Ухвала
від 08.09.2023 по справі 404/7094/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/7094/23

Номер провадження 2-н/404/1212/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2023 року Суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда Мохонько В.В., розглянувши матеріали заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Злагода 16» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за послуги з утримання багатоквартирного будинку,-

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2023 року представник об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Злагода 16» звернулась до Кіровського районного суду м. Кіровограда із заявою про видачу судового наказу про стягнення ОСОБА_1 , ОСОБА_2 заборгованості за послуги з утримання багатоквартирного будинку.

Як вбачається із розрахунку боржникам нараховано заборгованість за період з грудня 2019 року по липень 2023 року.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 165 ЦПК України, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо: з моменту виникнення права вимоги пройшов строк, який перевищує позовну давність, встановлену законом для такої вимоги, або пройшов строк, встановлений законом для пред`явлення позову в суд за такою вимогою.

У відповідності до ст. 256 ЦК України позовна давність це строк, у межах якого особа може звернутися до суду з вимогою про захист свого цивільного права або інтересу.

Згідно ст. 257 ЦК України, загальна позовна давність встановлюється тривалістю у три роки.

Таким чином, суддя вважає за необхідне відмовити у видачі судового наказу, оскільки заявником порушується питання про стягнення заборгованості за послуги з утримання багатоквартирного будинку, нарахованої за межами строків позовної давності.

Згідно ч. 2 ст. 166 ЦПК України, відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 3-6 частини першої статті 165 цього Кодексу, унеможливлює повторне звернення з такоюсамою заявою.Заявник уцьому випадкумає правозвернутися зтими самимивимогами упозовному порядку.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 165, ст. ст. 166, 353 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відмовити Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Злагода 16» у видачі судового наказу про стягнення із ОСОБА_1 , ОСОБА_2 заборгованості за послуги з утримання багатоквартирного будинку.

Роз`яснити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Злагода 16», його право на звернення з тими самими вимогами у позовному порядку.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У відповідності до підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 РозділуХІІІПерехідних положень ЦПК України, в редакції від 3 жовтня 2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди (Кіровський районний суд м. Кіровограда).

Повний текст судового рішення складено 08.09.2023 року.

Суддя

Кіровського районного суду

м. Кіровограда В.В. Мохонько

Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113321921
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за послуги з утримання багатоквартирного будинку

Судовий реєстр по справі —404/7094/23

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні