Ухвала
від 04.09.2023 по справі 906/1172/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ



майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"04" вересня 2023 р. м. Житомир Справа № 906/1172/23

Господарський суд Житомирської області у складі судді Прядко О.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна

енергопостачальна компанія"

до Комунального підприємства "Житомирський обласний лікувально-санаторний

центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення "Дениші"

Житомирської обласної ради

про стягнення 811037,53 грн,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна енергопостачальна компанія" звернулось до Господарського суду Житомирської області з позовом до Комунального підприємства "Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення "Дениші" Житомирської обласної ради про стягнення заборгованості у розмірі 811037,53 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем зобов`язань з оплати вартості спожитої електричної енергії за договором про постачання електричної енергії споживачу №07-072 від 21.12.2018, у зв`язку з чим в останнього за період з 01.03.2023 по 01.05.2023 утворилась заборгованість на заявлену суму.

Ознайомившись зі змістом позовної заяви та оглянувши додані до неї документи, господарський суд дійшов висновку, що позовна заява відповідає вимогам, викладеним у ст.ст.162, 164, 172 ГПК України, а подані матеріали є достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

За таких обставин, відповідно до ч.1 ст.176 ГПК України, суд дійшов висновку про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Згідно з п.4 ч.2 ст.176 ГПК України, про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій, зокрема, зазначається, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

У прохальній частині позовної заяви міститься клопотання позивача про здійснення розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, розглянувши яке, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.1 ст.250 ГПК України, питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Згідно з ч.3 ст.12 ГПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ч.5 ст.12 ГПК України).

За змістом ч.ч.1, 2 ст.247 ГПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Як вбачається з позовної заяви, предметом спору є стягнення з відповідача заборгованості за договором про постачання електричної енергії споживачу №07-072 від 21.12.2018, ціна позову становить 811037,53 грн, що перевищує сто, однак не перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, справа є незначної складності, вимог про розгляд такої лише за правилами загального позовного провадження ГПК України не передбачено, а тому суд визнає дану справу малозначною.

Враховуючи викладене, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання позивача та здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234-235, 247, 250 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3.Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на "04" жовтня 2023 р. о 12:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 619.

4. Позивачу надати:

- для огляду в судовому засіданні оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги;

- належним чином засвідчену копію додаткової угоди до договору №07-072 від 21.12.2018 (у разі її наявності), оскільки до позовної заяви долучено копію додаткової угоди №07-0721/20-1 до договору №07-0721 від 01.02.2019.

5. Відповідачу рекомендувати:

- відповідно до ст.251 ГПК України, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву; одночасно копію відзиву та доданих до нього документів надіслати позивачу, докази такого направлення надати суду до початку засідання;

- разом з відзивом подати всі необхідні докази на його обґрунтування.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.9 ст.165 ГПК України).

6. Роз`яснити позивачу, що відповідно до ч.2 ст.251 ГПК України, він має право подати до суду відповідь на відзив до дня судового засідання.

7. Роз`яснити відповідачу, що:

- відповідно до ч.4 ст.250 ГПК України, він має право протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження;

- відповідно до ч.2 ст.251 ГПК України, він має право подати до суду заперечення на відповідь на відзив до дня судового засідання.

8. ЗВЕРНУТИ УВАГУ сторін на те, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (п.9 ст. 80 ГПК України).

9. Роз`яснити сторонам, що відповідно до ст.248 ГПК України, суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

10. Рекомендувати учасникам судового процесу:

- приймати участь у підготовчому/судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку ст.197 ГПК України (за умови наявності у суді відповідної технічної можливості на дату їх проведення);

- надавати процесуальні документи до суду через підсистему "Електронний суд": https://id.court.gov.ua/; офіційну електронну адресу суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua;

- вказувати у процесуальних документах актуальні електронні адреси, в тому числі своїх представників, а також актуальні мобільні номери телефонів та найбільш зручний месенджер;

- подавати окремо оформленими документами заяви (клопотання) з кожного процесуального питання (ст.ст.169, 170 ГПК України).

Звернути увагу суб`єктів, визначених у ч.6 ст.6 ГПК України, на необхідності виконання обов`язку зареєструвати офіційну електронну адресу в ЄСІТС.

11. Повідомити сторін про дату, час та місце судового засідання.

При направленні в судове засідання уповноважених представників сторін останнім мати при собі, відповідно до ст.60 ГПК України, документи, що підтверджують їх повноваження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Прядко О.В.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі "Інтернет", за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Друк:

1 - у справу;

2 - позивачу (рек.) + kanc@ztoek.com.ua;

3 - відповідачу (рек.) + ІНФОРМАЦІЯ_1.

Дата ухвалення рішення04.09.2023
Оприлюднено06.09.2023
Номер документу113201505
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 811037,53 грн

Судовий реєстр по справі —906/1172/23

Ухвала від 16.02.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 01.02.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 27.12.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні