Ухвала
від 08.09.2023 по справі 646/4990/23
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

№ провадження 2-н/646/436/2023

Справа № 646/4990/23

У Х В А Л А

про відмову у видачі судового наказу

08 вересня 2023 року м. Харків

Cуддя Червонозаводського районного суду м. ХарковаЯнцовська Т.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про видачу судового наказу за вимогою про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати з Державного підприємства науково дослідний і проектний інститут «Союз»,-

в с т а н о в и в:

Заявниця звернулася до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати з ДП НДПІ «Союз» у розмірі 75026 грн.

Суддя, дослідивши заяву про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами, встановив наступне.

Згідно зі п. 1 ч. 1 ст.161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку.

Статтею 163 ЦПК України передбачено форму і зміст заяви про видачу судового наказу.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 163 ЦПК України у заяві про видачу судового наказу повинно бути зазначено повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб - громадян України), а також офіційні електронні адреси та інші дані, якщо вони відомі заявнику, які ідентифікують боржника.

Так, заявниці у своїй заяві про видачу судового наказу необхідно зазначити ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявниці за його наявності або номер і серію паспорта заявниці, а також офіційні електронні адреси та інші дані, якщо вони відомі заявниці, які ідентифікують боржника.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 165 ЦПК України, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заява подана з порушенням вимогстатті 163 цього Кодексу.

Таким чином, у видачі судового наказу за заявою ОСОБА_1 про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати з ДП НДПІ «Союз» необхідно відмовити.

Згідно зі ч. 1 ст. 166 ЦПК України відмова у видачі судового наказу з підстав, передбаченихп. 1ч. 1 ст. 165 ЦПК України, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

Керуючись ст.ст.163,165,166,167 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Відмовити у задоволенні заяви ОСОБА_1 про видачу судового наказу за вимогою про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати з Державного підприємства науково дослідний і проектний інститут «Союз».

Роз`яснити, що відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених п.1 ч.1ст.165 ЦПК України, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів.

Суддя: Т.М. Янцовська

Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113318627
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати з Державного підприємства науково дослідний і проектний інститут «Союз

Судовий реєстр по справі —646/4990/23

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні