Ухвала
від 05.09.2023 по справі 730/841/23
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №730/841/23

Провадження № 2/730/207/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" вересня 2023 р. м.Борзна

Борзнянський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючої судді Данько О.В.

з участю секретаря судового засідання Граб С.О.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду м. Борзни в порядку загального позовного провадження справу за позовом Комарівської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області, заявленим в інтересах дитини ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Комарівської сільської ради Ніжинського (колишнього Борзнянського) району Чернігівської області, про відібрання дитини без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

В С Т А Н О В И В :

Комарівська сільська рада Ніжинського району Чернігівської області в інтересах дитини ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом у якому просить відібрати дитину у ОСОБА_2 без позбавлення батьків прав, та стягнення аліментів.

Свої вимоги обґрунтовує тим, що ОСОБА_2 ухиляється від виконання своїх батьківських обов`язків через зловживання спиртними напоями, отримує виплати соціальної державної допомоги на дітей, але витрачає їх недоцільно, на алкогольні напої, тютюнові вироби, дорогі делікатеси та таксі. В будинку дитяче харчування, молоко чи приготовленої їжі не було. На підставі акту проведення оцінки рівня безпеки дитини, який складений 20.07.2023 на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , орган опіки та піклування Комарівської сільської ради 21.07.2023 прийняв рішення про відібрання у матері ОСОБА_2 її малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , без позбавлення батьківських прав.

Ухвалою судді Борзнянського районного суду Чернігівської області від 9 серпня 2023 року дана позовна заява прийнята до розгляду, відкрито загальне позовне провадження у справі й призначено підготовче судове засідання.

Комарівська сільська рада своїм правом на участь в підготовчому судовому засіданні не скористалася, на офіційнуелектронну адресу суду надіслала заяву, у якій просить залишити її позов без розгляду.

Відповідачка ОСОБА_2 була належним чином та своєчасно повідомлена про дату, час і місце проведення підготовчого судового засідання, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, але своїм правом на участь у судовому засіданні не скористалась, про причини неявки суд не повідомила, відзиву на позов не подала.

Представник третьої особи у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлені належним чином.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглянувши вказану заяву позивача про залишення позову без розгляду, вивчивши матеріали справи, суд приходить до такого висновку.

Згідно з ч.3 ст.13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Приписами п.1 ч.2 ст.200 ЦПК України передбачено, що за результатами підготовчого засідання суд може постановити ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи, що позивач у підготовче судове засідання, тобто до початку розгляду справи по суті, подав заяву про залишення позову без розгляду, то виходячи з принципу диспозитивності цивільного судочинства, визначеного ст.13 ЦПК України, ці вимоги позивача слідзадовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.2, 13, 189-200, 257 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву Комарівської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області, про залишення без розгляду позову Комарівської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області, заявленого в інтересах дитини ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Комарівської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області, про відібрання дитини без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів задовольнити.

Позов Комарівської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області, заявленої в інтересах дитини ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , третя особа: служба у справах дітей Комарівської сільської ради Ніжинського (колишнього Борзнянського) району Чернігівської області, про відібрання дитини без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів залишити без розгляду та повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.В. Данько

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113229815
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання дитини без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —730/841/23

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні