, договорів про відкриття банківських рахунків, журналів обліку, комп`ютерної техніки (ПЕОМ, ноутбуки, планшети), магнітних носіїв інформації, USB-накопичувачів, ключів до криптогаманців (т.зв. «холодні гаманці»), мобільних телефонів, SIM-карток, які використовуються для планування та узгодження протиправної діяльності, грошових коштів, задіяних під час контролю за вчиненням злочину.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення01.09.2023
Оприлюднено05.09.2024
Номер документу113193953
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —727/9413/23

Ухвала від 01.09.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні