Ухвала
від 07.09.2023 по справі 562/3265/23
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 562/3265/23

У Х В А Л А

07.09.2023 року слідчий суддя Здолбунівського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого у кримінальному провадженні заступника начальника слідчого відділення відділення поліції № 6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 , погоджене із прокурором Здолбунівської окружної прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

в с т а н о в и в:

Слідчий у кримінальному провадженні заступник начальника слідчого відділення відділення поліції № 6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Здолбунівської окружної прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 в рамках кримінального провадження №42022184440000004 від 14.01.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 367, ч. 2 ст. 191 КК України,звернулася дослідчого суддііз клопотаннямпро наданнятимчасового доступудо речейі документів,які знаходятьсяу володінніприватного нотаріуса ОСОБА_5 , адреса нотаріуса: АДРЕСА_1 .

Як зазначено у клопотанні, що при здійсненні технічного нагляду за об`єктом «Будівництво спортивного залу дитячо ІНФОРМАЦІЯ_1 » Здолбунівської районної ради Рівненської області, що знаходиться за адресою АДРЕСА_2 , допущено неналежне виконання своїх службових обов`язків службовими особами.

Службові особиТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зловживаючисвоїм службовимстановищем,упродовж липня-грудня2021року допустилипривласнення бюджетнихкоштів припідписанні актіввиконаних робітпо об`єкту«Будівництво спортивногозалу ІНФОРМАЦІЯ_3 ,що знаходитьсяза адресою АДРЕСА_2 ».

Відповідно дорапортуоперуповноваженого Рівненського РВ (з дислокацією у м. Здолбунів) УСБУ в Рівненській області лейтенанта ОСОБА_6 було встановлено, що ОСОБА_7 , інженер технічного нагляду (сертифікат АТ 003300, виданий 26.03.2015) здійснював технічний нагляд за об`єктом «Будівництво спортивного залу ІНФОРМАЦІЯ_1 » Здолбунівської районної ради Рівненської області, що знаходиться за адресою АДРЕСА_2 , під час якого не здійснював контролю за обсягом та якістю фактично виконаних робіт та їх відповідність проектно-кошторисній документації.

Згідно підпункту 1 пункту 4 Порядку проведення перевірок закупівель ІНФОРМАЦІЯ_4 , її міжрегіональними територіальними органами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2013 року № 631 із змінами, проведено перевірку закупівель в ІНФОРМАЦІЯ_5 , проведено перевірку закупівель UA-2021- 03-24-004235-b та UA-2021-11-23-002553-c по об`єкту «Будівництво спортивного залу ІНФОРМАЦІЯ_1 » Здолбунівської районної ради Рівненської області, за договорами підряду № 17 від 26.05.2021 та № 45 від 06.12.2021 укладеними між замовником ІНФОРМАЦІЯ_6 та підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Відповідно до акту перевірки від 26.12.2022 № 13-17-16-06/17п, встановлено що під час перевірки встановлено порушень, що призвели до втрат коштів державного бюджету на загальну суму 1188,42 тис. грн. та втрат коштів спеціального фонду обласного бюджету на суму 242,31 тис. гривень.

Контрольним обміром встановлено завищення обсягів робіт на загальну суму 432,17 тис. грн.., перевіркою РЕКН - 175,40 тис. грн. та інших витрат - 800,25 тис. грн, чим нанесено матеріальної шкоди (збитків) державному бюджету на загальну суму 1 407,82 тис. гривень.

Відповідно до висновку судової економічної експертизи, було документально підтверджено вартість фактично не виконаних робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » під час виконання робіт по об`єкту «Будівництво спортивного залу ІНФОРМАЦІЯ_1 » Здолбунівської районної ради Рівненської області, які зазначені в актах приймання виконаних будівельних робіт форми КБ 2В за липень грудень 2021 року в загальній сумі 813614, 40 грн.

Досудовим розслідування встановлено, що акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ 2В за липень грудень 2021 року, за договорами підряду № 17 від 26.05.2021 та № 45 від 06.12.2021 укладеними між замовником ІНФОРМАЦІЯ_6 та підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », підписано виконавчим директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_8 .

На даному етапі досудового розслідування, для забезпечення проведення судової почеркознавчої експертизи виникла необхідність у вилученні вільних зразків підпису ОСОБА_9 .

З метою встановлення всіх обставин вчинених кримінальних правопорушень, виникла необхідність у вилученні всіх довіреностей наявних у володінні приватного нотаріусу ОСОБА_10 , в яких довірителем або уповноваженою особою, представником є ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , АДРЕСА_3 та документів, що є додатками до даних довіреностей, документів що посвідчують особу довірителя та уповноваженої особи.

У судове засідання слідча не з`явилася, подала до суду заяву в якій просила розглянути клопотання без її участі, вимоги клопотання підтримала у повному обсязі.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання може бути розглянуто без виклику особи, у володінні якої знаходиться документи та приходить до наступного висновку.

Частиною 1ст.131 КПК Українивстановлено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5 ч.2ст.131 КПК Українипередбачено, що заходами забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку) ч.1ст.159 КПК України.

Відповідно до ч.5ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Вказані документи до яких планується проведення тимчасового доступу допоможуть встановити обставини вчинення даного кримінального правопорушення або ж спростувати факт вчинення кримінального правопорушення, крім того вони необхідні для проведення експертизи, відповідно визнання доказом у провадженні. Іншим способом довести обставини вчинення кримінального правопорушення неможливо, окрім проведення тимчасового доступу.

Керуючись ст.ст.131,132,159-166,309 КПК України, слідчий суддя -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника слідчого відділення відділення поліції№ 6Рівненського районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Рівненськійобласті капітануполіції ОСОБА_3 , слідчому слідчого відділення відділення поліції № 6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому слідчого відділення відділення поліції № 6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_12 на тимчасовий доступ до оригіналів документів, які знаходяться у володінні приватного нотаріусу ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 : всіх довіреностей наявних у володінні приватного нотаріусу ОСОБА_5 , в яких довірителем є ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , АДРЕСА_3 та документів, що є додатками до даних довіреностей, документів що посвідчують особу довірителя з можливістю ознайомлення та вилучення даних документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали встановити по 06 жовтня 2023 року.

Слідчий суддя: ОСОБА_13

СудЗдолбунівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення07.09.2023
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу113295703
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —562/3265/23

Ухвала від 08.09.2023

Кримінальне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 07.09.2023

Кримінальне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні