Ухвала
від 05.09.2023 по справі 367/531/20
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/531/20

Провадження №2/367/811/2023

УХВАЛА

Іменем України

про призначення експертизи

05 вересня 2023 рокуІпінський міський суд Київської області у складі:

головуючого судді Карабаза Н.Ф.,

при секретарі Шемігон В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Орган опіки та піклування Бучанської міської ради, Відділ реєстрації актів цивільного стану Арцизького районного управління юстиції Одеської області, ОСОБА_3 про виключення з актового запису про народження дитини запису про батька,

в с т а н о в и в:

В провадженні Ірпінського міського суду Київської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Орган опіки та піклування Бучанської міської ради, Відділ реєстрації актів цивільного стану Арцизького районного управління юстиції Одеської області, ОСОБА_3 про виключення з актового запису про народження дитини запису про батька.

Представником позивача адвокатом Тищенко Л.М. до суду подано клопотання про призначення експертизи, в якому просить призначити експертизу, проведення якої доручити експертам Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи, що знаходиться в м. Києві по вул. Докучаєвська, 4. На вирішення експертизи поставити наступні питання: Чи являється позивач ОСОБА_1 біологічним батьком неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позивач в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутності.

Відповідач в судове засідання не з`явилася, про час та місце слухання справи повідомлена належним чином, про причини неявки суду не повідомила.

Треті особи по справі не з`явились, не забезпечили явку своїх представників, про час та місце слухання справи повідомлені належним чином.

Перевірка кровного споріднення між ОСОБА_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , можлива лише шляхом вирішення питань, які потребують спеціальних знань в області медицини, тому суд з урахуванням думки сторін, вважає за необхідне призначити по справі судово-генетичну експертизу.

Оскільки, для проведення вказаної експертизи необхідний час на проведення експертизи, то провадження необхідно зупинити.

Керуючись ст.103-104,116-117, 247, п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України,суд

ухвалив:

Призначити по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Орган опіки та піклування Бучанської міської ради, Відділ реєстрації актів цивільного стану Арцизького районного управління юстиції Одеської області, ОСОБА_3 про виключення з актового запису про народження дитини запису про батька судово-генетичну експертизу, проведення якої доручити експертам Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи (адреса знаходження: м. Києві по вул. Докучаєвська, 4).

На вирішення експертизи поставити наступні питання: Чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 біологічним батьком ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Оплату за проведення експертизи покласти на ОСОБА_1 .

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Згідно ч. 1 ст. 109 ЦПК України, у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст. 384-385 КК України.

Ухвала може бути оскаржена в частині зупинення провадження в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду апеляційної скарги.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1013/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя: Н.Ф. Карабаза

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113232834
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —367/531/20

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні