Ухвала
від 12.09.2023 по справі 751/4981/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа №751/4981/23

Провадження №2-о/751/80/23

УХВАЛА

12 вересня 2023 р. місто Чернігів

Н о в о з а в о д с ь к и й р а й о н н и й с у д м і с т а Ч е р н і г о в а

суддяЛібстер А.С.секретар судового засіданняКурган В.О. розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами окремого провадження справу № 751/4981/23 за поданням Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради заінтересовані особи ОСОБА_1 ОСОБА_2 Чернігівський геріатричний пансіонат Чернігівська окружна прокуратура Чернігівський об`єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки пропризначення опікуна учасники справи та представники: від заявника ОСОБА_3 заінтересовані особи та їх представники ОСОБА_4 , ОСОБА_5

ВСТАНОВИВ:

Департамент соціальної політики Чернігівської міської ради звернувся до суду з даним поданням посилаючись на те, що громадянка ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , рішенням Новозаводського районного суду м. Чернігова від 06 березня 2002 року визнана недієздатною.

ОСОБА_2 з 29 листопада 1985 року проживає у Чернігівському геріатричному пансіонаті за адресою: АДРЕСА_1 . Опікун над недієздатною ОСОБА_2 не призначений, опіку над нею здійснює Чернігівський геріатричний пансіонат. ОСОБА_2 не має близьких родичів, які за законом повинні її утримувати.

До Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради 24 травня 2023 року звернувся ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з проханням направити до суду подання про призначення його опікуном над недієздатною ОСОБА_2 ОСОБА_1 зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 . Чернігівський геріатричний пансіонат подання про призначення ОСОБА_1 опікуном над недієздатною ОСОБА_2 підтримує.

Заявник вважає, що у ОСОБА_1 наявні можливості для виконання обов`язків опікуна. Будь-які докази, які б підтверджували неможливість виконання ОСОБА_1 обов`язків опікуна, у Департаменту станом на 14 червня 2023 року відсутні.

Обставини, за наявності яких фізична особа не може бути опікуном, відносно ОСОБА_1 . Департаменту станом на 14 червня 2023 року не відомі.

Просив суд призначити опікуном над недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_1 .

12.09.2023 до почату судового засідання до суду надійшла письмова заява представника Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради Корж Л. П. про залишення подання про призначення ОСОБА_1 опікуном недієздатної ОСОБА_2 без розгляду.

В судовому засіданні представник Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради Корж Л. П. свою заяву підтримала.

Прокурор Тарасенко А. В. 12.09.2023 надала суду заяву про розгляд справи за її відсутності, проти призначення ОСОБА_1 опікуном недієздатної ОСОБА_2 заперечувала, посилаючись на відсутність родинних стосунків та неможливість ним виконувати обов`язки опікуна.

Представник Чернігівського геріатричного пансіонату Бадюкова К. П. просила вирішити питання про залишення подання без розгляду на розсуд суду.

ОСОБА_1 в судовезасідання нез`явився.

ОСОБА_2 в судове засідання не викликалась. Представник ОСОБА_2 адвокат Яковлев А. Л. проти залишення подання без розгляду не заперечував.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Частиною третьою статті 13 ЦПК України передбачено, що учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

З огляду на те, що подання розглядається за правилами окремого провадження, де відмова від позову не застосовується, а заявник не бажає подальшого розгляду справи та вирішення заявленого питання по суті, суд дійшов висновку про можливість залишення подання без розгляду на підставі заяви уповноваженого представника установи, яка звернулась до суду з поданням.

Враховуючи викладене, керуючисьст. 257 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Подання Департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради про призначення опікуном над недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_1 , залишити без розгляду на підставі заяви представника заявника.

Особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного судового рішення до Чернігівського апеляційного суду через Новозаводський районний суд м. Чернігова.

Суддя А. С. Лібстер

Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113397122
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —751/4981/23

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Лібстер А. С.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Лібстер А. С.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Лібстер А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні