Ухвала
від 11.09.2023 по справі 5023/4363/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"11" вересня 2023 р.м. ХарківСправа № 5023/4363/12

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Міньковського С.В.

без виклику сторін,

розглянувши клопотання про заміну кредитора

по справі за заявою Обласне комунальне підприємство теплових мереж

до Обласне комунальне підприємство теплових мереж

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, в якій заявник просить суд замінити Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського відділення УВДФССУ в Харківській області на його правонаступника - Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області у справі №5023/4363/12 про визнання банкрутом Обласного комунального підприємства теплових мереж.

Розглянувши матеріали справи, заяву ГУ ПФУ в Харківській області та надані суду документи, суд встановив наступне.

Як свідчать матеріали справи вимоги кредитора Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського відділення УВДФССУ в Харківській області (правонаступник Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківському районі Харківської області) визнані та включені ліквідатором до реєстру вимог кредиторів.

Відповідно до п.2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 р. (в редакції від 21.09.2022) передбачено припинити Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України з 01 січня 2023 року. Пенсійний фонду України та його територіальні органи є правонаступником Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду, та їх відділень.

Відповідно до п. 7 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" стягнення та погашення заборгованості із страхових внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі в судовому порядку, у справах про банкрутство, за виконавчими документами, провадження за якими відкрито до дня набрання чинності цим Законом, здійснюють територіальні органи Пенсійного фонду України.

Як свідчить витяг наданий суду заявником, 01.05.2023 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено запис про припинення Фонду соціального страхування України. Правонаступник є - Пенсійний фонд України.

Отже, на сьогоднішній день набрали чинності положення про припинення Фонду соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України. Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень, а тому Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області є правонаступником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області.

Відповідно до частини 1 статті 43 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншого учасника (учасників) справи здійснює заміну такої сторони її правонаступником на будь - якій стадії провадження у справі. Усі дії, вчинені у справі про банкрутство до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Отже, враховуючи, що Головне управління ПФУ в Харківській області є правонаступником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського відділення УВДФССУ в Харківській області, про що свідчить постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 №1442 "Питання припинення Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України", заміна кредитора не порушує вимоги інших кредиторів боржника та загальний порядок здійснення судового провадження у справі про банкрутство Обласного комнального підприємства теплових мереж, суд вважає за можливе задовольнити заяву Головного управління ПФУ в Харківській області.

Керуючись ст. 1, 2, 43 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 52, 234-235 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Головного управління ПФУ в Харківській області про заміну кредитора на правонаступника (вх. № 16823 від 29.06.2023) задовольнити.

2. Здійснити заміну кредитора Обласного комунального підприємства теплових мереж з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського відділення УВДФССУ в Харківській області (код 41433710), на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області (код ЄДРПОУ 14099344, м. Харків, майдан Свободи, Держпром, 3-й під`їзд, 2 поверх).

3. Зобов`язати ліквідатора врахувати відповідну заміну кредитора згідно з положеннями Кодексу України з процедур банкрутства.

4. Ухвалу направити ліквідатору, заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її підписання суддею.

Ухвала підписана 11.09.2023 року.

Суддя Міньковський С.В.

Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено13.09.2023
Номер документу113387344
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5023/4363/12

Ухвала від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Рішення від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Рішення від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 18.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 09.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні