Ухвала
від 05.09.2023 по справі 904/4861/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

05.09.2023м. ДніпроСправа № 904/4861/15 (904/8652/21)

за позовом ОСОБА_1 , м. Дніпро

до до відповідача - 1 ОСОБА_2 м. Дніпро

відповідача-2 Товариства з обмеженою відповідальністю "Комекс", с. Дослідне, Дніпровський район, Дніпропетровська область

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кейтельгіссер Олександра Михайлівна, м. Дніпро

про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав та припинити право власності на нерухоме майно

Суддя Владимиренко І.В.

Без участі (виклику) представників сторін

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до відповідача - 1 ОСОБА_2 та відповідача-2 Товариства з обмеженою відповідальністю "Комекс", Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кейтельгіссер Олександра Михайлівна про визнання недійсним договору купівлі-продажу майнових прав та скасування реєстрації права власності на нерухоме майно.

Ухвалою господарського суду від 07.02.2022р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження. Залучено у участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Кейтельгіссер Олександру Михайлівну ( АДРЕСА_1 ). Призначене підготовче засідання, яке відбудеться 01.03.2022 о 11:40год. у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області. Викликано у підготовче засідання повноважних представників сторін, визнавши їх явку обов`язковою.

В судове засідання 01.03.2022р. представники сторін не з`явились.

Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022р. Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022р. введено в Україні воєнний стан строком на 30 діб, у зв`язку з чим судове засідання призначене на 01.03.2022р. не відбулось.

Ухвалою господарського суду від 01.03.2022р. відкладено розгляд справи № 904/4861/15 (904/8652/21) призначений до розгляду в судовому засіданні на 01.03.2022р. Про дату та час наступного судового засідання у справі № 904/4861/15 (904/8652/21) всіх учасників процесу буде повідомлено додатково відповідною ухвалою суду в порядку Господарського процесуального кодексу України, внесеною до Єдиного державного реєстру судових рішень. Господарський суд рекомендує сторона

Указом Президента України № 133/2022 від 14.03.2022р. Про продовження дії воєнного стану в Україні" продовжено воєнний стан в Україні на 30 діб до 25.04.2022р.

Ухвалою господарського суду від 28.03.2022р. призначено підготовче засідання, яке відбудеться 26.04.2022р. о 11:40год. В разі неможливості забезпечити участь в судовому засіданні повноважних представників сторін повідомити господарський суд Дніпропетровської області відповідним зверненням. До засідання подати: позивачу - протягом 10 календарних днів з дня отримання відзиву, надати відповідь на відзив; документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; оригінали документів, доданих до заяви (для огляду в судовому засіданні); повідомити відповідачів та третіх осіб про час і місце судового засідання, докази повідомлення надати суду. У випадку подання відповіді на відзив, направити її копію на адресу відповідачів, докази чого надати суду (розрахунковий чек, опис вкладення до цінного листа). Відповідачам-1,2 протягом 15 календарних днів з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі надати відзив на позовну заяву за правилами статті 165 Господарського процесуального кодексу України; заперечення на відповідь на відзив (протягом 10 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив), складене відповідно до вимог ст. 167 Господарського процесуального кодексу України, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; докази направлення копії заперечення позивачу. У випадку подання заперечень на відповідь на відзив, направити їх копію на адресу позивача, докази чого надати суду (розрахунковий чек, опис вкладення до цінного листа). Третій особі - протягом 15 календарних днів з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі надати письмові пояснення (заперечення) на позов, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів, сторонам: належним чином засвідчені копії документів на підтвердження процесуальних повноважень їх представників відповідно до вимог, передбачених статтею 60 Господарського процесуального кодексу України (оригінали надати для огляду в судове засідання).

26.04.22р. до суду від представника відповідача - 2 надійшов відзив на позовну заяву. Судом відзив прийнятий до відома.

Ухвалою господарського суду від 26.04.2022р. усне клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи - задоволено. Відкладено підготовче засідання суду на 25.05.2022р. о 10:00 год. В разі неможливості забезпечити участь в судовому засіданні повноважних представників сторін повідомити господарський суд Дніпропетровської області відповідним зверненням. До засідання подати: позивачу - протягом 10 календарних днів з дня отримання відзиву, надати відповідь на відзив; документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; оригінали документів, доданих до заяви (для огляду в судовому засіданні); повідомити відповідачів та третіх осіб про час і місце судового засідання, докази повідомлення надати суду. У випадку подання відповіді на відзив, направити її копію на адресу відповідачів, докази чого надати суду (розрахунковий чек, опис вкладення до цінного листа). Відповідачу-1 протягом 15 календарних днів з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі надати відзив на позовну заяву за правилами статті 165 Господарського процесуального кодексу України; заперечення на відповідь на відзив (протягом 10 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив), складене відповідно до вимог ст. 167 Господарського процесуального кодексу України, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; докази направлення копії заперечення позивачу. Відповідачу - 2 заперечення на відповідь на відзив (протягом 10 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив), складене відповідно до вимог ст. 167 Господарського процесуального кодексу України, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; докази направлення копії заперечення позивачу. У випадку подання заперечень на відповідь на відзив, направити їх копію на адресу позивача, докази чого надати суду (розрахунковий чек, опис вкладення до цінного листа). Третій особі - протягом 15 календарних днів з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі надати письмові пояснення (заперечення) на позов, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; сторонам: належним чином засвідчені копії документів на підтвердження процесуальних повноважень їх представників відповідно до вимог, передбачених статтею 60 Господарського процесуального кодексу України (оригінали надати для огляду в судове засідання).

04.05.22р. до суду від представника позивача надійшла відповідь на відзив. Судом відповідь на відзив прийнята до відома.

04.05.2022р. до суду від представника позивача надійшла заява № 10 від 03.05.22р. про надання представнику позивача можливість приймати участь у розгляді справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення EasyCon.

Ухвалою господарського суду від 09.05.2022р. заяву представника позивача № 10 від 03.05.22р. про надання представнику позивача можливості приймати участь у розгляді справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення EasyCon - задоволено. Судове засідання призначене на 25.05.2022р. о 10:00год., відбудеться в приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судових засідань № 3-409 за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1 в режимі відеоконференції за допомогою системи "EasyCon" (https://vkz.court.gov.ua).

Ухвалою господарського суду від 25.05.2022р. відкладено підготовче засідання суду на 21.06.2022р. о 11:30 год. В разі неможливості забезпечити участь в судовому засіданні повноважних представників сторін повідомити господарський суд Дніпропетровської області відповідним зверненням. До засідання подати: позивачу - запропонувати подати додаткові пояснення та документальні обґрунтування на подане відповідачем - 2 заперечення на відповідь позивача на відзив; відповідачу-1 протягом 15 календарних днів з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі надати відзив на позовну заяву за правилами статті 165 Господарського процесуального кодексу України; заперечення на відповідь на відзив (протягом 10 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив), складене відповідно до вимог ст. 167 Господарського процесуального кодексу України, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; докази направлення копії заперечення позивачу; відповідачу - 2 надати суду інвентаризацію майна ТОВ "Комекс" проведену в процедурі розпорядження майном та в ліквідаційній процедурі, надати суду документальні докази щодо створення спірного машиномісця № 27 загальною площею 18 кв.м., в будівлі критої автостоянки літ. Б-1, за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 2. Третій особі - протягом 15 календарних днів з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі надати письмові пояснення (заперечення) на позов, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; сторонам: належним чином засвідчені копії документів на підтвердження процесуальних повноважень їх представників відповідно до вимог, передбачених статтею 60 Господарського процесуального кодексу України (оригінали надати для огляду в судове засідання).

17.06.22р. до суду від представника відповідача - 2 ліквідатора Гришина М.А. надійшли пояснення на виконання вимог ухвали господарського суду від 25.05.22р. Судом пояснення прийняті до відома.

20.06.22р. до суду від представника відповідача - 2 Алєксєєнко Р.Ю. надійшли додаткові пояснення. Судом додаткові пояснення прийняті до відома.

Ухвалою господарського суду від 21.06.2022р. відкладено підготовче засідання суду на 21.06.2022р. о 11:30 год. В разі неможливості забезпечити участь в судовому засіданні повноважних представників сторін повідомити господарський суд Дніпропетровської області відповідним зверненням. До засідання подати: позивачу - запропонувати подати додаткові пояснення (заперечення) та документальні обґрунтування на подане відповідачем - 2 заперечення на відповідь позивача на відзив та пояснення; відповідачу-1 протягом 15 календарних днів з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі надати відзив на позовну заяву за правилами статті 165 Господарського процесуального кодексу України; заперечення на відповідь на відзив (протягом 10 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив), складене відповідно до вимог ст. 167 Господарського процесуального кодексу України, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; докази направлення копії заперечення позивачу. Третій особі - протягом 15 календарних днів з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі надати письмові пояснення (заперечення) на позов, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів, сторонам: належним чином засвідчені копії документів на підтвердження процесуальних повноважень їх представників відповідно до вимог, передбачених статтею 60 Господарського процесуального кодексу України (оригінали надати для огляду в судове засідання).

Ухвалою господарського суду від 28.06.2022р. виправлено технічну помилку в резолютивній частині ухвали господарського суду від 21.06.2022 року по справі № 904/4861/15 (904/8652/21), зазначивши вірну дату та час на яку відкладено підготовче засідання, а саме: Відкласти підготовче засідання суду на 29.06.2022р. о 10:00 год.

27.06.22р. до суду від представника відповідача - 2 надійшли додаткові пояснення. Судом додаткові пояснення прийняті до відома.

28.06.22р. до суду від представника позивача надійшла заява про зміну предмету позову (шляхом доповнення предмета позову новими позовними вимогами при збереженні первісних позовних вимог), в якій позивач просив суд прийняти цю заяву про зміну предмета позову до розгляду та приєднати до матеріалів справи та розглядати з урахуванням її доповнення наступними позовними вимогами: 1.Визнати недійсним укладений між ОСОБА_2 та товариством з обмеженою відповідальністю КОМЕКС договір купівлі - продажу майнових прав № 2-09-04/2 від 12.01.2004 на машиномісце № 27 загальною площею 18 кв.м.. в будівлі критої автостоянки літ. Б-1, за адресою: АДРЕСА_2 та припинити право власності ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 ) оформлене записом: 41540755 від 13.04.2021 на об`єкт нерухомого майна - приміщення, машиномісце № 27, загальної площі 18 кв.м., адреса: АДРЕСА_2 , що зареєстровано 13.04.2021 р. приватним нотаріусом Дніпровського міського нотаріального округу Кейтельгіссер Олександра Михайлівна. 2. Стягнути з Відповідачів - ОСОБА_2 ( АДРЕСА_4 , ІПН - НОМЕР_1 ), товариства з обмеженою відповідальністю КОМЕКС (52071, Дніпропетровська обл., Дніпровський р-н., селище Дослідне, вул. Наукова, будинок 1, ідентифікаційний код юридичної особи - 30295870) витрати по сплаті судового збору у розмірі 4540,00 грн. Судом заява прийнята до розгляду.

29.06.22р. до суду від представника відповідача - 2 надійшло клопотання від 28.06.22р. про відкладення розгляду справи. Судом клопотання прийнято до розгляду.

Ухвалою господарського суду від 29.06.2022р. прийнято до розгляду заяву позивача про зміну предмету позову у справі № 904/4861/15 (904/8652/21). Клопотання представника відповідача - 2 від 28.06.22р. про відкладення розгляду справи - задоволено. Відкладено підготовче засідання суду на 02.08.2022р. о 10:30 год. В разі неможливості забезпечити участь в судовому засіданні повноважних представників сторін повідомити господарський суд Дніпропетровської області відповідним зверненням. До засідання подати: позивачу - запропонувати подати додаткові пояснення та документальні обґрунтування на подані відповідачем - 2 додаткові пояснення; відповідачам-1,2 відзив на позовну заяву, з урахуванням заяви позивача про зміну предмету позову за правилами статті 165 Господарського процесуального кодексу України; заперечення на відповідь на відзив (у разі її отримання - до дня першого підготовчого засідання), складене відповідно до вимог ст. 167 Господарського процесуального кодексу України, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; докази направлення копії заперечення позивачу. У випадку подання заперечень на відповідь на відзив, направити їх копію на адресу позивача, докази чого надати суду (розрахунковий чек, опис вкладення до цінного листа). Третій особі - надати письмові пояснення (заперечення) на позов з урахуванням заяви позивача про зміну предмету позову, документальне і нормативне обґрунтування викладених доводів; сторонам: належним чином засвідчені копії документів на підтвердження процесуальних повноважень їх представників відповідно до вимог, передбачених статтею 60 Господарського процесуального кодексу України (оригінали надати для огляду в судове засідання).

25.07.22р. до суду від представника відповідача - 2 надійшли додаткові пояснення. Судом додаткові пояснення прийняті до відома.

01.08.22р. до суду від представника відповідача - 2 надійшов відзив на позовну заяву з урахуванням заяви позивача про зміну предмету позову. Судом відзив прийнятий до відома.

Ухвалою господарського суду від 02.08.2022р. закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 22.08.2022р. о 11:30год.

16.08.2022р. до суду від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Експерт Інвест" надійшло клопотання № б/н про надання представнику ТОВ "Фінансова компанія "Експерт Інвест" адвокату Лабатюку Я.М. можливості приймати участь у розгляді справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення EasyCon.

Ухвалою господарського суду від 18.08.2022 клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Експерт Інвест" адвоката Лабатюка Я. М. № б/н про надання представнику ТОВ "Фінансова компанія "Експерт Інвест" адвокату Лабатюку Я. М. можливості приймати участь у розгляді справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення EasyCon - задоволено. Судове засідання призначене на 22.08.2022р. об 11:30год., відбудеться в приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судових засідань № 3-409 за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1 в режимі відеоконференції за допомогою системи "EasyCon" (https://vkz.court.gov.ua).

18.08.2022р. представник позивача подав до суду клопотання про призначення експертизи.

Ухвалою господарського суду від 22.08.2022 відкладено розгляд справи по суті на 14.09.2022 року о 12:20год. Викликано у судове засідання повноважних представників сторін, визнавши їх явку обов`язковою. До засідання подати: Позивачу: належне обґрунтування неможливості вчасного подання клопотання про призначення експертизи, відповідно до положень ч.1 ст.207 ГПК України. Надіслати учасникам справи копію обґрунтувань та доданих до неї документів, надати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) учасникам справи. Відповідачам-1,2: пояснення/заперечення на клопотання позивача про призначення експертизи, надіслати учасникам справи копію пояснень/заперечень та доданих до неї документів, надати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) учасникам справи.

07.09.2022 представник позивача подав до суду письмове обґрунтування неможливості вчасного подання клопотання про призначення експертизи. Судом письмове обґрунтування позивача прийнято до відома.

14.09.2022 представник позивача подав до суду клопотання про повернення справи №904/4861/15(904/8652/21) на стадію підготовчого провадження. Судом клопотання прийнято до розгляду.

14.09.2022 представник відповідача-2 подав до суду заперечення проти клопотання позивача про призначення експертизи. Судом заперечення відповідача-2 прийнято до відома.

14.09.2022 в судове засідання з`явились представники позивача та відповідача-2.

Ухвалою господарського суду від 14.09.2022 клопотання представника позивача про повернення справи №904/4861/15(904/8652/21) на стадію підготовчого провадження - задоволено. Ухвалено повернутись до розгляду справи у підготовчому провадженні. Призначено підготовче засідання на 20.09.2022р. о 10:40год. Викликано у судове засідання повноважних представників сторін, визнавши їх явку обов`язковою. До засідання подати: Позивачу: - завчасно направити копію цієї ухвали відповдачам-1,2 та третій особі, докази направлення надати до суду. Відповідачам-1,2: у відповідності до положень ст. 99 Господарського процесуального кодексу України визначити перелік питань, роз`яснення яких, потребує висновку експерта. В разі неможливості забезпечити участь в судовому засіданні повноважних представників сторін повідомити господарський суд Дніпропетровської області відповідним зверненням.

20.09.2022 представник позивача надав до суду супровідним листом докази направлення ухвали від 14.09.2022 відповідачам-1,2 та третій особі. Судом долучено до матеріалів справи подані позивачем докази.

20.09.2022 представник відповідача-2 подав до суду заперечення №2 проти клопотання позивача про призначення експертизи. Судом заперечення відповідача-2 прийнято до відома.

20.09.2022 представник відповідача-2 подав до суду клопотання про витребування документів від позивача щодо машиномісць №7 та №21. Судом клопотання прийнято до розгляду.

Ухвалою господарського суду від 20.09.2022 клопотання представника відповідача-2 про витребування документів від позивача щодо машиномісць №7 та №21 - залишено без задоволення. Задоволено клопотання позивача про призначення у справі №904/4861/15 (904/8652/21) експертизи. Призначено у справі № 904/4861/15 (904/8652/21) судову комплексну будівельно-технічну експертизу та пожежно-технічну експертизу приміщення, проведення якої доручити Дніпропетровському науково-дослідному інституту судових експертиз (49000, м. Дніпро, вул. Січеславська Набережна, 17). На вирішення експерта поставлено питання: 1. Чи відповідає розташування приміщення, машино-місця № 27, загальною площею 18 кв.м. за адресою: м. Дніпро, вул. Чекмарьова академіка, будинок 2, яке знаходяться в будівлі критої автостоянки протипожежним вимогам та нормативно-правовим актам в галузі будівництва, зокрема, але не виключно. вимогам ДБН В.2.3-15:2007 Споруди транспорту. Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів? 2. Чи відповідає розташування приміщення, машино-місця № 27, загальною площею 18 кв.м. за адресою: м. Дніпро, вул. Чекмарьова академіка, будинок 2 вимогам пожежної безпеки, чи створює вказане машино-місце перешкоди доступу до підсобних приміщень, чи обмежують доступ до дверей, які ведуть до під`їздів житлових будинків та до евакуаційних шляхів? 3. Чи відповідає розташування автомобілів на машино-місці № 27 нормативній відстані між автомобілями та елементами будівельних конструкцій будинків та споруд? 4. Чи може існуюча система пожежогасіння забезпечити пожежогасіння приміщення, машино-місця № 27, загальною площею 18 кв.м. за адресою: м. Дніпро, вул. Чекмарьова академіка, будинок 2 у разі виникнення пожежі, таким чином, щоб полум`я не розповсюджувалося на інші автомобілі та приміщення та без створення загрози життю та майну власників таких приміщень? 5. Чи відповідає приміщення, машино-місце № 27, загальною площею 18 кв.м. за адресою: м. Дніпро, вул. Чекмарьова академіка, будинок 2 існуючій технічній документації, зокрема, на підставі якої було введено в експлуатацію будівлю критої автостоянки літ. Б-1, за адресою: м. Дніпро, вул. Чекмарьова академіка, будинок 2 та документації наявній в КП Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації Дніпровської міської ради? Попереджено експертів, які безпосередньо проводитимуть судову експертизу про кримінальну відповідальність, передбачену статтями 384, 385 Кримінального кодексу України за дачу завідомо неправдивого висновку та відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків. Зобов`язано учасників справи своєчасно надавати на вимогу експерта всі необхідні для проведення експертизи додаткові матеріали, надавати на вимогу експерта додаткові документи, пояснення тощо, а також забезпечувати та всіляко сприяти проведенню експертизи. Витрати з проведення експертизи покладено на ОСОБА_1 ( АДРЕСА_5 , ідентифікаційний код НОМЕР_2 ). Зобов`язати позивача забезпечити повну та своєчасну оплату експертизи. Питання про остаточний розподіл витрат на проведення судової експертизи буде вирішено під час прийняття судового рішення у справі, відповідно до вимог статей 129, 130 Господарського процесуального кодексу України. Після закінчення експертизи висновок з матеріалами справи №904/4861/15 (904/8652/21) та документи, що підтверджують витрати, пов`язані з проведенням експертизи надіслати до Господарського суду Дніпропетровської області (адреса: 49600, м. Дніпро, вул. В.Винниченка, 1). Копію висновку направити сторонам. Зупинено провадження у справі №904/4861/15 (904/8652/21) на час проведення експертизи.

На адресу суду 12.12.2022 надійшло клопотання Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз №3016/06/13-22 від 14.11.2022 про погодження строку проведення експертизи понад 90 календарних днів, у зв`язку зі значною завантаженістю експертів з будівельно-технічних досліджень ДніпроНДІСЕ. Також, у вказаному клопотанні експерт просив забезпечити виконання попередньої оплати експертизи в порядку передбаченому чинним законодавством, яка згідно ухвали покладена на позивача відповідно до рахунку та актів попереднього розрахунку вартості висновку судового експерта, які експертом направлено на адресу платника.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 13.12.2022 провадження у справі №904/4861/15 (904/8652/21) для розгляду клопотання Дніпропетровського науково - дослідного інституту судових експертиз №3016/06/13-22 від 14.11.2022 поновлено.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 13.12.2022 клопотання Дніпропетровського науково - дослідного інституту судових експертиз №3016/06/13-22 від 14.11.2022 про проведення судової експертизи у строк, що перевищує 90 календарних днів - задоволено. Надано згоду на проведення судової експертизи понад 90 календарних днів. Зобов`язано ОСОБА_1 здійснити попередню оплату вартості проведення судової будівельно-технічної експертизи №6031/6032-22 у справі №904/4861/15 (904/8652/21), згідно рахунку Дніпропетровського НДІСЕ №503 від 08.11.2022 на суму 19 632 грн. 08 коп. Докази попередньої оплати судової експертизи надати Дніпропетровському науково - дослідному інституту судових експертиз, а також до суду. Провадження у справі №904/4861/15 (904/8652/21) зупинено на час проведення експертизи.

05.09.2023 до суду від судових експертів Дніпропетровського науково - дослідного інституту судових експертиз надійшло клопотання №5093/06-11/13-23 від 17.08.2023 про надання об`єкту для дослідження.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 05.09.2023 поновлено провадження у справі №904/4861/15 (904/8652/21) для розгляду клопотання судових експертів Дніпропетровського науково - дослідного інституту судових експертиз №5093/06-11/13-23 від 17.08.2023 про надання об`єкту для дослідження.

Розглянувши клопотання судових експертів Дніпропетровського науково - дослідного інституту судових експертиз №5093/06-11/13-23 від 17.08.2023 про надання об`єкту для дослідження, господарський суд зазначає наступне.

У клопотанні судових експертів Дніпропетровського науково - дослідного інституту судових експертиз №5093/06-11/13-23 від 17.08.2023 про надання об`єкту для дослідження, судові експерти просили суд:

1. Повідомити сторони, що дослідження об`єкту дослідження приміщення будівлі критої автостоянки літ. «Б-1 за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 2 відбудеться 22.09.2023 з 9-00.

2. Забезпечити 22.09.2023 прибуття експертів, належні умови для роботи та безперешкодний доступ до об`єкту дослідження - приміщення будівлі критої автостоянки літ. «Б-1 за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 2.

3. Забезпечити присутність при досліджені учасників процесу (сторін по справі).

4. Узгодити з експертами інші питання, що стосуються організації дослідження можливо за телефоном (056) 778 08 90.

Згідно з п. 3.9. Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 р. № 53/5 якщо необхідно провести експертизу (дослідження) на місці події або огляд об`єкта за його місцезнаходженням, орган (особа), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта) (замовив(ла) дослідження), повинен(на) забезпечити прибуття експерта, безперешкодний доступ до об`єкта, а також належні умови для його роботи, а в разі потреби викликати учасників процесу або інших осіб. У разі неявки осіб чи їх законних представників, що викликалися, у визначений час на місце події або огляду об`єкта дослідження (огляд) проводиться без їх участі, про що зазначається у висновку.

Відповідно до абзацу п`ятого п. 11 Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 р. № 53/5 клопотання судового експерта про надання додаткових матеріалів розглядається господарським судом після поновлення провадження у справі; за необхідності для розгляду такого клопотання суд може витребувати матеріали справи з експертної установи, а також повідомити учасників судового процесу про час і місце проведення відповідного судового засідання. Після розгляду клопотання провадження у справі знову зупиняється, а матеріали справи, якщо вони витребувалися судом, надсилаються до експертної установи.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 228 Господарського процесуального кодексу України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Враховуючи те, що судом розглянуто клопотання судових експертів №5093/06-11/13-23 від 17.08.2023, з метою подальшого проведення судової експертизи, провадження у справі підлягає зупиненню на підставі п. 2 ч. 1 ст. 228 Господарського процесуального кодексу України до закінчення експертного дослідження і отримання господарським судом висновку експерта.

За таких обставин, керуючись Інструкцією про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 р. № 53/5, ст.ст. 228, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання судових експертів Дніпропетровського науково - дослідного інституту судових експертиз №5093/06-11/13-23 від 17.08.2023 про надання об`єкту для дослідження - задовольнити.

1. Повідомити сторони, що дослідження об`єкту дослідження приміщення будівлі критої автостоянки літ. «Б-1 за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 2 відбудеться 22.09.2023 з 9-00.

2. Забезпечити 22.09.2023 прибуття експертів, належні умови для роботи та безперешкодний доступ до об`єкту дослідження - приміщення будівлі критої автостоянки літ. «Б-1 за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 2.

3. Забезпечити присутність при досліджені учасників процесу (сторін по справі).

4. Узгодити з експертами інші питання, що стосуються організації дослідження можливо за телефоном (056) 778 08 90.

Провадження у справі №904/4861/15 (904/8652/21) зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала набирає законної сили 06.09.2023 та може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 256, 257 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала підписана 06.09.2023р.

Суддя І.В. Владимиренко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено08.09.2023
Номер документу113267863
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: майнові спори, стороною в яких є боржник

Судовий реєстр по справі —904/4861/15

Ухвала від 28.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 02.10.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні