Ухвала
від 06.09.2023 по справі 357/10666/23
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/10666/23

Провадження № 2-о/357/338/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 вересня 2023 року cуддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Бебешко М. М. перевіривши заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: Узинська міська рада (місцезнаходження: вул. Незалежності, 16/1, м. Узин, Білоцерківський район, Київська область, 09170), особа відносно якої розглядається заява: ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ), про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до суду надійшла заява про визнання фізичної особи недієздатною.

За формою та змістом заява відповідає вимогам ЦПК України, підсудна даному суду та підлягає розгляду за правилами окремого провадження за участю заявників, представника заінтересованої особи.

Отже, вважаю за необхідне призначити справу до судового розгляду.

Згідно зі ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (ч.6, 7, 8, 9 ст.84 ЦПК України).

З метою повного, всебічного та об`єктивного встановлення обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Узинська міська лікарня» Узинської міської ради (вул. Івана Богуна, 57-А, м. Узин, Білоцерківського району, Київської області) медичні документи (амбулаторну картку) щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Витребувати з Білоцерківської міжрайонної психіатричної спеціалізованої МСЕК (вул. Василя Стуса, 41, м. Біла Церква, Київська область) медичні документи (амбулаторну картку) щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно з вимогами п.24 ч.1 ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб: особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2і3частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

В свою чергу ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено, що безоплатна вторинна правова допомога включає здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Згідно з ч. 4 ст. 19 Закону у разі надходження судового рішення про залучення адвоката осіб, зазначених у пунктах 9, 24, 25 частини першої статті 14 цього Закону, центр з надання безоплатної правничої допомоги зобов`язаний невідкладно прийняти рішення про призначення адвоката та про надання безоплатної вторинної правничої допомоги.

Враховуючи відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_2 адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно фізичної особи у справі про визнання фізичної особи недієздатною, суд вважає необхідним залучити для надання їй безоплатної вторинної правничої допомоги адвоката з числа адвокатів Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Розгляд справи проводити судом у складі одного судді та двох присяжних.

Керуючись ст. 187, 293, 299, 300 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до провадження заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Узинська міська рада, особа відносно якої розглядається заява: ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

Призначити розгляд клопотання у відкритому судовому засіданні в приміщенні Білоцерківського міськрайонного суду Київської області за адресою: м. Біла Церква вул. Волонтерська, 7 на 05 жовтня 2023 року о 09:30 год.

Розгляд справи проводити судом у складі одного судді та двох присяжних.

Залучити до участі в справі в якості заінтересованої особи: Ольшаницький психоневрологічний інтернат (місцезнаходження: вул. Лісова, 8 а, с. Ольшаниця, Білоцерківський район, Київська область, 09635). Зобов`язати забезпечити участь в судовому засіданні особи, відносно якої розглядається заява ОСОБА_3 .

Забезпечити захист прав особи, стосовно якої розглядається справа ОСОБА_3 , шляхом призначення адвоката з числа адвокатів Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на весь час розгляду справи.

Копію ухвали направити до Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги ( місцезнаходження: вул. Богдана Хмельницького 9, 4 пов. оф. 95, м. Біла Церква, Київська область), для виконання.

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Узинська міська лікарня» Узинської міської ради (вул. Івана Богуна, 57-А, м. Узин, Білоцерківського району, Київської області) медичні документи (амбулаторну картку) щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати з Білоцерківської міжрайонної психіатричної спеціалізованої МСЕК (вул. Василя Стуса, 41, м. Біла Церква, Київська область) медичні документи (амбулаторну картку) щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1

Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів та встановити заявнику строк для подачі письмових пояснень, який не може перевищувати 5 днів із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню від рішення суду не підлягає.

Суддя М. М. Бебешко

Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено08.09.2023
Номер документу113263280
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —357/10666/23

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні