Ухвала
від 11.09.2023 по справі 493/307/19
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/1290/23

Справа № 493/307/19

Головуючий у першій інстанції Ільніцька О.М.

Доповідач Князюк О. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

11.09.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

- головуючого судді - Князюка О.В.,

- суддів: - Заїкіна А.П., Погорєлової С.О.,

розглянувши клопотання представника ТОВ "АГРО-НИВА" - адвоката Балацько Марії Володимирівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, в цивільній справі за апеляційною скаргою Приватного підприємства "Левчик" в особі директора Шаповала Олександра Анатолійовича на додаткове рішення Балтського районного суду Одеської області від 06.05.2021 року у справі за позовом ТОВ "Агро-Нива" до ОСОБА_1 , державного реєстратора Комунального підприємства Новоселівської сільської ради "Регіональне бюро державної реєстрації" Бондара Олексія Миколайовича, ПП "Левчик" про визнання недійсним договору оренди землі та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, -

ВСТАНОВИВ:

Додатковим рішенням Балтського районного суду Одеської області від 06.05.2021 року стягнуто в рівних частинах з ОСОБА_1 , державного реєстратора Комунального підприємства Новоселівської сільської ради "Регіональне бюро державної реєстрації" Бондара Олексія Миколайовича, Приватного підприємства «Левчик», на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Нива» судові витрати в сумі 35502,50 грн.

Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням, 02.06.2021 року Приватним підприємством "Левчик" в особі директора Шаповала Олександра Анатолійовича подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 14.06.2021 року провадження у справі за апеляційною скаргою Приватного підприємства "Левчик" в особі директора Шаповала Олександра Анатолійовича на додаткове рішення Балтського районного суду Одеської області від 06.05.2021 року у справі за позовом ТОВ "Агро-Нива" до ОСОБА_1 , державного реєстратора Комунального підприємства Новоселівської сільської ради "Регіональне бюро державної реєстрації" Бондара Олексія Миколайовича, ПП "Левчик" про визнання недійсним договору оренди землі та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень було відкрито.

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 02.08.2021 року вказану цивільну справу було призначено до розгляду.

Розгляд справи призначено на 14.09.2023 року на 09:30 год.

06.09.2023 року на електрону адресу Одеського апеляційного суду від представника ТОВ "АГРО-НИВА" - адвоката Балацької Марії Володимирівни надійшло клопотання про проведення судового засідання, призначеного на 14.09.2023 року на 09:30 год. в режимі відеоконференції за допомогою програмного комплексу "EasyCon" (електронна адреса для здійснення підключення за допомогою ЕЦП та обліковий запис: ІНФОРМАЦІЯ_1, т.:НОМЕР_1).

Заслухавши доповідь судді доповідача, перевіривши обґрунтованість клопотання, колегія суддів приходить до висновку про задоволення поданого клопотання, виходячи з наступного.

Згідно із ч.ч. 1-4 ст. 212 ЦПК України (із змінами, внесеними згідно із Законом № 540-IX від 30.03.2020) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до статті 64 Конституції України в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.

Право на судовий захист встановлене ст. 55 Конституції України не може обмежуватись навіть за умови оголошення карантину.

В тому числі жодна особа, не може бути обмежено право встановлене ч. 5 ст. 4 ЦПК України, а саме: на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Наказом Державної судової адміністрації України від 08.04.2020 року № 169 був затверджений «Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду». Відповідно до ч.ч. 1-2 розділу ІІ Порядку відеоконференція - телекомунікаційна технологія інтерактивної взаємодії двох або більше віддалених учасників судового провадження з можливістю обміну аудіо- та відеоінформацією у реальному масштабі часу. Система відеоконференцзв`язку (далі - Система) - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon», що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку.

Таким чином, враховуючи вищенаведене, необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне провести судове засідання в режимі відеоконференції за участі поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

Виходячи з викладеного, клопотання представника ТОВ "АГРО-НИВА" - адвоката Балацько Марії Володимирівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника ТОВ "АГРО-НИВА" - адвоката Балацько Марії Володимирівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного комплексу "EasyCon" (електронна адреса для здійснення підключення за допомогою ЕЦП та обліковий запис: ІНФОРМАЦІЯ_1 , т.:НОМЕР_1) призначеного на 14.09.2023 року на 09:30 год, в цивільній справі за апеляційною скаргою Приватного підприємства "Левчик" в особі директора Шаповала Олександра Анатолійовича на додаткове рішення Балтського районного суду Одеської області від 06.05.2021 року у справі за позовом ТОВ "Агро-Нива" до ОСОБА_1 , державного реєстратора Комунального підприємства Новоселівської сільської ради "Регіональне бюро державної реєстрації" Бондара Олексія Миколайовича, ПП "Левчик" про визнання недійсним договору оренди землі та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень - задовольнити.

Попередити заявника, що відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати заявника подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Відеоконференція буде проведена за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Для участі в судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити заявника про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати заявнику для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий О.В. Князюк

Судді: А.П. Заїкін

С.О. Погорєлова

Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113397367
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію прав та їх обтяжень

Судовий реєстр по справі —493/307/19

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 03.02.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 02.08.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 02.08.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні