Ухвала
від 08.09.2023 по справі 460/20534/23
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

08 вересня 2023 року м. Рівне№460/20534/23

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Щербакова В.В., розглянувши заяву про залучення третіх осіб в адміністративній справі за позовом

Управління освіти Дубенської міської радидоУправління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області,третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "РЕНОМЕ" про визнання протиправним та скасування рішення,В С Т А Н О В И В:

До Рівненського окружного адміністративного суду надійшли матеріали позовної заяви Управління освіти Дубенської міської ради до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "РЕНОМЕ" про визнання протиправним та скасування рішення.

04.09.2023 року ухвалою суду позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та вирішено розглянути справу за правилами загального позовного провадження

Позивачем подано клопотання про залучення до справи третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, а саме: Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради.

Відповідно до частини третьої статті 166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Так, заявлене клопотання розглядається судом у письмовому провадженні.

Розглянувши подане клопотання, суд зазначає, що у разі задоволення позову, рішення в цій справі може вплинути на права та обов`язки Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради.

Частиною другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) передбачено, зокрема, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

При цьому, частиною п`ятою статті 49 КАС України визначено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Отже, суд дійшов висновку про необхідність залучення Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради до участі у справі в якості третьої особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Керуючись статтями 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву про залучення третіх осіб до участі - задовольнити.

Залучити до участі в адміністративній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача:

- Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради (вул.Незалежності, 6, м.Івано-Франківськ, 760018, код ЄДРПОУ 05397574)

Встановити Управлінню капітального будівництва Івано-Франківської міської ради десятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду пояснень щодо позову.

Роз`яснити Управлінню капітального будівництва Івано-Франківської міської ради , що відповідно до частини третьої статті 261 КАС України, у разі розгляду справи у спрощеному позовному провадженні треті особи мають право подати пояснення щодо відзиву протягом десяти днів з дня його отримання.

Роз`яснити Управлінню капітального будівництва Івано-Франківської міської ради, що копія пояснень та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Щербаков

Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113329786
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —460/20534/23

Ухвала від 30.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Рішення від 28.02.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

В.В. Щербаков

Рішення від 28.02.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

В.В. Щербаков

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

В.В. Щербаков

Ухвала від 29.11.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

В.В. Щербаков

Ухвала від 08.09.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

В.В. Щербаков

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

В.В. Щербаков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні