Ухвала
від 11.09.2023 по справі 127/22320/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/22320/23

Провадження № 2/127/2803/23

УХВАЛА

11 вересня 2023 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі судді Іщук Т. П., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Вінницягаз Збут» про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького міського суду Вінницької області є вказана цивільна справа.

В ході розгляду справи судом установлено, що 26 травня 2022 року ОСОБА_1 став власником квартири АДРЕСА_1 на підставі договору купівлі-продажу, посвідченого приватним нотаріусом Вінницького міського нотаріального округу Родіоновою Н. В. 26 травня 2022 року, зареєстрованого в реєстрі за номером 401.

Позивач в обґрунтування своїх вимог зазначає, що продавець ОСОБА_2 до продажу вищевказаної квартири провела повірку лічильника, замінила старий лічильник на новий та погасила заборгованість перед ТОВ «Вінницягаз Збуд» (особовий рахунок НОМЕР_1 ). Однак, станом на червень 2022 року в особовому кабінеті за вказаною адресою зазначено про наявність заборгованості в сумі 824,17 грн, що виникла до 01 травня 2022 року. Ця заборгованість прослідковується також і в Єдиному рахунку за червень 2023 року.

Відповідач, подавши відзив на позов, вказує, що нього відсутні будь-які претензії до позивача щодо оплати послуг з постачання природного газу, а заборгованість в розмірі 824,14 грн рахується за попереднім власником квартири ОСОБА_2 .

Разом з тим, матеріали справи не містять доказів щодо того на яку особу відкритий та діє особовий рахунок НОМЕР_1 .

Враховуючи вищевикладені обставини, суд вважає за необхідним витребувати в ТОВ «ЖЕО-1» інформацію про особу на чиє ім`я відкритий особовий рахунок НОМЕР_1 по квартирі АДРЕСА_1 , наявність змін щодо власника цього рахунку та в який період часу.

Згідно з ч. 1 та ч. 5 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Враховуючи положення ч. 7ст. 81 ЦПК Українисуд може витребувати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно з п.2, п.4, п. 6 і п.7 ч.2 ст.43ЦПК України учасники справи зобов`язані: сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Відповідно до ч. 1ст. 44 ЦПК Україниучасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Суд має сумніви, що учасники справи добросовісно виконують свої процесуальні обов`язки щодо доказів.

Завданням цивільного судочинства, зокрема, є вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про необхідність витребування у ТОВ «ЖЕО-1» інформацію про особовий рахунок НОМЕР_1 по квартирі АДРЕСА_1 , так як дані обставини є предметом дослідження та мають значення для справи.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 77, 76, 81, 84, ст. 258-261, 279 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати в Товариства з обмеженою відповідальність «Житлово-експлуатаційне об`єднання -1» (м. Вінниця, вул. Генерала Арабєя, буд. 2А, код ЄДРПОУ 42077607) інформацію про особу на чиє ім`я відкритий особовий рахунок НОМЕР_1 по квартирі АДРЕСА_1 , наявність змін щодо власника цього рахунку та в який період часу.

Витребуваний доказ надати до 25 вересня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч.6-8 ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду; особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113350379
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій протиправними, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —127/22320/23

Рішення від 23.10.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні