Ухвала
від 07.09.2023 по справі 520/24602/23
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

07 вересня 2023 р. № 520/24602/23

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Волошин Д.А., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління ДПС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕСЛА МОТОРС" про стягнення коштів з розрахункових рахунків,

У С Т А Н О В И В :

Головне управління ДПС у Харківській області звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд стягнути до бюджету України кошти у розмірі 383 792,89 грн у рахунок погашення податкового боргу з Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕСЛА МОТОРС", податковий номер: 40708956, з усіх відкритих розрахункових рахунків.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Вивчивши матеріали позовної заяви, суд встановив, що вона не відповідає вимогам статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною 2 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, суб`єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Судом встановлено, що позивачем надано до позовної заяви доказ направлення на адресу відповідача рекомендованим листом копії поданих до суду документів.

Разом з тим, суд дослідив, що такий лист з копіями поданих до суду документів позивач направив на адресу: АДРЕСА_1 . Однак, як вбачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Товариство з обмеженою відповідальністю "ТЕСЛА МОТОРС" зареєстроване за адресою: вул. Новоолександрівська, 54-А, корп. 4, кв. 39, м. Харків, 61033.

Отже, у порушення частини 2 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач не надав до позовної заяви доказ надіслання відповідачу рекомендованим листом з повідомленням про вручення копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Таким чином, усуваючи недоліки позовної заяви позивачу необхідно надати до суду докази надіслання на зареєстровану адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕСЛА МОТОРС" рекомендованим листом з повідомленням про вручення копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідно до пункту частини 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 161, 169, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Головного управління ДПС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕСЛА МОТОРС" про стягнення коштів з розрахункових рахунків - залишити без руху.

Надати позивачу термін - п`ять календарних днів з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду доказів надіслання на зареєстровану адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕСЛА МОТОРС" рекомендованим листом з повідомленням про вручення копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Копію ухвали невідкладно надіслати позивачу.

Роз`яснити позивачеві, що у разі невиконання вимог ухвали позовна заява підлягає поверненню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.А. Волошин

Дата ухвалення рішення07.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113305081
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів з розрахункових рахунків

Судовий реєстр по справі —520/24602/23

Рішення від 13.11.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Ухвала від 14.09.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

Ухвала від 07.09.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волошин Д.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні