Ухвала
від 04.09.2023 по справі 320/10704/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви

04 вересня 2023 року Київ№ 320/10704/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Шевченко А.В., розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали Головного управління ДПС у м. Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бона-Трейд» про стягнення податкового боргу,

в с т а н о в и в:

Головне управління ДПС у м. Києві звернулось через електронний кабінет до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бона-Трейд», в якому позивач просить суд стягнути з розрахункових рахунків відповідача податковий борг у розмірі 1 066 638, 00 грн.

У зв`язку з невідповідністю позовної заяви вимогам процесуального закону, керуючись статтею 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ухвалою від 17.04.2023 позовну заяву залишив без руху з наданням позивачеві строку для усунення її недоліків. В ухвалі судом зазначені недоліки позовної заяви та запропоновані способи їх усунення шляхом подання до суду позовної заяви у паперовій формі з належним чином засвідченими доказами у паперовій формі для суду.

27.04.2023 від позивача надійшло клопотання на виконання ухвали суду про залишення позову без руху. До клопотання додано позовну заявою з додатками у паперовій формі з доказами надсилання копії позову відповідачу.

Однак, дослідивши надані позивачем докази надсилання копії позову відповідачу, судом встановлено, що вказані документи були надіслані не за адресою місцезнаходження відповідача.

У силу положень пункту 2 частини п`ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Позивачем у вступній частині позову вказано адресу місцезнаходження відповідача: 01103, м. Київ, вул. Німанська, буд. 23.

Відповідно до накладної відділу поштового зв`язку (штриховий кодовий ідентифікатор 0103332181380) вбачається, що поштове відправлення було надіслано на адресу: 01103, м. Київ, вул. Німанська, буд. 23

Натомість у ЄДРПОУ значиться інша адреса місцезнаходження відповідача.

Частиною другою статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом, зокрема, з ініціативи суду.

Із урахуванням викладеного, суд, з метою забезпечення повного, об`єктивного та неупередженого підходу у вирішенні питання щодо можливості розгляду адміністративного позову судом, уважає за доцільне, згідно із частиною другою статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України, продовжити позивачеві строк для усунення недоліків поданої заяви шляхом подання до суду доказів надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення копії позовної заяви з додатками відповідачу.

Керуючись статтями 121, 169, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

продовжити Головному управлінню ДПС у м. Києві на п`ять днів строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити Головному управлінню ДПС у м. Києві, що якщо недоліки визначені в цій ухвалі не будуть усунуті у встановлений судом строк, позовна заява буде повернута відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала позов.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Шевченко А.В.

Дата ухвалення рішення04.09.2023
Оприлюднено06.09.2023
Номер документу113206656
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —320/10704/23

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жук Р.В.

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 17.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні