Ухвала
від 18.08.2023 по справі 205/1774/22
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 205/1774/22

Провадження №2/932/1469/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е МУ К Р А Ї Н И

18 серпня 2023 року Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Кудрявцевої Т.О.

при секретарі Рошошка Є.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дніпро цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування Адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , третя особа КЗСЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра» ДМР, Адміністрація Шевченківськогорайону Дніпровськоїміської ради,як органопіки тапіклування, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

В С Т А Н О В И В:

22.03.2022 року позивач звернувся до Ленінського районного суду м.Дніпропетровська з вищевказаною позовною заявою до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , третя особа КЗСЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра» ДМР, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвалою судді Ленінського районного суду м.Дніпропетровська від 08.04.2022 року вищевказану цивільну справу було передано за підсудністю для розгляду до Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28.04.2022 року дана цивільна справа була передана для розгляду судді Кудрявцевій Т.О.

Ухвалою суду від 28.04.2022 року було відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено проводити в порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Ухвалою суду від 17.10.2022 року закрито підготовче засідання та призначено справу до судового розгляду.

Ухвалою суду від 29.05.2023 року до участі у справі в якості третьої особи було залучено Адміністрацію Шевченківського району Дніпровської міської ради, як орган опіки та піклування.

Представник позивача в судове засідання не з`явилась.

Відповідачі в судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, причини неявки суду не повідомили.

Представник третьої особи КЗСЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра» ДМР в судове засідання не з`явився, надавав суду заяву про розгляд справи в його відсутність.

Представник третьої особи Адміністрації Шевченківського району Дніпровської міської ради, як орган опіки та піклування в судове засідання не з`явився, надав суду заяву з проханням залучити в якості належної третьої особи Адміністрацію Соборного району Дніпровської міської ради, як орган опіки та піклування, в зв`язку з тим, що адреса реєстрації відповідача ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , що в Соборному районі м.Дніпра.

Розглянувши клопотання представника третьої особи, ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповіднодо ч.3,5,6ст.53ЦПК України,якщо судпри вирішенніпитання провідкриття провадженняу справіабо припідготовці справидо розглядувстановить,що рішеннясуду можевплинути направа таобов`язки осіб,що неє стороноюу справі,суд залучаєтаких осібдо участіу справіяк третіхосіб,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору. Про залученнятретіх осібдо участіу справісуд постановляєухвалу,в якійзазначає,на якіправа чиобов`язки такоїособи таяким чиномможе вплинутирішення судуу справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановленістаттею 43цього Кодексу.

Як вбачається з позовної заяви, позивач звернувся до суду з позовом в якому просить позбавити батьківських прав ОСОБА_5 у відношенні до її дітей: ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ; позбавити батьківських прав ОСОБА_6 у відношенні до його дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ; стягнути з ОСОБА_5 аліменти на утримання дітей: ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , у розмірі частини з усіх видів заробітку, але не менш ніж 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку на особистий рахунок дитини відкритий в Державному ощадному банку України; стягнути з ОСОБА_6 аліменти на утримання дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку, але не менш ніж 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку на особистий рахунок дитини відкритий в Державному ощадному банку України.

Зважаючи на зміст позовних вимог, виникла необхідність у залученні до участі у справі Адміністрацію Соборного району Дніпровської міської ради, як орган опіки та піклування.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 260 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Залучити Адміністрацію Соборногорайону Дніпровськоїміської ради,як органопіки тапіклування в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, до участі у цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , третя особа КЗСЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра» ДМР, Адміністрація Шевченківськогорайону Дніпровськоїміської ради,як органопіки тапіклування, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Кудрявцева

Дата ухвалення рішення18.08.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113336626
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —205/1774/22

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 07.04.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні