Ухвала
від 06.09.2023 по справі 631/230/23
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 631/230/23

провадження № 2/631/289/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду

06 вересня 2023 року селище міського типу Нова Водолага

Нововодолазький районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Трояновської Т. М.,

за участю секретаря судового засідання Тиндик С. М.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача Єфіменко А. В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду у режимі відеоконференції цивільну справу в порядку загального позовного провадження за позовною заявою ОСОБА_2 до Нововодолазької селищної ради Харківської області про зобов`язання укласти договір оренди земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 , від імені та в інтересах якого діє адвокат Волошин Артем Вікторович на підставі ордеру № 1115929 про надання правничої (правової) допомоги від 30 січня 2023 року, звернувся до Нововодолазького районного суду Харківської області з позовною заявою до Нововодолазької селищної ради Харківської області, в якій просить зобов`язати відповідача укласти з ОСОБА_2 договір оренди земельної ділянки на умовах та на строк, передбачених договором оренди земельної ділянки, укладеним сторонами у 2002 році.

Ухвалою Нововодолазького районного суду Харківської області від 06 лютого 2023 року відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Позивач, ОСОБА_2 , у підготовче судове засідання, що було призначене на 06 вересня 2023 року, не з`явився, хоча про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлялись завчасно, відповідно до приписів статті 128 Цивільного процесуального кодексу України, про що свідчить наявне у матеріалах повідомлення про вручення рекомендованого поштового відправлення. Про причини своєї неявки суд не повідомив, заяви про відкладення розгляду справи або про її розгляд за його відсутності не надав, однак скористався правом, наданим частиною 1 статті 58 Цивільного процесуального кодексу України, щодо участі у судовому процесі через представника адвоката Волошина Артема Вікторовича.

Представник позивача адвокат Волощин Артем Вікторович, який приймав участь у режимі відеоконференції, у підготовчому судовому засіданні повідомив суду, що ним надані усі докази по справі, відзив на позовну заяву сторона позивача отримала, ніяких клопотань до суду у них не має, а отже вважав за можливе закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду.

Представник Нововодолазької селищної ради Харківської області заступник Нововодолазького селищного голови з правових питань Єфіменко Аліна Валентинівна, яка діє на підставі довіреності від 01 березня 2023 року № 02-27/432, у підготовчому судовому засідання не заперечувала проти закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду та повідомила про відсутність будь-яких клопотань до суду.

З цього приводу слід зазначити, що відповідно до частини 1 статті 223 Цивільного процесуального кодексу України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього судового засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

За таких обставин, приймаючи до уваги те, що підстав для визнання явки позивача обов`язковою для надання особистих пояснень не має, суд, з урахуванням думку учасників процесу, вважав за можливе провести підготовче засідання без особистої участі ОСОБА_2 , враховуючи те, що був присутній у судовому засіданні його уповноважений представник.

У ході підготовки справи до судового розгляду було вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справі, остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу.

Відповідно до статті 197 Цивільного процесуального кодексу України, сторони не виявили бажання передати справу на розгляд третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді.

Спір між сторонами в добровільному порядку не врегульовано.

Підстав для ухвалення судового рішення в підготовчому судовому засіданні немає.

Відповідачем, відповідно до вимог статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, було надано відзив на позовну заяву позивача. Відповіді на відзив у відповідності до статті 179 Цивільного процесуального кодексу України від сторони позивача на адресу суду не надходило.

Питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, а також про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста не вирішувались, у зв`язку із відсутністю відповідних клопотань.

Заяви та клопотань від учасників справи про забезпечення позову та про зустрічне забезпечення, а також щодо направлення судових доручень не надходило.

Враховуючи те, що справа перебуває на розгляді у суді вже тривалий час, на протязі якого сторони мали об`єктивну змогу надати суду усі наявні у них докази по справі та при необхідності звернутись до суду з відповідними заявами й клопотаннями, чого зроблено не було, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження по справі та призначити справу до судового розгляду.

Для з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, належить встановити наступний порядок: заслухати сторони та дослідити письмові докази.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово, у відкритому судовому засіданні.

З урахуванням викладеного, керуючись статтями 189, 197, 198, 200, 223, 260, 261 Цивільного процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Закрити підготовчепровадження уцивільній справіза позовноюзаявою ОСОБА_2 до Нововодолазької селищної ради Харківської області про зобов`язання укласти договір оренди земельної ділянки.

Цивільну справу призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 28 вересня 2023 року о 14 годині 00 хвилин в приміщенні Нововодолазького районного суду Харківської області, розташованого за адресою: Харківська область, Харківський район, селище міського типу Нова Водолага, вулиця Захисників України, будинок № 1, з викликом сторін.

Роз`яснити учасникам справи, що їх неявка у судове засідання за умови належного повідомлення про його дату, час і місце, не перешкоджає проведенню засідання на підставі наявних у ній даних чи доказів, крім випадків, визначених статтею 223 Цивільного процесуального кодексу України.

Звернути увагу учасників судового процесу, що відповідно до частини 3 статті 131 Цивільного процесуального кодексу України, зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Повідомити учасників справи, що інформацію щодо її розгляду, вони можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки:«http://nv.hr.court.gov.ua».

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання. Заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Т. М. Трояновська

СудНововодолазький районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113258676
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —631/230/23

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Трояновська Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні