Ухвала
від 06.09.2023 по справі 554/6640/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 06.09.2023Справа № 554/6640/23 Провадження № 2/554/7345/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 вересня 2023 року м. Полтава

Октябрський районний суд м.Полтави, в складі суду :

судді Блажко І.О.

при секретарі Гуляєвої О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , в інтересах яких діє адвокат Степаненко Оксана Володимирівна до публічного акціонерного товариства «Керамік», третя особа Полтавська міська рада про визнання права власності на житлове приміщення , -

в с т а н о в и в :

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , в інтересах яких діє адвокат Степаненко О.В. до ПАТ «Керамік» про визнання права власності на житлове приміщення.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи приходить до висновку про залучення до участі в справі третьої особи та залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

На підставі викладеного, залучити до участі у справі в якості третьої особи Управління майном комунальної власності міста (36000, м. Полтава, вулиця Соборності,36).

Згідно з вимогами ч.11 ст.187 ЦПК України, суддя, встановивши, що після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подану без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Згідно ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до пп.1 п.1 ч.2ст.4 ЗУ «Про судовий збір», за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою - підприємцем, ставка судового збору становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно із ст.7ЗУ «ПроДержавний бюджетУкраїни на2023рік» розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01.01.2023 становить 2684,00 грн.

Позивачами ОСОБА_1 , ОСОБА_2 подано до суду позовну заяву про визнання права власності на житлове приміщення, вартість якого становить 423 500 грн., проте позовна вимога не оплачена судовим збором

Позовна заява не відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України : ч. 1,ст. 177 ЦПК України, а саме: не надано квитанцію про сплату судового збору; зазначено неналежного відповідача ПАТ «Керамік» замість ПАТ «Керамік», в особі арбітражного керуючого-ліквідатора Дуленка А.Г.

Враховуючи, що позовну заяву складено з порушенням вимог ст.175 ЦПК України, приходжу до висновку про залишення позовної заяви без руху. Надати позивача ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , адвокату Степаненко О.В. строк для усунення вищенаведених недоліків.

При визначенні дати проведення судового засідання враховується кількість справ, що перебувають в провадженні судді, що зумовлено фактичною кількістю працюючих суддів в Октябрському районному суді м. Полтави.

Керуючись ст.ст. 53, 175, 177, 185, 261 ЦПК України , суд , -

в и р і ш и в:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи Управління майном комунальної власності міста (36000, м. Полтава, вулиця Соборності,36).

Позивачі, представник позивачів не пізніше 2 (двох) днів з дня вручення копії ухвали у справі повинні направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду.

Третя особа маєправо податипояснення щодопозовупротягом 15 днів із дня отримання останнього, копію пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна надіслати (надати) одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду, а щодо відзиву - протягом 10 днів із дня його отримання, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповіді учасників справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з надісланням (наданням) відповіді до суду, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , в інтересах яких діє адвокат Степаненко Оксана Володимирівна до публічного акціонерного товариства «Керамік», третя особа Полтавська міська рада про визнання права власності на житлове приміщення залишити без руху.

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , адвокат Степаненко Оксана Володимирівна повинні усунути недоліки позовної заяви протягом не більше 5 (п`яти) днів з дня отримання, вручення, доставлення повного тексту ухвали.

Призначити судове засідання в Октябрському районному суді м.Полтави за адресою - м.Полтава, вул.Навроцького, 5, кабінет №№17,18 на 16.00 годин на 01 листопада 2023 року, викликати в судове засідання позивача, відповідача, представника відповідача.

Учасники справиможуть отриматиінформацію уданій справіна офіційномувеб-порталісудової владиУкраїни завеб-адресоюhttp://court.gov.ua/sud1622/з зазначенням індивідуального номеру провадження.

Ухвала набирає чинності з моменту підписання її суддею 06 вересня 2023 року.

Повний текст ухвали складено 06 вересня 2023 року.

Суддя І.О.Блажко

Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено08.09.2023
Номер документу113264747
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житлове приміщення

Судовий реєстр по справі —554/6640/23

Рішення від 05.12.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Рішення від 05.12.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні