Ухвала
від 11.09.2023 по справі 186/1327/23
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/1327/23

2/0186/563/23

У Х В А Л А

"11" вересня 2023 р. м.Першотравенськ

Суддя Першотравенського міського суду Дніпропетровської області Янжула С.А., розглянувши матеріали позовної заяви Вугледарського міського центру зайнятості Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення незаконно отриманої допомоги по безробіттю,

ВСТАНОВИЛА:

08 вересня 2023 року в провадження Першотравенського міського суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява Вугледарського міського центру зайнятості Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення незаконно отриманої допомоги по безробіттю.

Вивчивши матеріали позовної заяви, приходжу до наступного.

Відповідно ч.1ст.27ЦПК Українипозови дофізичної особипред`являються всуд зазареєстрованим увстановленому закономпорядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно з Єдиного державного демографічного реєстру №221103 від 11 вересня 2023 року зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання відповідача ОСОБА_1 є АДРЕСА_1 .

Дані про те, що ОСОБА_1 зареєстрована на території м.Першотравенська, Синельниківського району, Дніпропетровської області, відсутні.

Пунктом 1 ч.1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Оскільки норми ЦПК України містять вичерпний перелік справ, які підсудні тому чи іншому суду на підставі територіальної юрисдикції (підсудності), зареєстрованим місцемпроживання відповідача ОСОБА_1 є АДРЕСА_1 , вважаю за необхідне передати цивільну справу за позовом Вугледарського міського центру зайнятості Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення незаконно отриманої допомоги по безробіттю до Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська, на підставі розпорядження Верховного суду від 18 березня 2022 року № 11/0/9-22.

Відповідно ст.32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.27,28,30,31,316 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИЛА :

Цивільну справу за позовом Вугледарського міського центру зайнятості Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення незаконно отриманої допомоги по безробіттю - передати на розгляд Красногвардійському районному суду міста Дніпропетровська.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на її оскарження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Першотравенський міський суд Дніпропетровської області.

Суддя: С.А.Янжула.

Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113342182
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення незаконно отриманої допомоги по безробіттю

Судовий реєстр по справі —186/1327/23

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні