Рішення
від 08.09.2023 по справі 910/814/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.uaРІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

08.09.2023Справа № 910/814/23

Господарський суд міста Києва у складі головуючого судді: Літвінової М.Є.

розглянувши у спрощеному позовному провадженні матеріали справи

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «8848»

до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАГНАТ БУДСЕРВІС ЛТД»

про стягнення 63 026, 73 грн.

Без (повідомлення) виклику сторін.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю « 8848» (далі - позивач) звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАГНАТ БУДСЕРВІС ЛТД» (далі - відповідач) про стягнення 63 026, 73 грн, з яких: 44 208, 40 грн основна заборгованість, 4 016, 30 грн пеня, 1 744, 11 грн 3% річних та інфляційні втрати у розмірі 13 057, 92 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов Договору субпідряду № 18/12-20/ПР-3-ЧМ-Б3-С3 на виконання робіт по будівництву комплексу житлових будинків та об`єктів соціального, побутового призначення на вул. Бориспільській, 18-26 у Дарницькому районі м. Києва I черга будівництва. Житловий будинок № 3 (13-й пусковий комплекс, секція 3) від 18.12.2020 в частині повної та своєчасної оплати за виконанні позивачем роботи, внаслідок чого у відповідача утворилась заборгованість у вказаному вище розмірі.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.02.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі № 910/814/23, розгляд справи визначено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін; встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та строк для подання заперечень на відповідь на відзив, якщо такі будуть - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив; встановлено позивачу строк для подання відповіді на відзив на позов, якщо такий буде подано - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов.

Ухвала про відкриття провадження у справі від 13.02.2023 була вручена відповідачу 22.02.2023, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення № 0105493660434.

Відповідно до статті 165 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Приймаючи до уваги, що відповідач у строк, встановлений частиною 1 статті 251 Господарського процесуального кодексу України, не подав до суду відзив на позов, а відтак не скористався наданими йому процесуальними правами, враховуючи, що матеріали справи містять достатньо документів, які мають значення для правильного вирішення спору, Суд вважає, що справа може бути розглянута за наявними у ній документами відповідно до частини 9 статті 165 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з частиною 4 статті 240 Господарського процесуального кодексу України у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи суд підписує рішення без його проголошення.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши надані суду докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Господарський суд міста Києва

ВСТАНОВИВ:

18.12.2020 між Товариством з обмеженою відповідальністю « 8848» (далі -субпідрядник) та Товариством з обмеженою відповідальністю «МАГНАТ БУДСЕРВІС ЛТД» (далі - підрядник) укладено Договір субпідряду № 18/12-20/ПР-3-ЧМ-Б3-С3 на виконання робіт по будівництву комплексу житлових будинків та об`єктів соціального, побутового призначення на вул. Бориспільській, 18-26 у Дарницькому районі м. Києва I черга будівництва. Житловий будинок № 3 (13 -й пусковий комплекс, секція 3), відповідно до п.1.1 якого субпідрядник зобов`язується відповідно до проектно - кошторисної документації у визначені цим договором, додатковими угодами та додатками до нього у строки виконати роботи, види, одинична розцінка виконання та календарні графіки яких визначаються у підписаних сторонами додаткових угодах до цього договору та здати роботи підряднику, генпідряднику та замовнику. Підрядник зобов`язується прийняти якісно та у відповідності з документацією виконані субпідрядником роботи та здійснити їх оплату на умовах, визначених даним договором.

Відповідно до п. 1.2 договору субпідрядник разом з підрядником, генпідрядником зобов`язується передати роботи по акту експлуатації організації.

Склад та обсяги робіт, що доручаються до виконання субпідряднику визначені проектною документацією в межах положень даного договору та усіх додаткових угод та додатків до нього (підписаних уповноваженими представниками та скріпленими печатками сторін). Склад і обсяги робіт можуть бути переглянуті в процесі будівництва об`єкта у разі внесення змін до проектної документації в порядку, передбаченому даним договором та чинним законодавством України (п. 1.3 договору).

Субпідряднику приймає на себе зобов`язання по забезпеченню будівельними матеріалами, інструментами, повіреними вимірювальними засобами для зважування металу, будівельною технікою та робочою силою, необхідними для виконання робіт за договором (п.1.5 договору).

Субпідрядник виконує власними та залученими силами і засобами роботи, передбачені проектно - кошторисною документацією, здійснює випробування змонтованих конструкцій, здає роботи підряднику/генпідряднику та експлуатуючій організації по акту в експлуатацію, ліквідує недоробки і дефекти, що виникли з його вини і виявлені в ході приймання робіт і в гарантійні строки експлуатації об`єкта (п. 1.6 договору).

Як встановлено п. 2.1 договору строки виконання окремих робіт за цим договором визначаються додатковими угодами, які становлять невід`ємну частину.

Відповідно до п. 3.1 договору вартість робіт за даним договором (договірна ціна) визначається сторонами відповідно до вимог нормативних документів у сфері ціноутворення у будівництві, чинного законодавства України по фактично виконаних об`ємах робіт з матеріалів поставки замовника/генпідрядника/підрядника/субпідрядника і

одиничних розцінках на окремі види робіт які визначається додатковими угодами, що є невід`ємними частинами цього договору.

Загальна вартість робіт за цим договором визначається на підставі фактично виконаних субпідрядником обсягів робіт та оформлених належним чином сторонами актів приймання виконаних будівельних робіт та довідок про вартість виконаних робіт га весь об`єм робіт, які виконувались субпідрядником в рамках даного договору (п. 3.2. договору).

Згідно п. 5.2.6 договору обов`язком підрядника є здійснення розрахунків за виконані роботи, з врахуванням умов даного договору, шляхом перерахування коштів на поточний рахунок субпідрядник.

Приймання виконаних проміжних робіт здійснюється щомісячно або за фактом виконання погодженого сторонами окремого етапу робіт. Роботи приймаються за актом виконаних робіт в. КБ-2в (далі - Акт КБ-2в), довідки про вартість виконаних будівельних робіт ф. КБ-3 (далі - довідка КБ-3) та актів про надання послуг (п.6.1.1 договору).

Розрахунки (остаточні/ кінцеві) за виконані роботи здійснюються за фактом їх виконання на підставі підписаних сторонами акту КБ -2в та довідки КБ-3, актів про надання послуг за відповідний період, не пізніше 20 (двадцяти банківських) днів з моменту їх підписання, шляхом переказу на рахунок субпідрядника (п. 7.1 договору).

У випадку порушення строків виконання грошових зобов`язань, сторони несуть відповідальність шляхом сплати пені у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від несплаченої суми за кожен календарний день прострочення (п.8.9 договору).

Договір вступає в силу з моменту його підписання та скріплення печатками сторін і діє до повного виконання сторонами своїх договірних зобов`язань, у тому числі дотримання гарантійних зобов`язань щодо якості результатів робіт та використаних матеріалів (п.12.13 договору).

Звертаючись з позовом до суду, позивач зазначає, що за період з дати укладення Договору позивач належним чином виконав, а відповідач прийняв роботи на загальну суму 144 208, 40 грн., що підтверджується підписаним актом №1 приймання виконання будівельних робіт за серпень 2021 року на суму 144 208, 40 грн та довідкою про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за серпень 2021 року на суму 144 208, 40 грн., однак відповідач в порушення взятих на себе зобов`язань сплатив лише частину суми у розмірі 100 000, 00 грн, вартість робіт у повному обсязі не оплатив, в зв`язку з чим, за відповідачем обліковується заборгованість в розмірі 44 208, 40 грн., в зв`язку з чим, позивач вимушений був звернутись з повозом до суду.

Також у зв`язку з неналежним виконанням відповідачем взятих на себе зобов`язань за Договором, позивачем нараховано та заявлено до стягнення пеню у розмірі 4 016, 30 грн., 3% річних в розмірі 1 744, 11 грн. та інфляційні втрати в розмірі 13 057, 92 грн.

Оцінивши подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на повному, всебічному і об`єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов наступного висновку.

Згідно зі ст. 11 Цивільного кодексу України, цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки; підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Так, згідно частини першої статті 509 Цивільного кодексу України, зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Частинами 1, 3, 5 ст. 626 Цивільного кодексу України встановлено, що договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. Договір є двостороннім, якщо правами та обов`язками наділені обидві сторони договору. Договір є відплатним, якщо інше не встановлено договором, законом, або не випливає із суті договору.

У відповідності до положень ст.ст. 6, 627 Цивільного кодексу України, сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Згідно зі ст. 628 Цивільного кодексу України, зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Відповідно до ч.1 ст. 837 Цивільного кодексу України, за договором підряду одна сторона (підрядник) зобов`язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов`язується прийняти та оплатити виконану роботу.

Договір підряду може укладатися на виготовлення, обробку, переробку, ремонт речі або на виконання іншої роботи з переданням її результату замовникові (ч. 2 ст. 837 Цивільного кодексу України).

У відповідності до ч. 1 ст. 854 Цивільного кодексу України, якщо договором підряду не передбачена попередня оплата виконаної роботи або окремих її етапів, замовник зобов`язаний сплатити підрядникові обумовлену ціну після остаточної здачі роботи за умови, що роботу виконано належним чином і в погоджений строк або, за згодою замовника, - достроково.

Відповідно до ч. 1 ст. 875 Цивільного кодексу України, за договором будівельного підряду підрядник зобов`язується збудувати і здати у встановлений строк об`єкт або виконати інші будівельні роботи відповідно до проектно-кошторисної документації, а замовник зобов`язується надати підрядникові будівельний майданчик (фронт робіт), передати затверджену проектно-кошторисну документацію, якщо цей обов`язок не покладається на підрядника, прийняти об`єкт або закінчені будівельні роботи та оплатити їх.

Договір будівельного підряду укладається на проведення нового будівництва, капітального ремонту, реконструкції (технічного переоснащення) підприємств, будівель (зокрема житлових будинків), споруд, виконання монтажних, пусконалагоджувальних та інших робіт, нерозривно пов`язаних з місцезнаходженням об`єкта (ч. 2 ст. 875 Цивільного кодексу України).

Статтею 838 ЦК України передбачено, що підрядник має право, якщо інше не встановлено договором, залучити до виконання роботи інших осіб (субпідрядників), залишаючись відповідальним перед замовником за результат їхньої роботи. У цьому разі підрядник виступає перед замовником як генеральний підрядник, а перед субпідрядником - як замовник.

Генеральний підрядник відповідає перед субпідрядником за невиконання або неналежне виконання замовником своїх обов`язків за договором підряду, а перед замовником - за порушення субпідрядником свого обов`язку.

Замовник і субпідрядник не мають права пред`являти один одному вимоги, пов`язані з порушенням договорів, укладених кожним з них з генеральним підрядником, якщо інше не встановлено договором або законом.

У договорі підряду визначається ціна роботи або способи її визначення (ст. 843 ЦК України).

Частина 1 ст. 853 Цивільного кодексу України визначає, що замовник зобов`язаний прийняти роботу, виконану підрядником відповідно до договору підряду, оглянути її і в разі виявлення допущених у роботі відступів від умов договору або інших недоліків негайно заявити про них підрядникові.

Якщо замовник не зробить такої заяви, він втрачає право у подальшому посилатися на ці відступи від умов договору або недоліки у виконаній роботі.

Тобто, законодавець покладає на підрядника обов`язок виконати роботу, а замовник зобов`язаний її прийняти і оплатити.

Згідно ч. 4 ст. 882 Цивільного кодексу України, передання робіт підрядником і прийняття їх замовником оформляється актом, підписаним обома сторонами. У разі відмови однієї із сторін від підписання акта про це вказується в акті і він підписується другою стороною.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем без заперечень та зауважень прийнято виконані позивачем за Договором роботи згідно Акту№ 1 приймання виконання будівельних робіт за серпень 2021 року на суму 144 208, 40 грн довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за серпень 2021 на суму 144 208, 40 грн.

Відповідно до ст. 610 Цивільного кодексу України, порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Згідно ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події.

Згідно з ч. 1 ст. 854 ЦК України визначає, що якщо договором підряду не передбачена попередня оплата виконаної роботи або окремих її етапів, замовник зобов`язаний сплатити підрядникові обумовлену ціну після остаточної здачі роботи за умови, що роботу виконано належним чином і в погоджений строк або, за згодою замовника, - достроково.

Відповідно до п. 7.1 договору розрахунки (остаточні/ кінцеві) за виконані роботи здійснюються за фактом їх виконання на підставі підписаних сторонами акту КБ -2в та довідки КБ-3, актів про надання послуг за відповідний період, не пізніше 20 (двадцяти банківських) днів з моменту їх підписання, шляхом переказу на рахунок субпідрядника.

Статтею 599 ЦК України передбачено, що зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

Відповідач частково сплатив заборгованість у розмірі 100 000, 00 грн, інших доказів повної оплати виконаних позивачем робіт на суму 44 208,40 грн., до матеріалів справи не надано.

Частина 1 статті 193 Господарського кодексу України встановлює, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться і до виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов`язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором (ч. 2 ст. 193 Цивільного кодексу України).

Положеннями статті 526 Цивільного кодексу України передбачено, що зобов`язання повинні виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом (ст. 525 Цивільного кодексу України).

Договір, відповідно до ст. 629 Цивільного кодексу України, є обов`язковим для виконання сторонами.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку, що боржник вважається таким, що прострочив виконання грошового зобов`язання з оплати виконаних позивачем робіт, а тому за відповідачем обліковується заборгованість у розмірі 44 208, 40 грн.

Також у зв`язку з неналежним виконанням відповідачем взятих на себе зобов`язань за Договором, позивачем нараховано та заявлено до стягнення пеню у розмірі 4 016, 30 грн., 3% річних в розмірі 1 744, 11 грн. та інфляційні втрати в розмірі 13 057, 92 грн.

Згідно з частиною 1 статті 612 ЦК України боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Відповідно до статей 216, 218 ГК України порушення зобов`язання є підставою для застосування господарських санкцій в порядку, передбаченому законодавством та договором.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 611 Цивільного кодексу України у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема сплата неустойки.

Штрафними санкціями у Господарському кодексі України визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання (частина 1 статті 230 Господарському кодексі України).

У відповідності до норм частини 1 статті 549 Цивільного кодексу України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання.

Суд зазначає, що за порушення у сфері господарювання учасники господарських відносин несуть господарсько-правову відповідальність шляхом застосування до правопорушників господарських санкцій на підставах і в порядку, передбачених ГК України, іншими законами та договором (частина друга статті 193, частина перша статті 216 та частина перша статті 218 ГК України).

Одним із видів господарських санкцій згідно з частиною другою статті 217 ГК України є штрафні санкції, до яких віднесено і пеню.

Розмір штрафних санкцій відповідно до частини четвертої статті 231 ГК України встановлюється законом, а в разі якщо розмір штрафних санкцій законом не визначено, санкції застосовуються в передбаченому договором розмірі. При цьому розмір санкцій може бути встановлено договором у відсотковому відношенні до суми невиконаної частини зобов`язання або в певній, визначеній грошовій сумі, або у відсотковому відношенні до суми зобов`язання незалежно від ступеня його виконання, або у кратному розмірі до вартості товарів (робіт, послуг).

Такий вид забезпечення виконання зобов`язання (та одночасно вид відповідальності за неналежне виконання/невиконання зобов`язання) як пеня та механізм її нарахування встановлено частиною третьою статті 549 ЦК України, частиною шостою статті 231 ГК України та частиною шостою статті 232 ГК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 549 Цивільного кодексу України пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

У відповідності до п. 9.2 Договору у випадку порушення генпідрядником строків виплати авансів згідно з погодженим графіком фінансування робіт чи заявок підрядника на фінансування робіт та строків сплати грошових коштів за виконанні роботи згідно з АВР, а також строків повернення резервного утримання, він зобов`язаний сплатити на користь підрядника неустойку у вигляді пені в розмірі облікової ставки НБУ від простроченої (несплаченої) суми за кожен день такого прострочення.

Згідно з пунктом 8.9 договору у випадку порушення строків виконання грошових зобов`язань, сторони несуть відповідальність шляхом сплати пені у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від несплаченої суми за кожен календарний день прострочення.

Водночас, як вбачається із здійсненого позивачем розрахунку, позивачем не враховано, що сторонами узгоджено оплату протягом 20 саме банківських днів, а не календарних.

Таким чином, здійснивши перерахунок пені, з урахуванням наведеного, судом встановлено, що стягненню з відповідача підлягає пеня в розмірі 3 872, 17 грн.

Згідно з ч. 2 ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з врахуванням встановлено індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Здійснивши перерахунок заявлених до стягнення сум 3% річних та інфляційних втрат, з урахуванням встановленого судом періоду прострочення відповідача з оплати виконаних позивачем робіт, судом встановлено, що стягненню з відповідача підлягають 3% у розмірі 1 715, 04 грн. та інфляційні втрати в розмірі 13 057, 92 грн.

Статтею 13 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Статтею 74 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог та заперечень.

Відповідно до ст.ст. 76, 77 Господарського процесуального кодексу України, належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідач під час розгляду справи не надав суду жодних доказів, які б спростовували заявлені позовні вимоги та свідчили про відсутність у нього обов`язку сплатити заборгованість за поставлений товар.

За таких обставин, оцінивши подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на повному, всебічному і об`єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку про часткове задоволення позовних вимог з покладенням судового збору в цій частині на відповідача в порядку ст. 129 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 73, 74, 76 - 80, 86, 129, 165, 232, 233, 236 - 238, 240, 241, 252 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

ВИРІШИВ:

1. Позовні вимоги Товариства х обмеженою відповідальністю « 8848» до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАГНАТ БУДСЕРВІС ЛТД» про стягнення 63 026, 73 грн задовольнити частково.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «МАГНАТ БУДСЕРВІС ЛТД» (адреса: 03022, місто Київ, провулок Жуковського Василя, буд. 15, корпус 3; ідентифікаційний код 33692010) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю « 8848» (адреса: 79005, місто Львів, вулиця Зелена, 11 А, квартира 8; ідентифікаційний код 43048868) суму заборгованості у розмірі 44 208 (сорок чотири тисячі двісті вісім) грн 40 коп, пеню у розмірі 3 872 (три тисячі вісімсот сімдесят дві) грн 17 коп, 3% річних у розмірі 1 715 (одна тисяча сімсот п`ятнадцять) грн 04 коп, інфляційні втрати у розмірі 13 057 (тринадцять тисяч п`ятдесят сім) грн 92 коп та судовий збір у розмірі 2 676 (дві тисячі шістсот сімдесят шість) грн 52 коп

3. В іншій частині позовних вимог відмовити.

4. Після набрання рішенням законної сили видати наказ.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення, відповідно до ст.ст. 256, 257 Господарського процесуального кодексу України, може бути оскаржено до Північного апеляційного господарського суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення складено 08.09.2023.

Суддя М.Є.Літвінова

Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113335070
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 63 026, 73 грн. Без (повідомлення) виклику сторін

Судовий реєстр по справі —910/814/23

Рішення від 08.09.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Літвінова М.Є.

Ухвала від 13.02.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Літвінова М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні