Ухвала
від 05.09.2023 по справі 464/5245/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/5245/23

пр № 2/464/1483/23

У Х В А Л А

05 вересня 2023 року м. Львів

Сихівський районний суд м.Львова

в складі: головуючого Мички Б.Р.

секретар судового засідання Карпенко Ю.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Львові в порядку загального позовного провадження цивільну справу №464/5245/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Сихівська районна адміністрація Львівської міської ради як орган опіки та піклування про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в:

на розгляді у суді перебуває вищезазначена цивільна справа.

Позивач та його представник у підготовче судове засідання не з`явився, подали заяву про розгляд справи у їх відсутності та витребування у Сихівська районна адміністрація Львівської міської ради як органу опіки та піклування висновок про доцільність позбавлення відповідача ОСОБА_2 батьківських прав.

Відповідач у підготовче судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Представник третьої особи у підготовче судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, представник подав до суду клопотання про проведення підготовчого судового засідання у справі без їх участі.

У зв`язку із неявкою у підготовче судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється згідно із вимогами ч.2 ст.247 ЦПК України.

З`ясувавши обставини, на які посилаються учасники справи, та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, суд дійшов до наступного висновку з огляду на таке.

Відповідно до ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Враховуючи викладене, а також те, що висновок Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради як органу опіки та піклування є необхідним для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд приходить до переконання про необхідність витребування такого та оголосити у підготовчому судовому засіданні перерву.

Керуючись ст.ст.84, 223, 260, 261, 294 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Витребувати у Сихівської районній адміністрації Львівської міської ради як органу опіки та піклування письмовий висновок щодо доцільності позбавлення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 батьківських прав відносно його дочки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Вказану інформацію скерувати на адресу Сихівського районного суду м.Львова /79018, м.Львів, вул. Чоловського, 2, 404 кабінет/ .

Про дату, час та місце наступного підготовчого судового засідання повідомити учасників судового розгляду.

Копію ухвали, яка підлягає до виконання направити Личаківській районній адміністрації Львівської міської ради як органу опіки та піклування.

Одночасно суд роз`яснює, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий Б.Р. Мичка

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113299351
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —464/5245/23

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні