Ухвала
від 05.09.2023 по справі 908/833/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 14/14/23

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

05.09.2023 Справа № 908/833/23

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Сушко Л.М., розглянувши матеріали справи №908/833/23

Кредитор Товариство з обмеженою відповідальністю Модус Операнді, 69006, м. Запоріжжя, вул. Трегубенка, 18, корпус Б

Банкрут Товариство з обмеженою відповідальністю Зоря-Сервіс-Плюс, 69096, м. Запоріжжя, вул. Гребельна, 5, код ЄДРПОУ 37678340

Ліквідатор Карабань Катерина Борисівна, 51931, м. Кам`янське Дніпропетровської області, вул. Ковалевича, 3, офіс 2

За участю представників сторін: не з`явилися

УСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 30.03.2023. відкрито провадження у справі №908/833/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Зоря-Сервіс-Плюс, 69096, м. Запоріжжя, вул. Гребельна, 5, код ЄДРПОУ 37678340. Визнані грошові вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю Модус Операнді, 69006, м. Запоріжжя, вул. Трегубенка, 18, корпус Б до боржника на суму 87 140, 00 грн. - 1 черга задоволення вимог кредиторів, на суму 374 000,00 грн. - 4 черга задоволення вимог кредиторів. Введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Карабань Катерину Борисівну.

31.03.2023. за №70327 у встановленому законодавством порядку оприлюднено повідомлення про відкриття справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Зоря-Сервіс-Плюс, 69096, м. Запоріжжя, вул. Гребельна, 5, код ЄДРПОУ 37678340.

До господарського суду в порядку ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства заяв з грошовими вимогами до боржника не надійшло.

Постановою господарського суду Запорізької області від 06.06.2023. Товариство з обмеженою відповідальністю Зоря-Сервіс-Плюс визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Карабань Катерину Борисівну.

29.08.2023. до господарського суду Запорізької області від ліквідатора надійшов звіт та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю Зоря-Сервіс-Плюс.

Ухвалою суду від 30.08.2023. звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю Зоря-Сервіс-Плюс прийнято до розгляду, призначено судове засідання на 05.09.2023. о/об 10-30.

У судове засідання 05.09.2023. представники сторін не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені своєчасно та належним чином.

Справа розглядається відповідно до приписів ст. 202 ГПК України за наявними матеріалами.

Вивчивши подані документи звіт та ліквідаційний баланс банкрута судом встановлено, що ліквідатором до підсумкового реєстру вимог кредиторів включено наступних кредиторів:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю Модус Операнді, 69006, м. Запоріжжя, вул. Трегубенка, 18, корпус Б на суму 87 140, 00 грн. - 1 черга задоволення вимог кредиторів, на суму 374 000,00 грн. - 4 черга задоволення вимог кредиторів.

В ході проведення ліквідаційної процедури, ліквідатором відповідно до ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства виконані наступні заходи: на підставі наказу №1 від 21.06.2023 року проведена інвентаризація майнових активів банкрута, за наслідками якої складені відповідні акти.

Так, в ході інвентаризації та за даними бухгалтерського обліку банкрута ліквідатором не виявлено майнових активів, належних банкруту.

З Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта № 333176508, встановлено, що права власності, інші речові права, іпотеки чи обтяження за банкрутом не зареєстровані.

Згідно інформації з Державного реєстру обтяжень рухомого майна встановлено, що за вказаними параметрами інформація відсутня.

З метою виявлення майнових активів, належних банкруту, арбітражним керуючим на адресу державних органів, які здійснюють облік та реєстрацію певних видів рухомого та нерухомого майна, майнових прав направлено запити про надання інформації на адреси Державної служби морського та річкового транспорту України, Головного управління ДПС у Запорізькій області, Головного управління ПФУ у Запорізькій області, Головного управління Держпраці в Запорізькій області, РСЦ МВС у Запорізькій області, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, Державного агентства рибного господарства України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Державного космічного агентства України, Філії «Головний інформаційно- обчислювальний центр» Акціонерного товариства «Укрзалізниця», Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Регіонального відділення фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях, Державної служби України з безпеки на транспорті, Управління цивільного захисту Запорізької обласної державної адміністрації.

Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС в Запорізькій області листом вих. №31/8- 3087 повідомив про відсутність зареєстрованих транспортних засобів за банкрутом.

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру листом від 26.07.2023 року вих. №33-28-0.211-1245/20-23 повідомила про направлення запиту від 17.07.2023 до територіальних органів Держгеокадастру для розгляду та надання відповіді (у разі наявності технічної можливості) в межах повноважень.

Головні управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області, Кіровоградській, Рівненській, Тернопільській, Сумській, Вінницькій, Чернігівській, Хмельницькій, Закарпатській, Миколаївській, Житомирській, Івано-Франківській, Запорізькій, Полтавській, Черкаській, Донецької, Дніпропетровської, Львівській, Волинській, Одеській областях повідомили про відсутність у ТОВ ЗОРЯ-СЕРВІС-ПЛЮС» реєстрації права власності та користування на земельні ділянки у відповідних областях.

Головні управління Держгеокадастру у Херсонській та Харківській областях повідомили про те, що у зв`язку з тимчасовою відсутністю доступу до адміністративних приміщень відсутня технічна можливість надати відомості з реєстрів та архівів.

Листом від 26.07.2023 року вих. №45/2795 філія «Інформаційно-обчислювальний центр» АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ» повідомило про те, що у Автоматизованому банку даних парку вантажних вагонів інформація про вагони, локомотиви, під`їздні колії, зареєстровані за банкрутом, відсутня.

Східне міжрегіональне управління, Центрально-Західне міжрегіональне управління, Західне міжрегіональне управління, Південно-Східне міжрегіональне управління, Північно-Східне міжрегіональне управління Південно-Західне міжрегіональне управління з питань праці листами повідомили ліквідатора про відсутність зареєстрованих за банкрутом великовантажних та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вуличній мережі.

Державна авіаційна служба України повідомила, що за банкрутом повітряні судна не зареєстровані.

Запорізька митниця повідомила ліквідатора про те, що ТОВ «ЗОРЯ-СЕРВІС- ПЛЮС» не перебуває на обліку осіб, які під час провадження сво\ї діяльності є учасниками відносин, що регулюються законодавством України з питань митної справи, митне оформлення експортно-імпортних операцій товариством в митниці не здійснювалось.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повідомило що у НКРЕКП відсутня інформація щодо наявності у власності банкрута електричних та газових мереж.

Державне космічне агентство України повідомило ліквідатора про те, що зареєстрованих унікальних об`єктів космічної діяльності у банкрута немає. Дозвіл на здійснення окремих видів космічної діяльності товариству не видавалися.

ДП «Український державний центра радіочастот» повідомив, що дозволи на експлуатацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв товариству не видавались, присвоєння радіочастот не здійснювалось.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв`язку повідомила, що інформація про наявність у власності ТОВ «ЗОРЯ-СЕРВІС-ПЛЮС» кабельної каналізації електронних комунікаційних мереж відсутня.

Державна архітектурна інспекція містобудування України повідомила ліквідатора про те, що інформації та документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, та документів що засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, змін до них, їх скасування чи анулювання, а також ліцензій на провадження господарської діяльності з будівництва об`єктів за банкрутом не виявлено.

Згідно інформації з реєстру АСВП (https://asvpweb.minjust.gov.Ua/#/search-debtors) станом на 29.08.2023 року виконавчі провадження, стороною у яких виступає боржник відсутні.

Головне управління пенсійного фонду в Запорізькій області листом повідомило про відсутність у ТОВ «ЗОРЯ-СЕРВІС-ПЛЮС» заборгованості зі сплати обов`язкових платежів до Пенсійного фонду України.

Головне управління ДПС у Запорізькій області повідомило про відсутність у банкрута заборгованості по податкам, зборам, обов`язковим платежам.

Згідно листа ГУ ДПС у Запорізькій області за ТОВ «ЗОРЯ-СЕРВІС-ПЛЮС» обліковуються наступні поточні рахунки в АБ «КЛІРИНГОВИИ ДІМ»:

№ НОМЕР_1 валюта рахунку 980 українська гривня, № НОМЕР_2 валюта рахунку 980 українська гривня.

Згідно довідки АБ «КЛІРИНГОВИЙ ДІМ» від 28.08.2023 року закрито поточні рахунки № НОМЕР_1 валюта рахунку 980 українська гривня, № НОМЕР_2 валюта рахунку 980 українська гривня.

На виконання вимог ст.ст. 59, 61, 66 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатором звільнено з роботи директора банкрута, який станом на дату введення господарським судом Запорізької області ліквідаційної процедури ТОВ «ЗОРЯ-СЕРВІС- ПЛЮС» перебував у трудових відносинах з ним (копія наказу додається).

На виконання вимог ч.ч. 2, 3 ст. 67 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатором забезпечено збереженість архівних документів банкрута шляхом передачі їх до архівної установи на довгострокове зберігання.

Отже, згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, майнових активів підприємства-банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання, що підлягають включенню до ліквідаційної маси не виявлено, у зв`язку з чим кредиторська заборгованість залишилась не погашеною.

Частиною 2 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна або майно не виявлено чи відсутнє, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Відповідно п. 5 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства Господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційної процедури у банкрута не залишилось майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність товариства припинена, що відображено у ліквідаційному балансі, господарський суд приймає рішення про ліквідацію юридичної особи-банкрута та закриття провадження у справі.

Як визначено ч. 4 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, у випадках, передбачених пп. 4-6 ч. 1 цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст. ст. 64, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, затвердити.

Банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю Зоря-Сервіс-Плюс, 69096, м. Запоріжжя, вул. Гребельна, 5, код ЄДРПОУ 37678340 - ліквідувати.

Провадження у справі №908/833/23 закрити.

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Державному реєстратору здійснити державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Копію ухвали надіслати кредитору, ліквідатору, Департаменту реєстраційних послуг ЗМР, державному органу з питань банкрутства.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 234 Господарського процесуального кодексу України та може бути оскаржена.

Повна ухвала складена 07.09.2023.

Суддя Л.М. Сушко

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено08.09.2023
Номер документу113291532
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/833/23

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Білоус В.В.

Постанова від 04.03.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 02.10.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Чередко Антон Євгенович

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 30.08.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 30.08.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 28.08.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні