Ухвала
від 05.09.2023 по справі 908/1771/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

05.09.2023 Справа № 908/1771/23

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Сушко Лариси Миколаївни, розглянувши матеріали заяви

кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп», 84122, Донецька область, Краматорський район, м.Слов`янськ, вул.Світлодарська, б. 6

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Техномайн Інвест», 69063, м.Запоріжжя, вул. Покровська, 23-а, код ЄДРПОУ 42506339

про відкриття провадження у справі про банкрутство

УСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп» звернулося до господарського суду Запорізької області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Техномайн Інвест».

Дослідивши матеріали заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що заяву слід залишити без руху та надати заявнику час для усунення недоліків, встановлених при подані заяви, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства (КУзПБ) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 2 ст. 34 КУзПБ до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом судовий збір не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень.

Як встановлено судом, до заяви Товариством з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп» не додано ані доказів сплати судового збору за звернення із заявою, ані доказів авансування винагороди арбітражному керуючому.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 12.06.2023. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп» залишено без руху. Надано заявникові 10-ти денний строк з моменту отримання ним копії ухвали про залишення заяви без руху для усунення встановлених судом недоліків заяви. Так, заявнику протягом встановленого строку надати суду : докази сплати судового збору за звернення із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство у розмірі 24810,00 грн. (в оригіналі); докази авансування винагороди арбітражному керуючому у розмірі 60 300 грн (в оригіналі).

Станом на 05.09.2023. недоліки заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп» у встановлений судом строк не усунуті.

Статтею 38 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви про відкриття провадження у справі або закінчення строку на усунення недоліків заяви повертає її та додані до неї документи без розгляду. Про повернення заяви про відкриття провадження у справі без розгляду господарський суд постановляє ухвалу. Повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

Враховуючи, що заявником - Товариством з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп» недоліки заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство не усунуто, при цьому судом був наданий достатній час для можливості заявником виконати вимоги ухвали суду та усунути відповідні недоліки, суд дійшов висновку про повернення Товариству з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп» заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Суд звертає увагу заявника на те, що відповідно до ч. 3 ст. 38 Кодексу України з процедур банкрутства повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

Керуючись статтями 2, 38 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 3, 12, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп» про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Техномайн Інвест», 69063, м.Запоріжжя, вул. Покровська, 23-а, код ЄДРПОУ 42506339 повернути без розгляду.

Додаток: заява на 5 аркушах.

Ухвала господарського суду, відповідно до ч.2 ст.235 ГПК України, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала господарського суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів з дня її складення за правилами, визначеними ст.ст. 254-259 ГПК України.

Ухвалу складено та підписано 05.09.2023.

Суддя Л.М. Сушко

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113230208
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —908/1771/23

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 12.06.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні