Ухвала
від 06.09.2023 по справі 608/2091/23
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Чортківський районний суд Тернопільської областіКопія

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2023 року Справа № 608/2091/23

Номер провадження2-о/608/96/2023

Чортківський районний суд Тернопільської області у складі:

головуючого судді Квятковської Л. Й.

присяжних Дмитраш Л.Р., Гедеон І.Л.,

за участю секретаря Маришевої Г.М.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 , за участі заінтересованої особи органу опіки та піклування Колиндянської сільської ради Тернопільської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИЛА:

В серпні 2023 року заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить визнати недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , встановити над ним опіку та призначити його опікуном над недієздатним.

Відповідно до ч. 1ст. 299 ЦПК Українисправи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Згідно з ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1,9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно дост.15 ЦПК Україниучасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом. Безоплатна правнича допомога надається в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до ч.6 ст.19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», у разі отримання ухвали суду про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії Західний регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги зобов`язаний негайно призначити адвоката для представництва інтересів ОСОБА_2 під час розгляду справи та забезпечити явку призначеного адвоката до суду для участі в розгляді справи.

Враховуючи наведені положення закону, з метою забезпечення права особи на надання безоплатної правової допомоги, суд вважає за необхідне залучити для участі в розгляді даної справи представника (адвоката) особи, відносно якої вирішується питання про визнання її недієздатною.

Керуючись ст.ст.15, 260, 299, 341 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Залучити адвоката особі, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для участі у розгляді заяви ОСОБА_1 , за участі заінтересованої особи органу опіки та піклування Колиндянської сільської ради Тернопільської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, доручивши Західному регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката і забезпечити його явку в судове засідання на 12 вересня 2023 року о 14 годині 00 хвилин.

Копію ухвали негайно, але не пізніше двох робочих днів направити до Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (вул. За Рудкою,33, оф.603, м. Тернопіль)для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: (підпис) Л. Й. Квятковська

Присяжні: (підписи) Л.Р. Дмитраш

І.Л. Гедеон

Копія вірна

Ухвала набрала законної сили 06 вересня 2023 року.

Оригінал ухвали знаходиться в Чортківському районному суді Тернопільської області в матеріалах справи №608/2091/23.

Головуючий суддя: Л.Й. Квятковська

СудЧортківський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113308871
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —608/2091/23

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Коломієць Н. З.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Парфенюк В. І.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Парфенюк В. І.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Парфенюк В. І.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні