Ухвала
від 04.09.2023 по справі 320/17496/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення

судового засідання для розгляду справи по суті

04 вересня 2023 року м. Київ № 320/17496/23

Київський окружний адміністративний суд у складі судді Колеснікової І.С., при секретарі судового засідання Лозовому О.А., сторони не з`явились, розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті в адміністративній справі,-

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "СІЕРАНС ГЛОБАЛ МЕРЧАНТС УКРАЇНА"

доЦентрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків

провизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,-

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю "СІЕРАНС ГЛОБАЛ МЕРЧАНТС УКРАЇНА" із позовом до Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків, в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення від 31.01.2023 №229/Ж10/31-00-04-02-01 в частині завищення бюджетного відшкодування ПДВ в сумі 1 223 858 грн. та штрафних санкцій в сумі 611 929 грн.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 22.05.2023 відкрито провадження в адміністративній справі за правилами загального позовного провадження; призначено у справі підготовче засідання.

У судове засідання призначене на 04.09.2023 сторони не з`явились.

Позивач надав суду заяву про закриття підготовчого провадження та перехід до розгляду справи по суті.

Відповідач про час, дату та місце проведення судових засідань повідомлявся належним чином про причину своєї неявки суд не повідомляв.

Судом встановлено, що обставин для відкладення підготовчого засідання або оголошення в ньому перерви відсутні, отже перешкод для завершення підготовчого провадження не має.

Приписами статті 173 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до частин першої та другої статті 183 Кодексу адміністративного судочинства України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суддею проведено підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи.

Враховуючи, що всі підготовчі дії виконані судом в повному обсязі, а також заяву представника позивача про закриття підготовчого провадження та перхід до розгляду справи по суті, суд вважає за можливе закінчити підготовче провадження та призначити справу до розгляду.

Керуючись статтями 33, 49, 165, 173,183, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України суд,-

У Х В А Л И В:

1. Закрити підготовче провадження та призначити адміністративну справу №320/17496/23 до судового розгляду по суті в судовому засіданні, яке відбудеться 25 вересня 2023 року о 15:30 год. у приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26)

2. Викликати для участі у судовому засіданні учасників справи (їх представників).

3. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Колеснікова І.С.

Дата ухвалення рішення04.09.2023
Оприлюднено08.09.2023
Номер документу113271253
СудочинствоАдміністративне
Сутьзакриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті в адміністративній справі,- за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "СІЕРАНС ГЛОБАЛ МЕРЧАНТС УКРАЇНА" доЦентрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків провизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —320/17496/23

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Парінов Андрій Борисович

Ухвала від 01.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Парінов Андрій Борисович

Рішення від 26.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні