Ухвала
від 06.09.2023 по справі 742/2908/22
ПРИЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/742/575/23

Єдиний унікальний № 742/2908/22

УХВАЛА

06 вересня 2023 року суддя Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області Бездідько В.М., за участю секретаря Голушко А.С., представника відповідача адвоката Карпенка В.К., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Прилуки цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Зарічна Л.А., до ТОВ «Мережа агенцій гарячих путівок», третя особа, що не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача: фізична особа - підприємець ОСОБА_2 , про захист прав споживача (розірвання договору, стягнення коштів та відшкодування моральної шкоди за невиконання договору про надання туристичних послуг),

встановив:

В провадженні Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області перебуває цивільний позов ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Зарічна Л.А., до ТОВ «Мережа агенцій гарячих путівок», третя особа, що не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача: фізична особа - підприємець ОСОБА_2 , про захист прав споживача (розірвання договору, стягнення коштів та відшкодування моральної шкоди за невиконання договору про надання туристичних послуг).

Представник позивача подав клопотання про витребування доказів. Вказане клопотання обґрунтовано тим, щодані докази можуть підтвердити або спростувати обставини викладені у позовній заяві, отримати докази самостійно не видалось за можливе.

Дослідивши подане клопотання, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно дост.84ЦПК України,учасник справи,у разінеможливості самостійнонадати докази,вправі податиклопотання провитребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Оскільки витребувані документи будуть доказами при розгляді даної справи, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 84, 260- 261 ЦПК України, суд

ухвалив:

Відкласти судовий розгляд цивільного провадження за позовом ОСОБА_1 ,представник позивача адвокатЗарічна Л.А.,до ТОВ«Мережа агенційгарячих путівок»,третя особа,що незаявляє самостійнихвимог,на сторонівідповідача:фізична особа-підприємець ОСОБА_2 ,про захистправ споживача(розірваннядоговору,стягнення коштівта відшкодуванняморальної шкодиза невиконаннядоговору пронадання туристичнихпослуг), до 10 год 00 хв 06 листопада 2023 року.

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у третьої особи ФОП ОСОБА_2 агентський договір на реалізацію туристичного продукту (реалізацію туристичних послуг), зокрема наявності у тур агента права або доручення від відповідної туристичної компанії на реалізацію для ОСОБА_1 , туристичної подорожі за маршрутом Київ-Греція-Київ у готелі Греції «Bomo Calamos beach» у період з 05.07.2021 до 12.07.2021.

Зобов`язати ФОП ОСОБА_2 в строк до 01 листопада 2023року надати суду зазначені докази.

Попередити ФОП ОСОБА_2 , що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Володимир БЕЗДІДЬКО

Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113262128
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання туристичних послуг

Судовий реєстр по справі —742/2908/22

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Бездідько В. М.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Бездідько В. М.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Бездідько В. М.

Рішення від 09.01.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Бездідько В. М.

Рішення від 09.01.2023

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Бездідько В. М.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Бездідько В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні