Постанова
від 14.09.2010 по справі 01/1700
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

"14" вересня 2010 р.                                                                      Справа №01/1700          

Господарський  суд  Черкаської  області  в  складі: головуючого - судді  Чевгуза О.В., секретаря  судового   засідання   Олійник І.С., за  участю  представників:

від  кредитора –Миронов Т.М.  –представник за довіреністю,

від  боржника –представник не з’явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області справу за заявою державної податкової інспекції у Черкаському районі Черкаської області

до товариства з обмеженою відповідальністю “Науково-виробнича агрофірма «Нова»”, с. Думанці, Черкаського району, Черкаської області

про визнання банкрутом відсутнього боржника, -

ВСТАНОВИВ:

          Господарським судом Черкаської області 27 серпня 2010 року на підставі ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі –Закон) за заявою державної податкової інспекції у Черкаському районі порушено провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника –товариства з обмеженою відповідальністю “Науково-виробничої агрофірми «Нова»” (вул. Леніна, 98, с. Думанц, Черкаського району, Черкаської області, код 32908060) у зв’язку з неспроможністю останнього виконати грошові зобов’язання перед ініціюючим кредитором на суму 16441,51 грн., наявність яких підтверджується наданими суду доказами.

Заявником зазначено, що боржник до органів державної податкової служби податкової звітності не подає. Відповідно до акту встановлення місцезнаходження та виявлення майна суб’єкта підприємницької діяльності за юридичною адресою від 21 червня 2010 року юридична особа за місцезнаходженням відсутня.

У судове засідання представник боржника не з‘явився, про причини неявки не повідомив, відзиву на заяву про порушення справи про банкрутство не надав.

Представник кредитора у судовому засіданні вимогу про визнання відсутнього боржника банкрутом підтримав та клопотав про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Гуріна Романа Анатолійовича.

          Суд розглядає справу в порядку ст. 75 ГПК України за наявними матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи представника кредитора, суд вважає за  необхідне винести постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Гуріна Романа Анатолійовича.

У судовому засіданні встановлено,  що  боржник неспроможний сплатити ініціюючому кредитору 16441,51 грн., відсутній за своїм місцезнаходженням, більше року до органів державної податкової служби не звітується та не виявлено інших ознак, які могли б засвідчувати про проведення боржником підприємницької діяльності.

Відповідно до ст. 52 Закону у разі, якщо громадянин-підприємець –боржник або керівні органи боржника –юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов‘язань.

Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Кредитором згоду на призначення ліквідатором не надано, заявлено клопотання про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Гуріна Романа Анатолійовича. Останнім до суду подано заяву у відповідності до вимог ст. 31 Закону.  

          На підставі зазначеного, керуючись ст. 52  Закону  України  „Про   відновлення  платоспроможності  боржника  або  визнання  його банкрутом”,  суд, -

ПОСТАНОВИВ:

          Визнати товариство з обмеженою відповідальністю “Науково-виробнича агрофірма «Нова»” (вул. Леніна, 98, с. Думанці, Черкаського району, Черкаської області, код 32908060) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на  шість місяців.          

Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю “Науково-виробнича агрофірма «Нова»” арбітражного керуючого Гуріна Романа Анатолійовича (ліцензія серії АВ №470452 від 25 травня 2010 року, адреса: АДРЕСА_1).

Скасувати арешт, накладений на все майно боржника ухвалою суду від 27 серпня 2010 року.

          

Копію постанови направити сторонам, арбітражному керуючому Гуріну Роману Анатолійовичу, сектору з питань банкрутства у Черкаській області, державному реєстратору та відділу державної виконавчої служби Черкаського районного управління юстиції.

          

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

          

Суддя                                                                                О.В. Чевгуз

  

Дата ухвалення рішення14.09.2010
Оприлюднено30.09.2010
Номер документу11339130
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/1700

Ухвала від 27.08.2010

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 27.09.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 11.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 21.06.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 01.04.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 31.01.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 14.09.2010

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні