Вирок
від 19.07.2023 по справі 753/17778/21
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/17778/21

провадження № 1-кп/753/647/23

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"19" липня 2023 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

обвинувачених ОСОБА_5 , ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві матеріали кримінального провадження по обвинуваченню:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Гайворон Кіровоградської обл., громадянина України, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого

у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України,

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянина України, з вищою освітою, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_6 , будучи директором ТОВ «Технобуд Компані» (код. ЄДРПОУ 39062698), являючись службовою особою, будучи наділеним організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов`язками, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно усвідомлюючи і передбачаючи суспільно-небезпечний характер своїх дій у привласненні коштів, виділених з місцевого бюджету, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці вирішив заволодіти майном, що належить управлінню капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за наступних обставин.

Так, ОСОБА_6 , в період з квітня по жовтень 2015 року, більш точної дати досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в м. Києві, будучи службовою особою - директором ТОВ «Технобуд Компані», який наділений організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, маючи умисел на заволодіння чужим майном, а саме коштами управління капітального будівництва Дарницької РДА, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, діючи з корисливих мотивів в інтересах ТОВ «Технобуд Компані», використовуючи службові повноваження щодо підписання актів приймання виконаних будівельних робіт, які являються офіційними документами, достовірно знаючи про фактичні обсяги виконаних робіт, всупереч умовам договору №51 від 21.04.2015 та додаткових угод до нього на виконання капітального ремонту (заміни вікон) у ЗНЗ №111, що за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська 7-Б, умисно своїм підписом засвідчив виконання ремонтних робіт ТОВ «Технобуд Компані», чим підтвердив викладені в них відомості та надав їм офіційного статусу, які передав для подальшого проведення оплати за нібито виконані будівельні роботи згідно договору, а саме: акти приймання виконаних ремонтних робіт за квітень-жовтень 2015 року.

По завершенню кожного етапу будівельно-ремонтних робіт ФОП ОСОБА_5 (код. НОМЕР_1 ), будучи службової особою неналежно виконав свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, умисно своїм підписом засвідчив неправдиві документи, а саме: акти виконаних робіт за договором №51 від 21.04.2015.

Загальна сума завищення вартості виконаних робіт ТОВ «Технобуд компані» по виконанню договору №51 від 21.04.2015 з капітального ремонту (заміни вікон) у ЗНЗ №111 що за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська 7-Б та додаткових угод до нього складає 89 339 грн.

Таким чином, ОСОБА_6 , використовуючи службові повноваження, достовірно знаючи, що роботи зазначені в актах не відповідають дійсності, усвідомлюючи та передбачаючи суспільно-небезпечний характер своїх дій у заволодінні бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт (заміну вікон) у ЗНЗ №111 що за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська 7-Б, заволодів грошовими коштами, внаслідок чого Управлінню капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації завдано матеріального збитку на суму 89 339 грн.

Крім того, ОСОБА_6 , в період з квітня по жовтень 2015 року, більш точної дати досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в м. Києві, будучи службовою особою - директором ТОВ «Технобуд Компані», який наділений організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, маючи умисел на заволодіння чужим майном коштами управління капітального будівництва Дарницької РДА, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, діючи з корисливих мотивів в інтересах ТОВ «Технобуд Компані», використовуючи службові повноваження щодо підписання актів приймання виконаних будівельних робіт, які являються офіційними документами, достовірно знаючи про фактичні обсяги виконаних робіт, всупереч умовам договору №51 від 21.04.2015 та додаткових угод до нього, вніс завідомо неправдиві відомості та підписав завідомо неправдиві документи, а саме: акти приймання виконаних будівельних робіт (форми №КБ-2в) за квітень-жовтень 2015 року.

Підписання вказаних документів підтверджувало факт виконання будівельно-ремонтних робіт ТОВ «Технобуд Компані» (код. 39062698) з «Капітального ремонту (заміни вікон) у ЗНЗ №111, що за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська 7-Б» в обсягах, визначених в актах.

У зв`язку з чим, директор ТОВ «Технобуд Компані» (код. 39062698) шляхом зловживання службовим становищем, під час виконання будівельно-ремонтних робіт з «Капітального ремонту (заміни вікон) у ЗНЗ №111, що за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська 7-Б», заволодів грошовими коштами на загальну суму 89 339 тис. грн.

Крім того, ОСОБА_6 , в період з квітня по жовтень 2015 року, більш точної дати досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в м. Києві, будучи службовою особою - директором ТОВ «Технобуд Компані», який наділений організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, маючи умисел на заволодіння чужим майном, а саме коштами управління капітального будівництва Дарницької РДА, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, діючи з корисливих мотивів в інтересах ТОВ «Технобуд Компані», використовуючи службові повноваження щодо підписання актів приймання виконаних будівельних робіт, які являються офіційними документами, достовірно знаючи про фактичні обсяги виконаних робіт, всупереч умовам договору №52 від 06.05.2015 та додаткових угод до нього на виконання капітального ремонту (заміни вікон) у ЗНЗ №296», що за адресою: м. Київ, вул. О. Кошиця, 8, умисно своїм підписом засвідчив виконання ремонтних робіт ТОВ «Технобуд Компані», чим підтвердив викладені в них відомості та надав їм офіційного статусу, які передав для подальшого проведення оплати за нібито виконані будівельні роботи згідно договору, а саме: акти приймання виконаних ремонтних робіт за квітень-жовтень 2015 року.

По завершенню кожного етапу будівельно-ремонтних робіт ФОП ОСОБА_5 (код. НОМЕР_1 ), будучи службової особою неналежно виконав свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, умисно своїм підписом засвідчив неправдиві документи, а саме: акти виконаних робіт за договором №52 від 06.05.2015.

Загальна сума завищення вартості виконаних робіт ТОВ «Технобуд Компані» по виконанню договору №52 від 06.05.2015 з капітального ремонту (заміни вікон) у ЗНЗ №296, що за адресою: м. Київ, вул. О. Кошиця, 8 та додаткових угод до нього складає 54 651 грн.

Таким чином, ОСОБА_6 , використовуючи службові повноваження, достовірно знаючи, що роботи зазначені в актах не відповідають дійсності, усвідомлюючи та передбачаючи суспільно-небезпечний характер своїх дій у заволодінні бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт (заміну вікон) у ЗНЗ №296 що за адресою: м. Київ, вул. О. Кошиця, 8, заволодів грошовими коштами, внаслідок чого Управлінню капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації завдано матеріального збитку на суму 54 651 грн.

Крім того, ОСОБА_6 , будучи директором ТОВ «Технобуд Компані» (код. ЄДРПОУ 39062698), являючись службовою особою, будучи наділеним організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов`язками, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно усвідомлюючи і передбачаючи суспільно-небезпечний характер своїх дій у розтраті коштів, виділених з місцевого бюджету, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці вирішив заволодіти майном, що належить управлінню капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за наступних обставин.

Так, ОСОБА_6 , в період з квітня по жовтень 2015 року, більш точної дати досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в м. Києві, будучи службовою особою - директором ТОВ «Технобуд Компані», який наділений організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, маючи умисел на заволодіння чужим майном коштами управління капітального будівництва Дарницької РДА, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, діючи з корисливих мотивів в інтересах ТОВ «Технобуд компані», використовуючи службові повноваження щодо підписання актів приймання виконаних будівельних робіт, які являються офіційними документами, достовірно знаючи про фактичні обсяги виконаних робіт, всупереч умовам договору №52 від 06.05.2015 та додаткових угод до нього, вніс завідомо неправдиві відомості та підписав завідомо неправдиві документи, а саме: акти приймання виконаних будівельних робіт (форми №КБ-2в) за квітень-жовтень 2015 року.

Підписання вказаних документів підтверджувало факт виконання будівельно-ремонтних робіт ТОВ «Технобуд Компані» (код. 39062698) з «Капітального ремонту (заміни вікон) у ЗНЗ №111, що за адресою: м. Київ, вул. О. Кошиця, 8» в обсягах, визначених в актах.

У зв`язку з чим, директор ТОВ «Технобуд компані» (код. 39062698) шляхом зловживання службовим становищем, під час виконання будівельно-ремонтних робіт з «Капітального ремонту (заміни вікон) у ЗНЗ №296, що за адресою: м. Київ, вул. О. Кошиця, 8», заволодів грошовими коштами на загальну суму 54 651 грн.

Таким чином, ОСОБА_6 вчинив злочин, який полягає у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, тобто кримінальне правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України та вчинив злочин, який полягає у складанні та видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України.

ОСОБА_5 відповідно до умов договору №51/2 від 12.05.2015 на здійснення технічного нагляду зобов`язаний був здійснювати технічний нагляд на об`єкті будівельно-ремонтних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111, що за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська 7» та на нього покдалалися обов`язки:

- вести технічний нагляд за будівництвом, уточнювати обсяги виконаних робіт та проведення взаєморозрахунків контролювати стан проведення капітального ремонту об`єкту, готувати та надавати оперативну інформацію щодо показників стану проведення капітального ремонту;

- брати участь в роботі робочої групи та приймальної комісії з приймання закінчених робіт з капітального ремонту об`єкта та передачі витрат по зазначеному об`єкту балансоутримувачу.

Так, ФОП ОСОБА_5 (код. НОМЕР_1 ) будучи службовою особою, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, в порушення умов договору №51/2 від 12.05.2015 на здійснення технічного нагляду на об`єкті «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111, що за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська 7», неналежно провів технічний нагляд за будівництвом, не уточнив обсяги виконаних робіт, не проконтролював стан проведення капітального ремонту об`єкта, при виконанні робіт не провів перевірку відповідності виконаних будівельно-монтажних робіт, конструкцій, виробів, матеріалів та обладнання проектним рішенням, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил, технічних умов та інших нормативних документів, не провів перевірку відповідності обсягів та якості виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній документації, не оформив акти виконаних робіт, виконаних підрядником з недоліками.

Після завершення робіт ОСОБА_5 підписав акти виконаних робіт за договором №51 від 21.04.2015, тим самим засвідчивши виконання будівельних робіт у повному обсязі.

Після чого, по договору № 51 від 21.04.2015 та додатків до нього, Управління капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації на підставі актів приймання виконаних будівельних робіт перерахувало на розрахунковий рахунок ТОВ «Технобуд Комрані» винагороду, з якої 89339 грн. становлять завищення обсягів фактично виконаних робіт, та які в подальшому були використані директором ТОВ «Технобуд Комрані» ОСОБА_6 на власний розсуд.

Тобто, ОСОБА_5 , будучи службовою особою, під час виконання взятих на себе зобов`язань відповідно до договору №51/2 від 12.05.2015 щодо технічного нагляду на об`єкті «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111, що за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська 7», неналежно провів технічний нагляд за будівництвом, не виявив фактів завищення обсягів фактично виконаних робіт, належним чином не перевірив акти виконаних будівельних робіт, внаслідок чого управлінню капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації спричинено шкоду в сумі 89339 грн.

Крім того, ОСОБА_5 обвинувачується в тому, що відповідно до умов договору №51/2 від 12.05.2015 на здійснення технічного нагляду зобов`язаний був здійснювати технічний нагляд на об`єкті будівельно-ремонтних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296, що за адресою: м. Київ, О. Кошиця, 8» та на нього покдалалися обов`язки:

-вести технічний нагляд за будівництвом, уточнювати обсяги виконаних робіт та проведення взаєморозрахунків контролювати стан проведення капітального ремонту об`єкту, готувати та надавати оперативну інформацію щодо показників стану проведення капітального ремонту;

- брати участь в роботі робочої групи та приймальної комісії з приймання закінчених робіт з капітального ремонту об`єкта та передачі витрат по зазначеному об`єкту балансоутримувачу.

Так, ФОП ОСОБА_5 (код. НОМЕР_1 ) будучи службовою особою, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, в порушення умов договору №51/2 від 12.05.2015 на здійснення технічного нагляду на об`єкті «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296, що за адресою: м. Київ, О. Кошиця, 8» неналежно провів технічний нагляд за будівництвом, не уточнив обсяги виконаних робіт, не проконтролював стан проведення капітального ремонту об`єкта, при виконанні робіт не провів перевірку відповідності виконаних будівельно-монтажних робіт, конструкцій, виробів, матеріалів та обладнання проектним рішенням, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил, технічних умов та інших нормативних документів, не провів перевірку відповідності обсягів та якості виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній документації, не оформив акти виконаних робіт, виконаних підрядником з недоліками.

Після завершення робіт ОСОБА_5 підписав акти виконаних робіт за договором №52 від 06.05.2015, тим самим засвідчивши виконання будівельних робіт у повному обсязі.

Після чого, по договору №52 від 06.05.2015 та додатків до нього Управління капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації на підставі актів приймання виконаних будівельних робіт перерахувало на розрахунковий рахунок ТОВ «Технобуд Комрані» винагороду, з якої 54651 грн. становлять завищення обсягів фактично виконаних робіт, та які в подальшому були використані директором ТОВ «Технобуд Комрані» ОСОБА_6 на власний розсуд.

Тобто, ОСОБА_5 , будучи службовою особою, під час виконання взятих на себе зобов`язань відповідно до договору №51/2 від 12.05.2015 щодо технічного нагляду на об`єкті «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296, що за адресою: м. Київ, О. Кошиця, 8», неналежно провів технічний нагляд за будівництвом, не виявив фактів завищення обсягів фактично виконаних робіт, належним чином не перевірив акти виконаних будівельних робіт, внаслідок чого управлінню капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації спричинено шкоду в сумі 54651 грн.

Таким чином, ОСОБА_5 вчинив службову недбалість, що виразилося в тому, що він, будучи службової особою неналежно виконав свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 367 КК України.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 винним себе у скоєнні інкримінованого злочину за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України не визнав. По суті заданих сторонами питань пояснив, що не вступав у змову з ОСОБА_6 .. У 2015 році обвинувачений уклав договір з Управлінням капітального будівництва. ОСОБА_5 здійснював нагляд за адресами АДРЕСА_3 та АДРЕСА_4 . Обвинувачений вів технічних нагляд за якістю, перевіряв чи відповідають вікна нормам. Обинувачений ОСОБА_5 фізично не пересікався з обвинуваченим ОСОБА_6 .. Визнав, що можливо допустив певну помилку, але змови та привласнення державних коштів не було.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_6 винним себе у скоєнні інкримінованого злочину за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України визнав частково. По суті заданих сторонами питань пояснив, що 2014-2015 роках обіймав посаду директора ТОВ «Технобуд Компані». Товариство в квітні-жовтні 2015 року виконувало роботи із заміни вікон в закладах освіти за адресами вул. Кошиця 8 та вул. Здолбунівська 7. ТОВ «Технобуд Компані» отримало кошти за виконану роботу відповідно до укладеного договору. Проте, контролюючими органами було виявлено завищення вартості виконаних робіт. Визнав, що неналежним чином контролював роботу працівників товариства, проявив неуважність, що призвело до заподіяння збитків бюджету, натомість, не вступав у змову з ОСОБА_5 .

Сторона захисту наполягала на перекваліфікації дій ОСОБА_6 з пред`явленого йому обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України на ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України та перекваліфікації дій ОСОБА_5 з пред`явленого йому обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України на ч. 1 ст. 367 КК України.

Під час судового розгляду судом перевірялася як обґрунтованість пред`явленого ОСОБА_6 та ОСОБА_5 обвинувачення, так і версія сторони захисту, задля чого досліджувались не тільки показання обвинувачених, надані ними безпосередньо у судовому засіданні, а й докази, що були подані суду стороною обвинувачення, саме:

-витяг з ЄРДР у кримінальному провадженні №12021100020002534 від 28.08.2021;

-постанова прокурора Дарницької окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 від 28.08.2021, відповідно до якої з матеріалів кримінального провадження №42015100020000227 від 10.12.2015 виділено матеріали відносно невстановленої особи, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України;

-постанова заступника керівника Дарницької окружної прокуратури м. Києва про визначення групи прокурорів від 28.08.2021, відповідно до якої у кримінальному провадженні №12021100020002534 від 28.08.2021 визначено групу прокурорів у складі: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 та ОСОБА_3 , якого призначено старшим групи прокурорів;

-копія рапорту прокурора ОСОБА_16 від 10.12.2015, відповідно до якого останній просив дозволу у заступника прокурора Дарницького району м. Києва на внесення відомостей до ЄРДР за ознаками складу злочину передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України за фактом зайвого перерахунку бюджетних коштів підрядній організації ТОВ «Технобуд Компані» на загальну суму 143,99 тис. грн., що призвело до фінансових втрат;

-копія постанови прокурора Дарницького району м. Києва про призначення групи прокурорів від 10.12.2015, згідно з якою призначено групу прокурорів у кримінальному провадженні №42015100020000227 від 10.12.2015 у складі прокурорів ОСОБА_16 , ОСОБА_17 та ОСОБА_18 , якого призначено старшим групи прокурорів;

-лист голови КМДА від 25.11.2015 №001-4200, відповідно до якого на адресу Прокуратури міста Києва направлено копію аудиторського звіту від 22.10.2015 №070-5-07/23 та копію висновку перевірки від 11.09.2015 №09/105-521 для вжиття відповідних заходів реагування;

-копія Аудиторського звіту №070-5-07/53 від 22.10.2015, згідно з яким під час проведення аудиту відповідності діяльності Управління капітального будівництва Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації як замовника під час виконання робіт з реконструкції по вул. Кошиця 8 (ЗНЗ №296) та по вул. Здолбунівська 7-б (ЗНЗ №111) за період з 01.04.2015 по 01.09.2015 із залученням спеціалістів КП «Київекспертиза», виявлені у виконавця ТОВ «Технобуд Компані» завищення виконаних будівельних робіт за червень-серпень поточного року га загальну суму 143,990 тис. грн., чи 28,9 % від загальної вартості перевірених робіт. Таким чином, в порушення ст. 1, п. 1 ст. 3 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні, Правил визначення вартості будівництва ДСТУ Б Д.1.1.-1:2013 та п. 2.13 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, внаслідок завищення вартості виконаних робіт УКБ Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації зайво перераховано підрядній організації ТОВ «Технобуд Компані» коштів міського бюджету на загальну суму 143,99 тис. грн., що призвело до можливих фінансових втрат. Враховуючи викладене, комісія зробила висновок про неналежний контроль з боку осіб, що склали та підписали акти приймання виконаних будівельних робіт та особи, що здійснювала технічний нагляд за виконанням робіт;

-висновок перевірки вартості виконаних обсягів робіт, затвердженого директором КП «Київекспертиза» від 11.09.2015 №09/105-521;

-копія листа начальника Управління капітального будівництва Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації від 30.12.2015 №310, відповідно до якого заступнику прокурора Дарницького району надано копії договорів та додаткових угод до них, актів приймання-передачі по об`єктам за адресами: по вул. Кошиця 8 (ЗНЗ №296) та по вул. Здолбунівська 7-б (ЗНЗ №111);

-копія Договору №52/2 від 12.05.2015 та додатку до нього укладеного між Управлінням капітального будівництва Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації та ФОП ОСОБА_5 , відповідно до якого останній зобов`язується виконувати роботи з технічного нагляду по об`єкту «Капітальний ремонт (замін вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва». Вартість виконаних робіт з ведення технічного нагляду встановлено в розмірі 1,8 % від загальної вартості будівельно-монтажних робіт, що складає 4718,22 грн.;

-копія платіжного доручення №216 від 11.02.2015, відповідно до якого УКБ Дарницької РДА на виконання договору №52 перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 1320 грн.;

-копія акту виконаних робіт №39 від 09.11.2015, згідно з яким представник УКБ Дарницької РДА та представник ТОВ «Технобуд Компані» склали цей акт про те, що на підставі договору №52 від 06.05.2015 виконавцем були надано послуги з проходження експертизи по об`єкту «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва», загальна вартість склала 1100 грн.;

-копія платіжного доручення №146 від 29.09.2015, відповідно до якого УКБ Дарницької РДА на виконання договору №52 перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 1320 грн.;

-копія Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за вересень 2015 року, відповідно до якої загальна вартість виконаних робіт ТОВ «Технобуд Компані» склала 320,64890 грн.;

-копія Акту №190 прийняття виконаних будівельних робіт за вересень, який підписаний представником УКБ Дарницької РДА ОСОБА_19 та представником ТОВ «Технобуд Компані» ОСОБА_6 25.09.2015 та відповідно до якого всього виконано робіт на суму 6042,50 грн.;

-копія платіжного доручення №105 від 14.08.2015, відповідно до якого УКБ Дарницької РДА на виконання договору №52 перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 85976,40 грн.;

-копія Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за серпень 2015 року, відповідно до якої ТОВ «Технобуд Капітал» виконало будівельні роботи на суму 85976,40 грн.;

-копія Акту №119 прийняття виконаних будівельних робіт за серпень 2015 року, який підписаний представником УКБ Дарницької РДА ОСОБА_19 та представником ТОВ «Технобуд Компані» ОСОБА_6 13.08.2015 та відповідно до якого всього виконано робіт на суму 85976,40 грн.;

-копія платіжного доручення №37 від 30.06.2015, відповідно до якого УКБ Дарницької РДА на виконання договору №52 перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 228630 грн.;

-копія Довідки №7 про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за червень 2015 року, відповідно до якої загальна вартість виконаних робіт ТОВ «Технобуд Компані» склала 228630 грн.;

-копія Акту №7 прийняття виконаних будівельних робіт за червень 2015 року, який підписаний представником УКБ Дарницької РДА ОСОБА_19 та представником ТОВ «Технобуд Компані» ОСОБА_6 13.08.2015 та відповідно до якого всього виконано робіт на суму 228630 грн.

-копія Експертного звіту №10-0261-15/П/КД, відповідно до якого загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах станом на 30.04.2015 складає 329833 грн., у тому числі будівельні роботи - 265546 грн.; інші витрати - 64287 грн.;

-копія Наказу УКБ Дарницької РДА №52 від 30.04.2015, відповідно до якого начальником управління затверджено кошторисну документацію по об`єкту «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва» на загальну кошторисну вартість робіт у суму 329,833 тис. грн.;

-копія Зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва від 30.04.2015 №52;

-копія Локального кошторису на будівельні роботи №2-1-1 на Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва, відповідно до якого загальна вартість будівельних робіт складає 261871 грн.;

-копія Дефективного акту на Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва від 30.04.2015 №52;

-копія Додаткової угоди №1 до договору №52 від 06.05.2015 укладеного між УКБ Дарницької РДА та ТОВ «Технобуд Компані»;

-копія Наказу УКБ Дарницької РДА №52 від 30.04.2015, відповідно до якого начальником управління затверджено кошторисну документацію по об`єкту «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва» відповідно до додаткової угоди №1 до договору №52 від 06.05.2015 на загальну кошторисну вартість робіт станом на 06.05.2015 у суму 327,634 тис. грн.;

-копія Договору №52 від 06.05.2015 укладеного між УКБ Дарницької РДА та ТОВ «Технобуд Компані», відповідно до якого підрядник зобов`язується на свій ризик виконати роботи, а саме: ДСТУ Б.Д. 1.1-1:2013 Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва та ціна договору складає 390410,40 грн.;

-копія Договірної ціни на будівництво Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва, згідно з якою УКБ Дарницької РДА та ТОВ «Технобуд Компані» погодили ціну будівництва у сумі 390,4104 тис. грн.;

-копія Кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва, згідно з якою станом на 08.04.2015 кошторисна вартість будівництва склала 399,998 тис. грн.;

-копія Локального кошторису на будівельні роботи №2-1-1 на Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва, відповідно до якого локальний кошторис будівництва склав 319,601 тис. грн.;

-копія Підсумкові відомості ресурсів станом на 08.04.2015;

-копія Дефективного акту Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва, затвердженого начальником УКБ Дарницької РДА ОСОБА_19 ;

-копія Довідки про вартість виконаних будівельних робіт на витрат за вересень 2015 року, згідно з якої підрядником «Технобуд Компані» було виконано будівельні роботи по Капітальному ремонту (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва з почтаку будівництва по звітній місяць включно на суму 320,634890 тис. грн., з початку року по звітній місця включно на суму 320,634890 тис. грн. та у тому числі за звітній місяць у сумі 6,04250 тис. грн.;

-копія Зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва акту Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва складений в поточних цінах станом на 30.04.2015, відповідно до якого загальний кошторис будівельних робіт склав 329,833 тис. грн.

-копія Локального кошторису на будівельні роботи №2-1-1 на Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва складений в поточних цінах станом на 30.04.2015, відповідно до якого загальна вартість будівельних робіт складає 261871 грн.;

-копія Поточної відомості ресурсів станом на 30.04.2015;

-копія Дефективного акту на Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва від 30.04.2015 №52;

-копія Договірної ціни на будівництво Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва, згідно з якою УКБ Дарницької РДА та ТОВ «Технобуд Компані» погодили ціну будівництва у сумі 321,9756 тис. грн.;

-копія Висновку експерта №90 від 26.08.2021, згідно з яким збитки в загальній сумі 89339,00 грн., нанесені державному бюджету України, встановлені у Висновку КП «Київекспертиза» від 11.09.2015 №09-105-521 перевірки вартості виконаних робіт Управлінню капітального будівництва Дарницького районної у м. Києві державної адміністрації (код ЄДРПОУ 39682379) на об`єктів «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здоблунівська 7-б Дарницького району м. Києва» документально підтверджено. Збитки в загальній сумі 54651,00 грн, нанесені державному бюджету України, встановлені у Висновку КП «Київекспертиза» від 11.09.2015 №09-105-521 перевірки вартості виконаних робіт Управлінню капітального будівництва Дарницького районної у м. Києві державної адміністрації (код ЄДРПОУ 39682379) на об`єктів «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва» документально підтверджено;

-витяг з ЄРДР у кримінальному провадженні №12021100020002517 від 27.08.2021;

-постанова прокурора Дарницької окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 від 27.08.2021, згідно з якою виділено з матеріалів кримінального провадження №42015100020000227 від 10.12.2015 матеріали за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України;

-копія Договору №51/2 на здійснення функцій технічного нагляду від 12.05.2015 укладеного між УКБ Дарницької РДА та ФОП ОСОБА_5 , згідно якого УКБ Дарницької РДА доручає ФОП ОСОБА_5 виконувати роботи з технічного нагляду по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», вартість робіт складає 4854,53 грн.;

-копія Розрахунку вартості робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», відповідно до якого вартість роботи з технічного нагляду складає 4854,53 грн.;

-копія платіжного доручення №215 від 11.11.2015, згідно з яким УКБ Дарницької РДА на виконання договору №51 від 21.04.2015, перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 1320 грн.;

-копія Акту виконаних робіт від 09.11.2015, відповідно до якого представники УКБ Дарницької РДА ОСОБА_19 та ТОВ «Технобуд компані» ОСОБА_6 підписали цей акт про те, що на підставі договору №51 від 21.04.2015 було надано послуги проходження експертизи по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», які сумі склали 1320 грн.;

-копія платіжного доручення №151 від 02.10.2015, згідно з яким УКБ Дарницької РДА на виконання договору №51 від 21.04.2015, перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 18499,09 грн.;

-копія Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» за жовтень 2015, відповідно до якої вартість виконаних робіт та витрат з початку будівництва по звітній місяць включно склала 329,91674 тис. грн.; з початку року по звітній місяць включно склала 329,91674 тис. грн.; за звітній місяць склала 18,49909 тис. грн.;

-копія Акту приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2015 року по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва»;

-копія Підсумкової відомості ресурсів по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» (витрати - по факту);

-копія платіжного доручення №142 від 14.09.2015, згідно з яким УКБ Дарницької РДА на виконання договору №51 від 21.04.2015, перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 129167,65 грн.;

-копія Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» за вересень 2015 року, згідно якою вартість виконаних будівельних робіт з початку будівництва та початку року по звітній місця включно складає 311,41765 тис. грн., за звітній місяць складає 129,16765 тис. грн.;

-копія Акту №133 приймання виконаних робіт за вересень 2015 року, який підписаний замовником ОСОБА_19 , підрядником ОСОБА_6 та перевірений інженером технічного наглядом ОСОБА_5 10.09.2015 року. Сам факт виконання робіт засвідчено директором СЗШ №111;

-копія Підсумкової відомості ресурсів по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» (витрати - по факту);

-копія платіжного доручення №53 від 16.07.2015, згідно з яким УКБ Дарницької РДА на виконання договору №51 від 21.04.2015, перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 96846,30 грн.;

-копія Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за липень 2015 року по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» від 14.07.2015, відповідно до якої всього вартість виконаних будівельних робіт з ПДВ з початку будівництва та з початку року по звітній місяць включно, у тому числі за звітній місяць становить 182,25000 тис. грн., попередня оплата становить 85,40370 тис. грн., залишок до оплати становить 96,84630 тис. грн.;

-копія Акту №42 приймання виконаних робіт за липень 2015 року, який підписаний замовником ОСОБА_19 , підрядником ОСОБА_6 та перевірений інженером технічного наглядом ОСОБА_5 14.07.2015 року. Сам факт виконання робіт засвідчено директором СЗШ №111;

-копія Підсумкової відомості ресурсів по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» (витрати - по факту);

-копія Платіжного доручення №9 від 22.04.2015, згідно з яким УКБ Дарницької РДА на виконання договору №51 від 21.04.2015, перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 85403,7 грн.;

-копія Експертного звіту №10-0390-15/П/КД, відповідно до якого загальна кошторисна вартість будівництва по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» у поточних цінах станом на 20.04.2015 складає 387,635 тис. грн., у тому числі будівельні роботи - 312,908 тис. грн.; інші витрати - 74,727 тис. грн. Загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах станом на 21.05.2015 складає 339,342 тис. грн., у тому числі: будівельні роботи - 273,305 тис. грн.; інші витрати - 66,037 тис. грн.;

-копія наказу начальника УКБ Дарницької РДА від 21.05.2015 №82, відповідно до якого затверджено кошторисну документацію по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» з показниками: Загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах станом на 21.05.2015 - 339,342 тис. грн., у тому числі: будівельні роботи - 273,305 тис. грн.; інші витрати - 66,037 тис. грн.;

-копія Зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», складеного в поточних цінах станом на 13.05.2015, затверджений та підписаний начальником УКБ Дарницької РДА ОСОБА_19 , директором ТОВ «Технобуд компані» ОСОБА_6 , згідно з яким розрахунок вартості будівництва склав 339,342 тис. грн.;

-копія Локального кошторису на будівельні роботи №2-1-1 на Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва, складений на основі дефективного акту та в поточних цінах станом на 13.05.2015, відповідно до якого кошторисна вартість будівництва склала 269,696 тис. грн.;

-копія Підсумкової відомості ресурсів, відповідно до якої поточні ціни матеріальних ресурсів прийнятті станом на 13.05.2015 склали 227756,01 грн.;

-копія Дефективного акту №82 від 21.05.2015, затвердженого начальником УКБ Дарницької РДА ОСОБА_19 та складеним директором ТОВ «Технобуд компані» ОСОБА_6 ;

-копія Додаткової угоди №1 до договору №51 від 21.04.2015 укладеної між підрядником ТОВ «Технобуд компані» та замовником УКБ Дарницької РДА, згідно з якою підрядник одноосібно не може змінювати ціну роботи, крім випадків коригування ціни договору відповідно до чинного законодавства України. Ціна цього договору на момент підписання визначається позитивним експертним висновком та становить 331252,80 грн.. в т.ч. ПДВ - 20 % - 55208,80 грн.;

-копія Наказу УКБ Дарницької РДА №32 від 14.07.2015, згідно з яким начальник управління затвердив кошторисну документацію по об`єкту: «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», з такими основними показниками вартості: загальна кошторисна вартість робіт у поточних цінах станом на 21.04.2015 - 337,078 тис. грн.. в тому числі будівельні роботи (без ПДВ) - 273,305 тис. грн., інші роботи - 63,773 тис. грн.;

-копія Договору №51 від 21.04.2015 підписаного між замовником УКБ Дарницької РДА та підрядником ТОВ «Технобуд компані», згідно з яким підрядник зобов`язується на свій ризик виконати роботи, а саме: ДСТУ Б.Д 1.1-1:20 «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва». Ціна цього Договору становить 341614,80 грн., в т.ч. ПДВ 20% - 56935,80 грн.;

-копія Договірної ціни на будівництво «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» складеної в поточних цінах станом на 20.04.2015, відповідно до якої замовником УКБ Дарницької РДА та підрядником ТОВ «Технобуд компані» погоджено ціну будівництва всього у сумі 341,6148 тис. грн.;

-копія Календарного плану виконання та фінансування робіт «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», згідно з яким у квітні 2015 року заплановано витратити 4,626 тис. грн., з травня по липень 20215 року - 96,403 тис. грн., у серпні 2015 року - 47,779 тис. грн., а всього - 284,679 тис. грн.;

-копія Зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», складений в поточних цінах станом на 20.04.2015, згідно з яким загальна вартість будівництва склала 349,998 тис. грн.;

-копія Локального кошторису на будівельні роботи №2-1-1 на Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва, складений на основі дефективного акту та в поточних цінах станом на 20.04.2015, відповідно до якого кошторисна вартість будівництва склала 279,516 тис. грн.;

-копія Підсумкової відомості ресурсів, відповідно до якої поточні ціни матеріальних ресурсів прийнятті станом на 20.04.2015 склали 247228,12 грн.;

-копія Дефективного акту затвердженого начальником УКБ Дарницької РДА ОСОБА_19 ;

-копія Платіжного доручення №53 від 16.07.2015, згідно з яким УКБ Дарницької РДА на виконання договору №51 від 21.04.2015, перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 96846,30 грн.;

-копія Довідки про вартість виконаних будівельних робіт «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» за липень 2015 року, згідно з якою вартість виконаних будівельних робіт склала 182,25000 тис. грн.;

-копія Акту №42 прийняття виконаних робіт «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» за липень 2015 року, який підписаний замовником ОСОБА_19 , підрядником ОСОБА_6 та перевірений інженером технічного наглядом ОСОБА_5 14.07.2015 року. Сам факт виконання робіт засвідчено директором СЗШ №111;

-копія Підсумкової відомості ресурсів, відповідно до якої поточна ціна матеріальних ресурсів склала 141855,84 грн.;

-копія Договірної ціни на будівництво «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» складеної в поточних цінах станом на 13.05.2015, відповідно до якої замовником УКБ Дарницької РДА та підрядником ТОВ «Технобуд компані» погоджено ціну будівництва всього у сумі 331,2528 тис. грн.;

-копія Зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», складений в поточних цінах станом на 13.05.2015, згідно з яким загальна вартість будівництва склала 337,078 тис. грн.;

-копія Локального кошторису на будівельні роботи №2-1-1 на Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва, складений на основі дефективного акту та в поточних цінах станом на 13.05.2015, відповідно до якого кошторисна вартість будівництва склала 269,696 тис. грн.;

-копія Підсумкової відомості ресурсів, відповідно до якої поточна ціна матеріальних ресурсів склала 227756,01 грн.;

-копія Платіжного доручення №269 від 28.12.2015, згідно з яким УКБ Дарницької РДА на виконання договору №51 від 21.04.2015, перерахувало ТОВ «Технобуд компані» кошти у сумі 356,00 грн.;

-копія Акту №347 від 25.12.2015 приймання-передачі виконаних робіт до Договору №208/1 від 18.12.2015, відповідно до якого проведені роботи з технічного нагляду на об`єкті «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», згідно договору 208/1 від 18.12.2015 були виконанні вчасно та якісно;

-копія Договору №208/1 від 18.12.2015 на здійснення функцій технічного нагляду, підписаний між згідно УКБ Дарницької РДА (замовник) та ТОВ «Контроль за будівництвом та технагляд» (виконавець), відповідно до якого Замовник доручає Виконавцю виконувати роботи з технічного нагляду по об`єкту «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», вартість яких становить 356 грн.;

-копія Договору №66/2 від 13.05.2015 на здійснення функцій технічного нагляду, підписаний між згідно УКБ Дарницької РДА (замовник) та ФОП ОСОБА_5 (виконавець), відповідно до якого Замовник доручає Виконавцю виконувати роботи з технічного нагляду по об`єкту «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», вартість яких становить 4253,74 грн.;

-копія акту виконаних робіт від 09.11.2015, згідно з яким представник УКБ Дарницької РДА та представник ТОВ «Технобуд Компані» склили цей акт про те, що на підставі договору №51 від 21.04.2015 виконавцем були надано послуги з проходження експертизи по об`єкту «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва», загальна вартість склала 1100 грн.;

-копія Довідки про вартість виконаних будівельних робіт «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» за жовтень 2015 року, згідно з якою вартість виконаних будівельних робіт склала 18,49909 тис. грн.;

-копія Акту №196 прийняття виконаних робіт «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» за жовтень 2015 року, який підписаний замовником ОСОБА_19 , підрядником ОСОБА_6 та перевірений інженером технічного наглядом ОСОБА_5 01.10.2015 року. Сам факт виконання робіт засвідчено директором СЗШ №111;

-копія Підсумкової відомості ресурсів, відповідно до якої поточна ціна матеріальних ресурсів склала 14663,29 грн.;

-копія Довідки про вартість виконаних будівельних робіт «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» за вересень 2015 року, згідно з якою вартість виконаних будівельних робіт склала 129,16765 тис. грн.;

-копія Акту №133 прийняття виконаних робіт «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здолбунівська 7-б Дарницького району м. Києва» за вересень 2015 року, який підписаний замовником ОСОБА_19 , підрядником ОСОБА_6 та перевірений інженером технічного наглядом ОСОБА_5 01.10.2015 року. Сам факт виконання робіт засвідчено директором СЗШ №111;

-копія Підсумкової відомості ресурсів, відповідно до якої поточна ціна матеріальних ресурсів склала 94557,61 грн.;

-копія Рапорту прокурора Прокуратури Дарницького району м. Києва ОСОБА_16 , згідно з яким останній просить дозволу у заступника прокурора Дарницького району м. Києва на внесення відомостей до ЄРДР за ст. 367 КК України на підставі аудиторського звіту 070-5-07/53 від 22.10.2015.

Від допиту свідків прокурор відмовився в судовому засіданні.

При вирішенні питання про допустимість та належність зазначених вище досліджених в ході судового розгляду доказів суд враховує, що Європейський суд з прав людини неодноразово зазначав, що допустимість доказів є прерогативою національного права і, за цим правилом, саме національні суди повноважні оцінювати надані ним докази (параграф 34 рішення у справі «Тейскера де Кастро проти Португалії» від 09.06.1998 р., параграф 54 рішення у справі «Шабельника проти України» від 19.02.2009 р.), а порядок збирання доказів, передбачений національним правом має відповідати основним правам, визнаним Конвенцією, а саме: на свободу, особисту недоторканість, на повагу до приватного і сімейного життя (статті 5, 8 Конвенції) тощо.

Порушень при збиранні, фіксації та залученні доказів в ході досудового слідства у даному кримінальному провадженні, а так само порушень вимог ст. ст. 104, 223, 237-240 КПК України, судом не встановлено.

Разом з тим, обговорюючи правильність кваліфікації дій обвинувачених ОСОБА_6 , які органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, ОСОБА_5 за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України та доведеність належними доказами зазначених кваліфікацій, суд враховує, що органом досудового розслідування ОСОБА_6 та ОСОБА_5 додатково обвинувачуються в тому, що увійшовши в змову під час виконання робіт за договором №52 від 06.05.2015 та додатків до нього «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №296, що за адресою: м. Київ, вул. О. Кошиця, 8» та за договором №51 від 21.04.2015 та додатків до нього «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111, що за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська 7-Б» заволоділи майном, що належить управлінню капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації за наступних обставин.

Суд, дослідивши та проаналізувавши зміст показань обвинувачених, а також надані прокурором письмові докази, встановив відсутність належних доказів вчинення ОСОБА_6 інкримінованого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України та ОСОБА_5 інкримінованого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України з наступних мотивів.

З об`єктивної сторони злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України вчиняється шляхом привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Кваліфікуючими ознаками даного злочину є вчинення повторно або за попередньою змовою групою осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 28 КК України кримінальне правопорушення визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку кримінального правопорушення, домовилися про спільне його вчинення.

Учасники вчинення злочину групою осіб діють узгоджено, зі спільним умислом, і кожен із них безпосередньо виконує діяння, що повністю чи частково утворює об`єктивну сторону складу злочину. При цьому можливий розподіл функцій, за якого кожен співучасник виконує певну роль у вчиненні злочину.

Особливістю інтелектуального моменту умислу співучасників є те, що ним охоплюється усвідомлення кожним з учасників не лише суспільно небезпечного характеру особисто вчинюваного діяння, а й факту вчинення всіма співучасниками одного й того самого кримінального правопорушення, характеру дій інших співучасників, можливості діяти спільно з ними, наявності умислу в їхніх діях, спрямованості їхніх дій (бездіяльності) на досягнення загального результату тощо, тобто усвідомлення обставин, які стосуються всіх елементів складу кримінального правопорушення. Таке усвідомлення має бути взаємним - кожний із співучасників повинен усвідомлювати той факт, що він вчиняє кримінальне правопорушення спільно з іншими його учасниками (при цьому таке усвідомлення не обов`язково передбачає особисте знання співучасниками один одного). Лише факт усвідомлення цих обставин дає підстави для притягнення до кримінальної відповідальності учасника не лише за конкретне діяння, вчинене ним особисто, а й за результат діяльності всіх співучасників вчинення кримінального правопорушення. Тому не можуть визнаватися співучастю дії або бездіяльність, які об`єктивно сприяли вчиненню кримінального правопорушення і настанню суспільно-небезпечного результату, але не охоплювались умислом співучасників як вчинені спільно.

Так, стороною обвинувачення не доведено належними і допустимими доказами, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 діяли узгоджено за попередньою домовленістю та дії обвинувачених охоплювалися спільним умислом.

В якості одного з головних доказів, який обґрунтовує заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , на загальну суму 143 990 грн. прокурором надано копію Аудиторського звіту №070-5-07/53 від 22.10.2015. Відповідно до звіту під час проведення аудиту відповідності діяльності Управління капітального будівництва Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації як замовника під час виконання робіт з реконструкції по вул. Кошиця 8 (ЗНЗ №296) та по вул. Здолбунівська 7-б (ЗНЗ №111) за період з 01.04.2015 по 01.09.2015 із залученням спеціалістів КП «Київекспертиза», виявлені у виконавця ТОВ «Технобуд Крмпані» завищення виконаних будівельних робіт за червень-серпень поточного року га загальну суму 143,990 тис. грн., чи 28,9 % від загальної вартості перевірених робіт. Таким чином, в порушення ст. 1, п. 1 ст. 3 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні, Правил визначення вартості будівництва ДСТУ Б Д.1.1.-1:2013 та п. 2.13 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, внаслідок завищення вартості виконаних робіт УКБ Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації зайво перераховано підрядній організації ТОВ «Технобуд Компані» коштів міського бюджету на загальну суму 143,990 тис. грн., що призвело до можливих фінансових втрат. Враховуючи викладене, комісія зробила висновок про неналежний контроль з боку осіб, що склали та підписали акти приймання виконаних будівельних робіт та особи, що здійснювала технічний нагляд за виконанням робіт.

Також, стороною обвинувачення надано копію Висновку експерта №90 від 26.08.2021, згідно з яким збитки в загальній сумі 89339,00 грн., нанесені державному бюджету України, встановлені у Висновку КП «Київекспертиза» від 11.09.2015 №09-105-521 перевірки вартості виконаних робіт Управлінню капітального будівництва Дарницького районної у м. Києві державної адміністрації (код ЄДРПОУ 39682379) на об`єктів «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Здоблунівська 7-б Дарницького району м. Києва» документально підтверджено. Збитки в загальній сумі 54651,00 грн, нанесені державному бюджету України, встановлені у Висновку КП «Київекспертиза» від 11.09.2015 №09-105-521 перевірки вартості виконаних робіт Управлінню капітального будівництва Дарницького районної у м. Києві державної адміністрації (код ЄДРПОУ 39682379) на об`єктів «Капітальний ремонт (заміна вікон) у ЗНЗ №111 за адресою: вул. Кошиця 8 Дарницького району м. Києва» документально підтверджено.

Крім того, прокурор надав суду копії платіжних документів, згідно з якими УКБ Дарницької РДА на виконання умов договорів №52 від 06.05.2015 та №51 від 21.04.2015 перерахувало на рахунок ТОВ «Технобуд Компані» грошові кошти, в рахунок оплати будівельних робіт.

Проте, суд не може визнати зазначені документи належними доказами попередньої змови між ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , для заволодіння майном на загальну суму 143,990 тис. грн., оскільки зазначені документи лише фіксують факт заволодіння ОСОБА_6 чужого майна та неналежне виконання ОСОБА_5 своїх службових обов`язків, а тому ці докази не доводять склад злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України. Зокрема, ці докази не доводять, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 діяли узгоджено, зі спільним умислом, і кожен із них безпосередньо виконав дії, що повністю чи частково утворює об`єктивну сторону складу інкримінованого їм злочину.

Таким чином, факт заволодіння ОСОБА_6 чужого майна та неналежне виконання ОСОБА_5 своїх службових обов`язків, не доводить наявність складу злочину, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України, оскільки не доведено, де саме, яким чином, при яких обставинах, яким способом ОСОБА_5 та ОСОБА_6 вступили у змову для заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Відповідно до положень ч.3 ст. 337 КПК України - з метою ухвалення справедливого судового рішення та захисту прав людини і її основоположних свобод суд має право вийти за межі висунутого обвинувачення, зазначеного в обвинувальному акті, лише в частині зміни правової кваліфікації кримінального правопорушення, якщо це покращує становище особи, стосовно якої здійснюється кримінальне провадження.

Враховуючи, що прокурором не було надано належних та допустимих доказів вчинення ОСОБА_5 та ОСОБА_6 заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб та на підставі аналізу фактичних обставин, встановлених у справі доказів заволодіння ОСОБА_6 шляхом зловживання службовим становищем грошовими коштами в сумі у сумі 143,990 тис. грн. та ОСОБА_5 службової недбалості, як наслідок спричинило заволодіння коштами Державного бюджету, суд вважає за необхідне вийти за межі висунутого ОСОБА_6 обвинувачення в частині зміни правової кваліфікації кримінального правопорушення з ч. 3 ст. 191 КК України на менш тяжкий злочин, передбачений ч. 2 ст. 191 КК України та ОСОБА_5 з ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 191 КК України на менш тяжкий злочин, передбачений ч. 1 ст. 367 КК України, що в даному випадку покращує становище обвинувачених, оскільки дані злочини за ступенем тяжкості є менш тяжкими, ніж злочин, передбачений ч.3 ст.191 КК України.

Відповідно до статті 65 КК України особі, яка вчинила злочин, має бути призначене покарання необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів. При цьому, враховуються ступінь тяжкості вчиненого злочину, особа винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставин, які б пом`якшували та обтяжували покарання обвинуваченим ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , передбачених відповідно ст.ст. 66,67 КК України, судом не встановлено.

Вирішуючи питання про призначення ОСОБА_6 покарання, суд відповідно до вимог ст. 65 КК України приймає до уваги характер та ступінь суспільної небезпеки вчинених ним кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, які відповідно до ст. 12 КК України є нетяжкими злочинами; конкретні обставини кримінального провадження; його ставлення до вчиненого - вину визнав частково; дані про його особу, зокрема: працює, під наглядом у лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, раніше не судимий, відсутність обставин, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Відповідно до вимог ст. 50 КК України покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами.

Так, з урахуванням ступеня тяжкості вчинених ОСОБА_6 кримінальних правопорушень, конкретних обставин кримінального провадження, ставлення обвинуваченого до вчиненого, а також даних про його особу, який раніше не судимий, суд вважає, що його перевиховання й виправлення неможливо без ізоляції від суспільства, тому суд призначає ОСОБА_6 покарання у виді обмеження волі, за правилами ч.1 ст. 70 КК України з позбавленням права обіймати керівні посади в підприємствах, установах чи організаціях.

Враховуючи фактичні обставини справи, характер вчинених злочинів та ступінь їх тяжкості, суд не знаходить підстав для застосування до обвинуваченого ОСОБА_6 ст.ст.69, 75 КК України.

Як передбачено ч.1 ст. 285 КПК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Згідно п. 8 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 12 від 23.12.2005р. «Про практику застосування судами України законодавства про звільнення особи від кримінальної відповідальності» особа підлягає звільненню від кримінальної відповідальності за ст. 49 КК України, якщо з дня вчинення нею злочину до набрання вироком законної сили минули певні строки давності і вона не ухилялася від слідства або суду та не вчинила нового злочину середньої тяжкості, тяжкого чи особливо тяжкого.

Частиною 5 ст. 74 КК України встановлено, що особа також може бути за вироком суду звільнена від покарання на підставах, передбачених ст. 49 КК України.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло п`ять років - у разі вчинення злочину нетяжкого злочину.

Як встановлено судом, ОСОБА_6 вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст.366 КК України, які згідно положень ст. 12 КК України є нетяжкими злочинами.

Кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України, вчинено ОСОБА_6 у 2015 році, а отже строки давності, передбачені п. 3 ч. 1 ст. 49 КК України, для притягнення ОСОБА_6 до кримінальної відповідальності за даними злочинами закінчився у 2020 році.

На підставі ст.ст. 49, 74 КК України суд приходить до висновків, що ОСОБА_6 необхідно звільнити від покарання, призначеного за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, у зв`язку з закінченням строків давності.

Вирішуючи питання про призначення ОСОБА_5 покарання, суд відповідно до вимог ст. 65 КК України приймає до уваги характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого ним кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 367 КК України, які відповідно до ст. 12 КК України є нетяжкими злочином; конкретні обставини кримінального провадження; його ставлення до вчиненого - вину визнав частково; дані про його особу, зокрема: працює, під наглядом у лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, раніше не судимий, відсутність обставин, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Відповідно до вимог ст. 50 КК України покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами.

Так, з урахуванням ступеня тяжкості вчиненого ОСОБА_5 кримінального правопорушення, конкретних обставин кримінального провадження, ставлення обвинуваченого до вчиненого, а також даних про його особу, який раніше не судимий, суд вважає, що його перевиховання й виправлення неможливо без ізоляції від суспільства, тому суд призначає ОСОБА_5 покарання у виді обмеження волі з позбавленням права обіймати керівні посади в підприємствах, установах чи організаціях.

Враховуючи фактичні обставини справи, характер вчиненого злочину та ступінь його тяжкості, суд не знаходить підстав для застосування до обвинуваченого ОСОБА_5 ст.ст.69, 75 КК України.

Як передбачено ч.1 ст. 285 КПК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Згідно п. 8 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 12 від 23.12.2005р. «Про практику застосування судами України законодавства про звільнення особи від кримінальної відповідальності» особа підлягає звільненню від кримінальної відповідальності за ст. 49 КК України, якщо з дня вчинення нею злочину до набрання вироком законної сили минули певні строки давності і вона не ухилялася від слідства або суду та не вчинила нового злочину середньої тяжкості, тяжкого чи особливо тяжкого.

Частиною 5 ст. 74 КК України встановлено, що особа також може бути за вироком суду звільнена від покарання на підставах, передбачених ст. 49 КК України.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло п`ять років - у разі вчинення злочину нетяжкого злочину.

Як встановлено судом, ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.367 КК України, яке згідно положень ст. 12 КК України є нетяжким злочином.

Кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.367 КК України, вчинено ОСОБА_5 у 2015 році, а отже строки давності, передбачені п. 3 ч. 1 ст. 49 КК України, для притягнення ОСОБА_5 до кримінальної відповідальності за даним злочином закінчився у 2020 році.

На підставі ст.ст. 49, 74 КК України суд приходить до висновків, що ОСОБА_5 необхідно звільнити від покарання, призначеного за ч. 1 ст. 367 КК України, у зв`язку з закінченням строків давності.

Прокурором Дарницької окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 заявлено цивільний позов про стягнення з обвинуваченого ОСОБА_6 матеріальну шкоди, яка в загальній сумі становить 143 990 грн.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_6 вказаний цивільний позов просив залишити без розгляду.

Вирішуючи питання щодо заявленого прокурором цивільного позову, суд виходить з наступного.

Згідно із положеннями ст.ст.10, 60 ЦПК України кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2 ст. 127 КПК України шкода, завдана кримінальним правопорушенням, може бути стягнута судовим рішенням за результатами розгляду цивільного позову.

Згідно з ч. 1 ст. 129 КПК України суд, ухвалюючи обвинувальний вирок, залежно від доведеності підстав і розміру позову задовольняє цивільний позов повністю або частково чи відмовляє в ньому.

Положенням ст. 1166 ЦК України встановлюється, що майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

В ході судового розгляду кримінального провадження підтверджено, що злочинними діями ОСОБА_6 потерпілому Управлінню капітального будівництва Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації завдано майнової шкоди, що відповідно до матеріалів справи складає 143 990 грн.

На підставі викладеного, суд виходячи з принципу розумності та справедливості, приймаючи до уваги обставини справи, дійшов висновку про те, що позовні вимоги про відшкодування матеріальної шкоди, завданої потерпілому підлягають задоволенню.

Речові докази та процесуальні витарти у даному кримінальному провадженні відсутні.

Керуючись ст. ст. 49, 337, 373, 374, 615 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

ОСОБА_6 визнати винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України та призначити йому покарання:

-за ч. 2 ст. 191 КК України у виді обмеження волі на строк три роки, з позбавленням права обіймати керівні посади в підприємствах, установах чи організаціях на строк один рік;

-за ч. 1 ст. 366 КК України у виді обмеження волі на строк один рік, з позбавленням права обіймати керівні посади в підприємствах, установах чи організаціях на строк один рік.

На підставі ст.70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, визначити ОСОБА_6 остаточне покарання у виді обмеження волі на строк три роки, з позбавленням права обіймати керівні посади в підприємствах, установах чи організаціях на строк один рік.

На підставі ст.ст. 49, 74 КК України ОСОБА_6 звільнити від призначеного покарання за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, у зв`язку з закінченням строків давності.

ОСОБА_5 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України та призначити йому покарання у виді обмеження волі на строк один рік, з позбавленням права обіймати керівні посади в підприємствах, установах чи організаціях на строк один рік.

На підставі ст.ст. 49, 74 КК України ОСОБА_5 звільнити від призначеного покарання за ч. 1 ст. 367 КК України, у зв`язку з закінченням строків давності.

Цивільний позов прокурора ОСОБА_3 в інтересах Управління капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь Управління капітального будівництва Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації (код ЄДРПОУ 37448129) матеріальну шкоду, яка в загальній сумі становить 143 990 грн.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляції через Дарницький районний суд м. Києва протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Обвинуваченому та прокурору копія вироку вручається негайно після його проголошення. Учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні, копія судового рішення надсилається не пізніше наступного дня після ухвалення.

СУДДЯ

Дата ухвалення рішення19.07.2023
Оприлюднено06.09.2023
Номер документу113222579
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —753/17778/21

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Ковальська Віра Володимирівна

Ухвала від 15.09.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Ковальська Віра Володимирівна

Вирок від 19.07.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

Ухвала від 23.06.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

Ухвала від 06.04.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

Ухвала від 14.03.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

Ухвала від 01.02.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

Ухвала від 21.12.2022

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні