Ухвала
від 11.09.2023 по справі 635/5606/19
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 вересня 2023 року

м. Полтава

Полтавський районний суд Полтавської області:

суддя Харабадзе К. Ш.,

Справа № 635/5606/19

Номер провадження№ 2/545/2606/23

позивач ОСОБА_1

відповідач Головне управління Держгеокадастру в Харківській області

відповідач Міськрайонне управління у Харківському районі та місті Люботині Головного управління Держгеокадастру в Харківській області

третя особа Циркунівська сільська рада Харківського району Харківської області

розглянувши цивільну справу про визнання незаконнимидії,визнання незаконнимита скасуваннянаказів,визнання незаконнимта скасуваннядержавної реєстраціїземельних ділянок

у с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовом до Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, відповідач Міськрайонного управління у Харківському районі та місті Люботині Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, третя особа Циркунівська сільська рада Харківського району Харківської області про визнання незаконнимидії,визнання незаконнимита скасуваннянаказів,визнання незаконнимта скасуваннядержавної реєстраціїземельних ділянок.

Справа перебувала в проваджені Харківського районного суду Харківської області. Розпорядженням Верховного Суду від 08.03.2022 № 2/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, змінено територіальну підсудність судових справ, територіальна підсудність справ Харківського районного суду Харківської області визначена за Полтавським районним судом Полтавської області.

Відповідно до автоматичної системи документообігу, справу перерозподілено судді Полтавського районного суду Полтавської області Харабадзе К.Ш.

Керуючись ст.ст. 187, 258, 260 ЦПК України, суддя,

у х в а л и в:

Прийняти цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, відповідач Міськрайонного управління у Харківському районі та місті Люботині Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, третя особа Циркунівська сільська рада Харківського району Харківської області про визнання незаконнимидії,визнання незаконнимита скасуваннянаказів,визнання незаконнимта скасуваннядержавної реєстраціїземельних ділянок.

Призначити підготовче засідання у справі на 11 годину 00 хвилин 09.10.2023 в залі Полтавського районного суду Полтавської області, в порядку загального позовного провадження.

Позивачу в строк до 09.10.2023, подати до суду, у разі наявності, докази в обґрунтування позовних вимог, які не були до дані до позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Визначитивідповідачуп`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи (позивачу). У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України). Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзивувідповідачмає право пред`явити зустрічний позов.

Визначититретім особамп`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву, яке повинне відповідати ч.ч. 3-6ст. 178 ЦПК України.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву (у разі його надіслання відповідачем) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (відповідачу).

Визначититретім особамп`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву ( у разі його надіслання відповідачем) для подання пояснення на відзив, яке повинне відповідати ч.ч. 3-6ст. 178 ЦПК України.

Встановитивідповідачуп`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив ( у разі його надіслання позивачем) для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (позивачу).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://pl.pl.court.gov.ua/sud1625/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Карина ХАРАБАДЗЕ

Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113390964
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконнимидії,визнання незаконнимита скасуваннянаказів,визнання незаконнимта скасуваннядержавної реєстраціїземельних ділянок

Судовий реєстр по справі —635/5606/19

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Харабадзе К. Ш.

Ухвала від 29.07.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні