Ухвала
від 11.09.2023 по справі 686/24031/23
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/24031/23

Провадження № 1-кс/686/7750/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 вересня 2023 року м. Хмельницький

Слідчий суддяХмельницького міськрайонногосуду Хмельницькоїобласті ОСОБА_1 ,з участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судум.Хмельницький клопотання прокурора Хмельницької окружної прокуратури ОСОБА_3 , про арешт майна у кримінальному провадженні №12023243000003225,

встановив:

11.09.2023р. прокурор Хмельницької окружної прокуратури ОСОБА_3 , звернувся дослідчого суддіХмельницького міськрайонногосуду зклопотанням,про накладенняарешту наавтомобіль «RenaultTrafic»д.н.з. НОМЕР_1 та велосипедзеленого кольорумарки «Ardis»,які знаходиться на майданчику тимчасовогоутримування транспортнихзасобів відділуполіції №1Хмельницького РУПГУНП вХмельницькій області,що заадресою:Хмельницька обл.,Хмельницький р-н.,м.Старокостянтинів,вул.Авіаторів 2 з позбавленням права відчуження, розпорядження та користування власником автомобіля «Renault Trafic» д.н.з. НОМЕР_1 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 та власником велосипеда зеленого кольору марки «Ardis», ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Прокурор в судове засідання не з`явився, суду подав заяву про розгляд клопотання без його участі та участі власника майна, вимоги клопотання підтримує в повному обсязі та просить його задовольнити.

Дослідивши наявні матеріали, приходжу до висновку, що клопотання прокурора підлягає задоволенню з наступних підстав.

Встановлено, що 08.09.2023, близько 21 години 04 хвилин, водій ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , перебуваючи за кермом автомобіля «Renault Trafic» д.н.з. НОМЕР_1 , рухаючись по автодорозі Н-03 «Житомир-Чернівці» в межах населеного пункту с. Старий Остропіль, зі сторони м. Любар в напрямку до м. Старокостянтинів, допустив зустрічне зіткнення із велосипедистом ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителем АДРЕСА_2 , який керуючи велосипедом зеленого кольору «Ardis», рухаючись в зустрічному для автомобіля напрямку руху почав переїжджати проїзну частину автодороги із ліва на право відносно напрямку руху автомобіля.

Внаслідок зіткнення водій велосипеда ОСОБА_5 отримав тілесні ушкодження.

Дане кримінальне правопорушення 09.09.2023 зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під №12023243000003225, правова кваліфікація правопорушення ч. 1 ст.286 КК України.

09.09.2023 після огляду місця події, автомобіль «Renault Trafic» д.н.з. НОМЕР_1 та велосипед зеленого кольору «Ardis» на підставі ч. 5 та 7 ст. 237 КПК України, вилучено та поміщено на майданчик тимчасового утримування транспортних засобів відділу поліції №1 Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області, що за адресою: Хмельницька обл., Хмельницький р-н., м. Старокостянтинів, вул. Авіаторів 2.

09.09.2023 винесена постанова на підставі ст. ст. 98, 100 КПК України про визнання автомобіля «Renault Trafic» д.н.з. НОМЕР_1 та велосипеда зеленого кольору «Ardis» речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні, оскільки вони являються матеріальними об`єктами, знаряддям вчинення кримінального правопорушення та зберегли на собі його сліди.

Арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна - ч.1 ст.170 КПК України.

Відповідно до положень п.1 ч.2 ст.170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Вилучені речі, відповідають критеріям речових доказів у даному кримінальному провадженні, оскільки можуть бути матеріальними об`єктами, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

У відповідності до вимог ст.ст.170-173 КПК України арешт на вказані речі накладається з метою забезпечення збереження речових доказів, та слідової інформації, що міститься на ній, запобігання можливості відчуження, розпорядження та/або користування майном, можливості його пошкодження, знищення.

Керуючись ст.ст.172, 173 КПК України, слідчий суддя

постановив:

Клопотання задовольнити.

Накластиарешт наавтомобіль «RenaultTrafic»д.н.з. НОМЕР_1 та велосипедзеленого кольорумарки «Ardis»,які знаходиться на майданчику тимчасовогоутримування транспортнихзасобів відділуполіції №1Хмельницького РУПГУНП вХмельницькій області,що заадресою:Хмельницька обл.,Хмельницький р-н.,м.Старокостянтинів,вул.Авіаторів 2 з позбавленням права відчуження, розпорядження та користування власником автомобіля «Renault Trafic» д.н.з. НОМЕР_1 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 та власником велосипеда зеленого кольору марки «Ardis», ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвала про арешт виконується негайно слідчим, прокурором.

Ухвала слідчого судді про арешт майна може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її оголошення, якщо ухвала постановлена без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Підозрюваний, захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні під час розгляду питання про арешт майна мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу113374204
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —686/24031/23

Ухвала від 18.03.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 11.09.2023

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні