Ухвала
від 01.09.2023 по справі 173/2318/23
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/2318/23

Провадження №2/173/580/2023

У Х В А Л А

іменем України

01 вересня 2023 р. м. Верхньодніпровськ

Суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Петрюк Т.М., розглянувши позовну заяву Жовтоводської окружної прокуратури, представник позивача ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення порядку користування земельною ділянкою -

ВСТАНОВИВ:

До Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява Жовтоводської окружної прокуратури, представник позивача ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення порядку користування земельною ділянкою.

До даної позовної заяви доданий ще один примірник позовної заяви, який містить зовсім інший суб`єктний склад та позовні вимоги, а саме: позивач, керівник Жовтоводської окружної прокуратури, подана в інтересах держави, в особі Головного управління Держгеокадасту у Дніпропетровській області до ОСОБА_2 про припинення права власності щ земельної ділянки шляхом конфіскації

Позовназаява повиннавідповідати вимогам,встановлених ст.ст.175,176Цивільного процесуальногокодексу України,зокрема згідно п. 2 ч.3ст.175ЦПК України,позовна заява (заява) повиннамістити:

-повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

- відповіднодо ч.1ст.177 ЦПКУкраїни - Позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Другий примірник позовної заяви не містить посилань, що дана позовна заява є уточненою чи зміненою. Крім того позивачем не уточнено, я кА саме позовна заява відправлялась учасникам розгляду справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в ст.ст. 175, 176 Цивільного процесуального кодексу України або не сплачено судовий збір, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи вищевикладене, вважаю, що є підстави для залишення поданої позовної заяви без руху з наданням позивачеві строку, який не перевищує десяти днів з дня отримання копії ухвали про залишення заяви без руху, для усунення виявлених недоліків.

З метою усунення недоліків позовної заяви позивачу необхідно: визначитись із суб`єктним складом учасників розгляду справи, надавши суду уточнену позовну заяву із наданням доказів направлення саме уточненої позовної заяви учасникам розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 175, 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Жовтоводської окружної прокуратури, представник позивача ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення порядку користування земельною ділянкою - залишити без руху.

Надати позивачеві, Жовтоводській окружній прокуратурі, строк, який не перевищуєдесяти днівз днявручення ухвали прозалишення позовної заяви без руху, для усуненнявказаних недоліків.А саме: визначитись із суб`єктним складом учасників розглядусправи,надавши суду уточнену позовну заяву із наданням доказів направленнясаме уточненої позовної заяви учасникам розглядусправи.

У випадку невиконання зазначених вимог до вказаного строку позовну заяву буде повернуто.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена 01.09.2023 року

Суддя Петрюк Т.М.

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення01.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113247512
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —173/2318/23

Ухвала від 08.07.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні