Ухвала
від 11.09.2023 по справі 705/4313/22
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/4313/22

2/705/896/23

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

11 вересня 2023 року Уманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі: головуючої-судді Годік Л.С.

при секретарі Гученко К.М.

за участі: представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши в судовому засіданні в залі суду в місті Умані цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог:Служба усправах дітейЛадижинської сільськоїради Уманськогорайону Черкаськоїобласті пропозбавлення батьківськихправ,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Уманського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог:Служба усправах дітейЛадижинської сільськоїради Уманськогорайону Черкаськоїобласті пропозбавлення батьківськихправ.

До суду, 15.06.2023 на запит надійшло повідомлення про те, що гр. ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 був призваний на військову службу по мобілізації до Збройних Сил України 02 травня 2023 року до військової частини НОМЕР_1 .

У судовому засіданні представник позивача не заперечував щодо зупинення провадження.

Враховуючи дане повідомлення, перевіривши матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Згідно п.2 ч.1 ст.251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі в разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Враховуючи те, що існують обставини, передбачені пунктом 2 частини 1статті 251 ЦПК України, а саме: відповідач ОСОБА_3 перебуває на військовій службі у лавах ЗСУ, 02 травня 2023 року призваний до військової частини НОМЕР_1 , що унеможливлює продовження розгляду цивільної справи та зазначене є підставою для зупинення провадження у справі, суд вважає необхідним зупинити провадження у справі до припинення перебування відповідача у складі Збройних Сил України, що переведені у воєнний стан.

Відповідно до частини 1 статті 254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення.

Після усунення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі, тобто, до припинення перебування відповідача у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені у воєнний стан, він зобов`язаний повідомити про це суд.

Керуючись п. 2 ч.1 ст. 251 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у цивільній справі №705/4313/22, 2/705/896/23 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог:Служба усправах дітейЛадижинської сільськоїради Уманського району Черкаськоїобласті пропозбавлення батьківськихправ - зупинити до припинення перебування відповідача у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені у воєнний стан.

Після усунення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі зобов`язати відповідача ОСОБА_3 повідомити про це суд невідкладно.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Відповідно до ст.ст.354-355ЦПК України ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена безпосередньо до Черкаського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Леся Сергіївна Годік

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113345730
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —705/4313/22

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 31.01.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні